USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Kur korumalı mevduat hesabı 131 bilyon TL'yi aştı

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, geçmiş gece ezanı bakımından kur korumalı mevduat hesabının büyüklüğünün 131 bilyon TL'yi aştığını söyledi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Kur korumalı mevduat hesabı 131 bilyon TL'yi aştı
16-01-2022 04:36
İstanbul

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli İrade Platformu çeşidinden "Türkiye İçin Varız, Bir Aradayız" başlığıyla planlı örgen çıplak maşer kuruluşları danışma toplantısında meydana getirdiği konuşmada, akıbet 2 yılda salgının etkisiyle ve pahalılık dolayısıyla global ekonomide yaşanmış bulunan sıkıntılardan bahsetti.

Küresel ekonomide geriye durum yaşanırken Türkiye'nin sapasağlam zımnında bitmeme ettiğini, akıbet 19 yıldaki performansıyla ekonomide iri müşterek inkılap yaşadığını dile getiren Nebati, satın kabul etme paritesine mucibince 2002'de 18. iri ekonomisi bulunan ülkenin 2020'de 11. sıraya yükseldiğini anlattı.

Nebati, salgının evvel günlerinde yaşanmış bulunan şoktan ve belirsizliklerden bahsederek, Türkiye'nin çabuk müşterek halde iktisadi kararları aldığını ve adımlarını attığını kaydederek, bu sayede evren küçülürken Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü, bunun krizi fırsata çevirerek başarıldığını söyledi.

Ülke ekonomisi ile alakalı menfi söylemleri anımsatan Nebati, "Şimdi eş haneli müşterek büyümeyle 2021'i kapattık. Bu ne demek? Türkiye, yönetimi ve toplumuyla, mensubu ve çalıştıranıyla önünü görebilen, geleceğe odaklı ve işlerini sapasağlam ika gayretini ortaya koyan nadir ülkelerden. Şimdi 2022'ye iri umutlarla giriyoruz. Çünkü 20 Aralık akşamından sonradan rastgele nesne eşit." niteleyerek konuştu.

Nebati, Türkiye'nin artık önünü görüp, attığı adımların sağlamlığıyla cereyan edeceğini ve 2023 hedeflerine kararlılıkla yürüyeceğini anlattı.

"Artık Türkiye'nin uğrunda 'cari açık' denli müşterek maslahat yok"

Bakan Nebati, sabık sene ihracatın 225 bilyon doları geçtiğini belirterek, "Bu sene da Allah'ın izniyle 250 bilyon doları aşan müşterek ihracatla yılı kapatmış olacağız." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin yetenek yararlanma oranından, istihsal gücünden, ihracattaki başarısından bahseden Nebati, sabık sene aut tecim açığının yüzdelik 7,8 azaldığını bildirdi.

Nebati, Türkiye'nin, akıbet çağda ehemmiyetli müşterek şeyi başardığını kaydederek laflarını şu halde sürdürdü:

"Cari belirgin en ceninisakıt oranda, ki bu sene müşterek tomar vereceğiz inşallah. Bu müşterek rekordur. Artık Türkiye'nin uğrunda akan belirgin denli müşterek maslahat yok. Önünü gören, koşan, üreten, gezim gelirleriyle de işi toparlayabilen müşterek ülke. En önemlisi 2023 seçimlerine müşterek sene kaldı. Bu seçimlere dü ehemmiyetli şeyle gideceğiz. Birincisi saf gazımız. Karadeniz'de çıkan saf gazımızı hanelerle buluşturacağız. İkincisi TOGG'un ürettiği zat aracımızla seçme kampanyası yapacağız. Böyle müşterek ülke."

"Türkiye iktisat modeli klasik ezberleri bozan müşterek model"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Türkiye'nin iktisat politikalarında ehemmiyetli müşterek değişikliğe gittiğini, müstevli sonrası oluşan konjonktürün iklim düşüncesince ehemmiyetli müşterek vesile sunduğunu belirterek, kalifiye insanoğlu gücü, lojistik, coğrafi pozisyon ve gailesiz kişi denli bölgelerde ülkenin cemaat bulunduğu avantajlardan bahsetti.

Nebati, "Türkiye iktisat modeli klasik ezberleri bozan müşterek model. Bunu sloganla yapmıyoruz. 2002'den bugüne denli 19 salname müşterek iktidarın yapmış bulunduğu enfrastrüktür yatırımları, fevk bina yatırımları ve gerçekleştirmiş bulunduğu değerli adımlarla taçlandırıyoruz. Türkiye iktisat modeli yola çıkarken 19 salname müşterek deneyim ve Cumhuriyet'in birikimini de katarak zımnında bitmeme ediyor. 2023'e tehlikesiz adımlarla gidiyor." niteleyerek konuştu.

Türkiye'nin ehemmiyetli müşterek virajı 20 Aralık akşamı aştığını, idrak operasyonlarını geride bıraktığını, gerçekleri ortaya koyduğunu, gerçekliğin içtimai medyada olmadığını söyledi.

"Türkiye hâlâ öngörülebilir müşterek çağa girdi"

Bakan Nureddin Nebati, kendilerinin Türkiye'nin gücünün, iç dinamiklerinin, şahısların nite harekete geçirileceğinin bilincinde olduklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çünkü milletin hudayinabit kendisiyiz. Dışarıda değiliz ki. Sizin oluşturduğunuz idrak operasyonlarının dünyası ile benim dünyam farklı. Ben, şahsımdan bahsetmiyorum. Ben derken, bizlerden bahsediyorum. Bizim dünyamız sermayeyi ayırmayan, ötekileştirmeyen müşterek dünya, müşterek ve bu arada cereyan fail müşterek dünya, zat gücüne mümin müşterek dünya, zat dışındaki güçlere hürmet duyan onların uğrunda eğilmeyen müşterek dünya. Bu nedenden dolayı mali istikrarı güçlendirecek adımlar attık."

Nebati, Türkiye'nin hâlâ öngörülebilir müşterek çağa girdiğini kaydederek, enflasyonun elden kendilerinin değil Avrupa ve ABD'nin de iri problemi durumuna geldiğini, taşımaların aşırı fiyatlı durumuna geldiğini, önlem zincirlerinde sorunlar yaşandığını anlattı.

Türkiye'de enflasyondan etkilenen en ehemmiyetli kesimin çakılı gelirliler bulunduğunu dile getiren Nebati, onları arkalamak düşüncesince meydana getirilen çalışmalardan ve düzenlemelerden bahsetti.

"2023'te yegâne haneli enflasyonu göreceğiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Mali politikalar ve atacağımız adımlarla önümüzdeki yıl, kısaca kusursuz eskiden yapılacak seçimlere, yegâne haneli enflasyonla gireceğiz. Üzerimizde müşterek dert var; Aralık ayı. Ocak ayında da müşterek hacim enflasyonla dirlik karşıyayız. Ancak bundan sonrası evvel çeyrekten ahir değişim işlemi daima baş başa yaşayacağız, göreceğiz. Bu pahalılık sıkıntısını elden kılıç değil dört başı mamur evren daima baş başa 2022'de yaşayacak ve bunun üstesinden mevrut biz olacağız." niteleyerek konuştu.

Birtakım önlem paketlerinin açıklanmış bulunduğu 20 Aralık'ta uygulamaya konulmuş bulunan kur korumalı TL mevduat hesabını anımsatan Nebati, "Kur korumalı mevduat hesabı aşırı ağır müşterek cevap buldu. Cuma akşamı bakımından 131 bilyon lirayı aşan ağır müşterek meblağa ulaşıldı. Günde averaj 10 bilyon liralık düzene girdi." ifadelerini kullandı.

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması mevzusundaki çalışmalardan bahseden Nebati, çalışmaların akıbet noktasına geldiklerini söyledi.

Nebati, "KDV'de de çalışmalarımız bitmeme ediyor. Orada da rötuşları yapacağız. Sonra Cumhurbaşkanımız paylaşacaktır. Savunma sanayisinde, enerjide, havacılıkta, ilaçta, tarımda, turizmde yatırımcıları çağırma ediyoruz. Hazırlıklı olun. Bu mevzularda size kestirim güçlü edemeyeceğiniz seviyelerde hususi imkanlarımızla misyon edeceğiz. Siz kâfi ki envestisman hazırlamaya değişmeyen verin." halinde konuştu.

İthalatı azaltıcı rastgele bölgede yatırımcıların indinde olacaklarını vurgulayan Nebati, "Çok makul ve etraflıca vadeli koşullarla yanınızdayız. 2023'te kılıç yegâne haneli müşterek enflasyon, saf gazımız, TOGG ve öteki adımlarla baş başa Cumhurbaşkanımız bu ülkenin liderliğine bitmeme edecek." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler