USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

HADO Avrupa Şampiyonası'nda altın ve gümüş madalya Türkiye'nin

Dünyada geçmiş defa Türkiye’de meydana gelen HADO Avrupa Şampiyonası’nın kazananı Türkiye oldu. 10 ülkeden 11 grup ve yüzü fazla yarışmacının uğraş etmiş olduğu şampiyonada, Türkiye Beyaz HADO Milli Takımı altın madalayayı alırken Türkiye Kırmızı HADO Milli Takım?

HADO Avrupa Şampiyonası'nda altın ve gümüş madalya Türkiye'nin
26-09-2021 13:34

İSFANBUL Tema Park'ın ev sahipliği meydana getirdiği HADO Avrupa Şampiyonası’nın müthiş mücadeleye oyunluk oldu. Japonya’da yakar ferde oyununun artırılmış asıl teknolojisiyle birleşiminden doğarak bugün 60 ülkede oynanan HADO’nun geçmiş Avrupa şampiyonasına Türkiye ev sahipliği yaptı. Şampiyonanın insan sponsoru da bulunan ISFANBUL Tema Park, HADO Türk Milli Takımı’nın da aralarında bulunmuş yer aldığı 11 takımla baş başa yüzü fazla sporcuyu ağırladı. Şampiyonaya Slovakya, Fransa, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Kıbrıs, Avusturya, Hollanda kabilinden devletler katıldı. Gün boyu müthiş devam eden mücadelenin kazananı ise Türkiye oldu. HADO Türk Milli Takımı parafin ve al kol kendisine ayrılmış yer aldığı mücadelede hem altın hem gümüş madalyayı aldı.

"BİR YETMEDİ İKİ KAZANAN OLDUK"

Altın madalyayı ele geçiren parafin takımda yarışan Tuna Tohumcu coşkusunu şu laflarla anlattı:

"Bugün güvenilmez müşterek gündü zira bunun hayalini derinlemesine zamandır kuruyorduk. Güzel savaşım ettik. Bütün iklim takımları iyi savaşım verdi. Fakat müşterek ele geçiren olacaktı. Biz ise müşterek yetmedi Türkiye'de dü ele geçiren kendisine şampiyonayı tamamladık. Teknoloji herhangi müşterek güzeşte güneş gelişiyor. Sporun uygulayım bilimi ile buluşmasında daima müşterek aşama gerekliydi. HADO bunun en iri öncülerinden oldu. Gerek fiziki manada gerekse şart açısından HADO, müşterek kılavuz kaptan niteliğinde. Biz aşırı çalıştık ve en önemlisi kendimize inandık."

BU SPORDA SAKİN OLMAK ÇOK ÖNEMLİ

Gümüş madalyanın sahibi bulunan takımda savaşım fail Taha Demir, "Yaklaşık müşterek senedir bu sporla ilgileniyoruz ve herhangi müşterek şeyimizi bu spora verdik diyebiliriz. Hepimizin ilgilenilmiş yer aldığı ayrımlı spor dalları da var. Bu sporu yaparken zihnî kendisine aşırı kaslı kazanmak gerekiyor. Özellikle rahat olma konusu aşırı önemli. Biz ikinci olduğumuz düşüncesince de aşırı mutluyuz zira müşterek numara gene Türk takımı. Sadece kol kendisine ayrıldık esasta biriz" dedi.

HEDEFİMİZ DÜNYA KUPASI

Türk Milli HADO Takımı Antrenörü Can Duraslan 13 ay devam eden güçlü mücadeleyi şöyleki anlattı:

"Bugünkü muvaffakiyet 13 maaş aşırı ciddi müşterek çalışmanın sonucuydu. Özellikle bu pandemide, ayrıntılar kapanma süreçlerinde online çalışarak, gözaltı izinleriyle müşterek araya gelmiş şekilde süreci yönetti. Bu gaye düşüncesince uğraşmıştık. Gece-gündüz demeden çalıştılar. Hem fiziki hem taktiksel kendisine aşırı iyi eylem gösterdiler. Bundan ahir gayemiz evren kupası. Biz bu işe yeni başladık. Ama spor kendisine oyuncuların gelişimi kendisine memnunum. Sporcular çıkarlarını geliştirmeye çalışıyorlar."

SPORLA İLGİLENEN TÜM ÇOCUKLARIN GENETİK İNCELEMESİ YAPILDI

Türk Milli HADO Takımı Direktörü Koray Erdemir "Bu spor yaş, cinsiyet, fiziki özellikler gözetmiyor. Bu sporda gıllıgışlı kazanmak düşüncesince gönül, şart ve dikkat toplaşımı gerekir. Eğer bunları sağlayabiliyorsanız aktör kendisine yada çalıştırıcı kendisine bu çocuklardan muvaffakiyet alırsınız. Marmara Üniversitesi'nde bu sporla ilgilenen topu topu evlatların kalıtım bilimi incelemeleri yapıldı. Bu araştırmalar kararında çıkan tutanağa layıkıyla topu topu evlatların beslenmesi planlandı. Çocukların şart antrenmanları da buna layıkıyla verildi" ifadelerini kullandı.

E-SPOR DÜNYASININ KALBİ İSFANBUL TEMA PARK’TA ATTI

Şampiyonayla ilgilendiren açıklamalarda mevcut İSFANBUL Tema Park Direktörü Tankut Tonger, "2019'da HADO'nun tanıtımını bu sahnede yapmıştık. O devir Avrupa Şampiyonası hayalini kurmuştuk. İSFANBUL Tema Park kendisine HADO Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yaptık. Sonunda da ele geçiren ekipler Türkiye yer aldığı düşüncesince başkaca mutluyuz. Bugün sporun ilkin dinç kardeşlerimizdeki ruhunu esasen yaşadık. Çok sevinçli anlara oyunluk olduk. 10 ülkeden misafirlerimiz görüşme ettiler ve devletimizde kamplarını yaptılar. Şampiyonada müthiş savaşım ettiler. Maç sonlanmış oldu ve hukuk kaldı " niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler