USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Hamza Hamzaoğlu: 'Süper Lig’de güven ortamına ihtiyacımız var'

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Hakemlere tığ güveneceğiz, inanacağız, oyuncularımız da nahak yere birlikte menfaat ardında koşmayacak. Yani ceza vuruşu kabul etmek düşüncesince uğraşmayacaktır, ceza vuruşu olacaksa olacaktır. Güven ortamına ihtiyacımı

Hamza Hamzaoğlu: 'Süper Lig’de güven ortamına ihtiyacımız var'
16-02-2022 15:41

Çaykur Rizespor, Süper Lig'in 26. haftasında 18 Şubat Cuma haset alanında başına gelebilecek Medipol Başakşehir maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gerçekleşen egzersiz öncesinde Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başakşehir maçında sahadan yengi ile ayrılmayı hedeflediklerini dile getiren Hamzaoğlu, “Başakşehir sezona çirkin başladı fakat elan sonradan Emre hocanın gelmesiyle elleme müşterek depar belgesi yakaladı. Zaten ekibi stabil ve çelimli müşterek kadro. Devre ortada da enikonu güçlendirdiler kadrolarını ve kalık yanlarını doldurdular. İyi müşterek takıma erinç oynayacağız. Her şeyden önceki bunu biliyoruz. Bizde yaptığımız transferlerle baş başa az buçuk elan güçlendik. Bugüne denli sürdürmüş olduğumuz uğraş oyununu, çelimli oyunu az buçuk elan elleme seviyeye taşıdık. Şimdi kişi alanımızda elleme müşterek pik çıkacağız. Bundan sonradan ki periyodu düşünecek olursak bu karşılaşma bizim düşüncesince baş döndürücü aşkın önemli. İnşallah sahadan elleme müşterek netice ile ayrılırız” dedi.

Son haftalarda kalecilerindeki sakatlıklardan mustarip bulunan Çaykur Rizespor'da Gökhan Akkan ve Tarık Çetin'in fedakarlık yaparak tam apiko yapılmaksızın maçlara çıktığının altını çizen Hamzaoğlu, “Gökhan da, Tarık da tam adına apiko değiller. Onları koruyarak çıkartıyoruz antrenmanlara. Son haftalarda kaleci sakatlıkları vasıtası ile az buçuk başağrısı yaşadık fakat inşallah bu haftayla bu arada elan da elleme müşterek halde olurlar” ifadelerini kullandı.

“Güven ortamına ihtiyacımız var”

Futbolda adaletli müşterek iklimin yakalanması düşüncesince kâffesi paydaşların idman mecburiyetinde bulunduğunu ve her insanın birbirine erinç okkalı olması icap ettiğini korumak için çaba sarfeden Hamzaoğlu, “Her şeyin adaletli bulunduğu müşterek ortamda rekabet etmek istiyoruz. Hak ettiğimiz puanları kabul buyurmak istiyoruz. Hak etmediğimiz müşterek halde nokta katiyen istemeyiz. Bize müşterek kıygı edilse nite ayaklanma edeceksek karşımızda da müşterek rakip olacak. Onun da puanını almak, gasp buyurmak derece müşterek niyetimiz katiyen olamaz. Maalesef şu an geldiğimiz ayak topu ikliminde hacısı hocası müşterek yandan edisyon yapıyor. Amaç hemen kişi çıkarlarını korumak. Biz daim söylüyoruz fakat o ortamı müşterek muhtelif yakalayamadık. Birbirine güvenen, birbirine okkalı bulunan müşterek bir vaziyete başlamak zorundayız. Hakemlere tığ güveneceğiz, inanacağız, oyuncularımız da nahak yere müşterek yarar ardında koşmayacak. Yani ukubet atışı kabul buyurmak düşüncesince uğraşmayacaktır, ukubet atışı olacaksa olacaktır. Güven ortamına ihtiyacımız var” dedi.

“Yorum, bu işin içinde var”

Süper Lig'in 25. haftasında oynadıkları Altay maçında Gedson Fernandes'e ukubet alanında meydana getirilen karışma de VAR'ın uyarısına karşın konumu izleyen Hakem Fırat Aydınus'un ukubet atışı sonucu vermemesine de yer veren Hamzaoğlu, “Gedson dayanaklık buyurmak ayağını yere koydu. Rakibin önüne koyabilir, ondan önceki etap yaptı. Sonuçta topa ondan önceki dokunup arkadan rakip vurduğunda da ukubet atışı veriyorsanız, ondan önceki dayanaklık buyurmak ayağını yere koymuş oyuncuya vurduğunda da vermeniz gerekir. Ama yorum, bu işin içinde var. Art yeti bulunduğunu katiyen buyurmak istemiyorum, bulunduğunu da sanmıyorum. Hatalar rastgele Zaman kabil ve hataları da rastgele devir tolere edebiliriz. Art yeti bulunduğunu sanıyorum var ise da bu baş döndürücü acı müşterek şey. Bunu içinde arka yeti bulunan şahısların düşünmesi icap eder zira dönerek dolaşıp erte öteki çağ onu bulur” halinde konuştu.

“Yapay zeka mı ayarlıyor, bambaşka zekalar mı ayarlıyor bilmiyorum”

86. dakikada Pohjanpalo'nun ofsayt nedeni öne sürülerek silme bulunan golünün menfaatlerini üzdüğünün altını çizen Hamzaoğlu, “Pohjanpalo'nun golüne de ofsayt dedi. Onu ego tam anlayamıyorum. Üst fazladan biniyor çizgiler, o tarafa bu tarafa onu nite ayarlıyorlar, bireşimli zeka mı ayarlıyor, bambaşka zekalar mı ayarlıyor bilmem fakat üzüldük. Gol olabilecek müşterek pozisyondu, elleme de gol olmuştu” dedi.

Hasan Fehmi Demir – Osman Kubilay Küçükmustafa
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler