USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hamsi tezgahları şenlendirdi, fiyat 10 liraya kadar düştü

Havaların soğumasıyla beraberce Karadeniz'de hamsi bereketi yaşanıyor. Yıllar sonradan fiyatı 10 liraya kadar sakıt hamsi, hem vatandaşların bununla müşterek balıkçıların yüzünü güldürdü.

Hamsi tezgahları şenlendirdi, fiyat 10 liraya kadar düştü
21-10-2021 11:28

Son zamanlarda havaların soğumasıyla beraberce denizlerde balık bolluğu yaşanıyor. Başta hamsi iktisap etmek kabilinden nice balığın kilo fiyatı tezgahlarda akıllıca fiyattan satışa çıkıyor. Geçtiğimiz haftalarda tezgahlarda kilosu 30-40 lira arası satılan hamsi 10 liraya kadar düştü. İri ve tahminî 13 santimetreyi bulan hamsileri tezgahında 10 liradan satışa sunan Düzce'deki balıkçı Tuncay Kılıç, Karadeniz'de hamsi bolluğunun yaşandığına nazarıitibar çekti. Herkesin hamsi tüketmesi düşüncesince muhtelif kampanyalar düzenlediklerini kaydeden Kılıç, "Fiyatlarımızı düşürünce 2 gündür dip ortak istem var. Şu anda en ehven balık hamsi kendisine görülüyor. Bu bölgenin halkı da hamsiyi istekle tüketiyor. Fiyatlar da az olunca tezgahlarda bulanıklık oluşuyor. Burada gelişigüzel kitleye hamsi var" dedi.

50 titrem hamsiyi vatandaşlara ulaştırmayı hedeflediklerini tamlayan Kılıç, "Kampanyamızın ferda üçüncü haset olacak. Hedefimiz 50 titrem hamsiyi vatandaşlara ulaştırmak. Burada ticari ortak hedefimiz yok. İnsanlar hamsinin lezzeti ile buluşsun istiyoruz. İnşallah ferda da 50 titrem hamsi hedefimize ulaşacağız. Şu anda 30 tonun üstünde hamsi satışı yaptık. Yarın 50 titrem hamsiye ulaşacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.



Enes Bektaş - Ali Yıldız
 

İLGİLİ HABER
Yağışlar bitmeme ederse hamsi 15 TLye kadar düşer 'Yağışlar bitmeme ederse hamsi 15 TL’ye kadar düşer'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler