USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Hamsik: 'Lider olmanın keyfini çıkarıyoruz'

Trabzonspor'un Slovak oyuncusu Marek Hamsik, reis olmaktan hem bahtiyar bununla beraber çalımlı olduklarını belirterek, "Tabii ki tepede kalmanın bedava olmayacağının, güç olacağının farkındayız. Bu yönde çalışmalara bitmeme ediyoruz" dedi.

Hamsik: 'Lider olmanın keyfini çıkarıyoruz'
26-10-2021 19:14

Bordo-mavili topçu Marek Hamsik, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Çaykur Rizespor maçı hazırlıkları evveliyat matbuat personellerinin sorularını yanıtladı.

Trabzonspor'un Slovak futbolcusu, reis olmaktan hem bahtiyar tıpkı zamanda görkemli olduklarını belirterek, "Tabii ki tepede kalmanın bedava olmayacağının, çetin olacağının farkındayız. Bu yönde çalışmalara bitmeme ediyoruz. Burada işime odaklanmış durumdayım. Hayatımın tadını çıkarmaya ve işimi ağız ağıza elleme derecede hazırlamaya çalışıyorum" niteleyerek konuştu.

Uğurcan Çakır'ın eksiksiz ortak kabadayı bulunduğunu dile getiren Hamsik, "Hem burada yetişkin tıpkı zamanda buranın yetiştirdiği en ehemmiyetli oyunculardan ortak tanesi. Dolayısıyla onunla bu arada olmaktan aşırı mutluyuz. Takımımızda görmüş geçirmiş arkadaşlarımız da var. Sadece daima bu arada birimize iane ederek işlerimizi en elleme biçimde hazırlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hamsik, 34 yaşlarında bulunmasına rağmen düzentileme temposunun yüksekliğiyle ait soruya ise, "Aslında hevesli ayak topu kariyerine bakmış olduğunuzda elan ayrımlı proses görüyorsunuz. Sahada geçireceğiniz 1 saatlik antrenman süresi, sizin ödeşme kalmanız ve ya kendinize bakmanız düşüncesince tam proses değil. İdman ile baş başa yediklerinize, içtiklerinize, uykunuza doğrusu hayatınızın tamamına uyanıklık etmeniz gerekiyor. Ben de yaşımı düşündükçe bunlara uyanıklık ederek bu biçimde yaşamaya çalışıyorum" yanıtını verdi.

Birçok oyuncunun Çin'i sonuç durak yerine görmesi fakat kendisinin elan sonradan Avrupa'ya dönmesine bağlı Hamsik, "Belki de benim kafamda bulunan oydu. Çoğu insanoğlunun sonuç durak yerine görmüş olduğu ortak arazi Çin. Ben de kontratımı er sonlandırdım. Tekrar yukarı ölçüde oynamaya sürdürmek istedim. Türkiye'de iri takımın formasını giyiyorum. Bu formayla şampiyona savaşı veriyorum. Bu da beni aşırı bahtiyar ediyor" ifadelerini kullandı

Hamsik, takımdaki gailesiz oyunculara gösteriş manken olması, Berat ve Abdülkadir Ömür'ün de kendisiyle ait icra ettiği açıklamalarla ait yerine ise şunları söyledi:

"Takım arkadaşlarınız sizden bu derece dobra laflarla bahsedince bahtiyar olursunuz. Ben de arkadaşlarımdan bu lafları duyar duymaz bahtiyar oluyorum. Berat'a geldiğimde önceki ilkin ona da söylemiştim, 'Eğer hakeza bitmeme edersen, bu biçimde hesabına koya koya bitmeme edersen ulusal takıma da kesinlikle gideceksin' demiştim. Zaten ulusal takıma seçildi orada da oynadı. Onun düşüncesince aşırı iri hamle oldu. Abdülkadir yaşam bence Türkiye'nin en iri kabiliyetlerinden ortak tanesi. Zaten ne derece zeki bulunduğunu hepsi görüyor. Son maçta bizim düşüncesince anahtar roldeydi, o da bizlere sonuç maçta araştırma görevlisi oldu."

Sakatlığı toy atlatmasına rağmen Göztepe maçında sahada olmayı istediğini vurgulayan görmüş geçirmiş futbolcu, "Hocamla yaptığım aşırı hususi ortak mülakat değildi aslında. Zaten hocayla aramızda yaptığımız daim konuşmalar. Tabii ki ego de değme aktör kabil kulübede olmaktansa önceki 11'de oynamayı yeğleme ettiğimi söylemiştim" halinde konuştu.

Hamsik, elan ilkin biçim giydirilmiş olduğu Napoli'nin de namağlup reis olmasıyla ilgili, "İki kadro da şu an lider. Umuyorum şu anda hakeza bitirecekler. Sezon böylelikle hakeza biterse bire ortak anda dü partiyle ego de bunu kutlamış olacağım" dedi.

Taraftarlara da ileti gönderen Hamsik, "Tüm kentin hayalinin şampiyona bulunduğunun ve beklentilerinin aşırı faziletli bulunduğunun ego de farkındayım. Şu anda hoppadak 10 karşılaşma tamamlandı. Ligin tamamında namağlup görmek bedava olmayacak. Mutlaka bu takımın berabere kalacağı ve ya kaybedeceği maçlar da olabilecektir. Benim taraftarlardan beklentim, biçimsiz gittiğinde, istemediğimiz biçimde kaybettiğimiz maçlardan sonradan onlardan bu desteği bekliyoruz. İlk sıradayız. İlk tam olmanın tadını çıkarmaya çalışıyoruz. mühim bulunan işin böylelikle önceki ırada kalabilmek. Ama şu anda liderliğin tadını çıkartıyoruz" dedi.

Gökmen Şahin - Ozan Köse

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler