USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Güreşçi Onur Alkanoğlu’ndan Sultangazi Belediyesi’ne ziyaret

Sultangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün güreşçisi Onur Alkanoğlu, Artvin’in Yusufeli ilçesinde planlı 71. Geleneksel Karakucak Güreşlerinde kavi rakiplerini devirerek başpehlivan oldu. Başpehlivanlık sonra Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’u ziyaret f

Güreşçi Onur Alkanoğlu’ndan Sultangazi Belediyesi’ne ziyaret
17-11-2021 16:17

Artvin’in Yusufeli ilçesinde planlı 71. Geleneksel Karakucak Güreşleri, diyar içi ve diyar dışından 398 lisanslı güreşçinin katılımıyla gerçekleşti. Aralarında şampiyonların da bulunmuş yer aldığı güreşçiler, birbirinden fırtınalı müsabakalarda arak döktü. Bu zinde organizasyonun şampiyonuysa, Sultangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün güzel güreşçisi Onur Alkanoğlu oldu. Alkanoğlu, rakiplerini hepyek devirerek başpehlivanlık kemerini taktı.

23 yaşındaki Alkanoğlu, bu başarıya ne ulaştığını şöyleki anlattı: “Güreşe 10 yaşlarında başladım ve tahminî 13 senedir bu sporun içindeyim. Dedelerim de güreşçi yer aldığı düşüncesince bu spora daim merakım vardı. Bizim orası, ‘Pehlivanlar Yatağı’ kendisine da bilinir. Şöyle ortak sokağa çıktığınızda karşılaştığınız bir aşırı insanoğlu pehlivandır. Artvin’in Yusufeli ilçesindeki Tekkale köyünden bahsediyorum. Benim memleketim.”

“ANTRENMANLARA KAÇARAK GİDİYORDUM”

Babasının, başlangıçta güreşmesini istemediğini kail Alkanoğlu, “Babam güreşmeme karşıydı. Benim iyiliğimi istiyordu ve endişeleniyordu tabii. Fakat ego güreşmeyi ve güreşçi olmayı baş döndürücü istiyordum. Potansiyelimin bulunduğunun da farkındaydım. Antrenmanlara babamdan gizli, kaçarak gitmeye başladım. Sonra adım adım hocalarım beni ayırt etmeye başladılar. Mücadelelere çekinmeden girdiğimi, streç güreştiğimi ve bunların ehemmiyetli bulunduğunu söylediler. Beni isteklendirme ettiler. Antrenmanlarda kendimi geliştirerek güreş seçmelerine katıldım ve seçmelerde dereceye girmeyi başardım. Başarılı olduğumu ve doğacak vaat ettiğimi görür görmez babam da güreşmeme izin verdi ve böylecene güreş serüvenim başladı.”

“İNANDIM, ÇOK ÇALIŞTIM, ALLAH DA NASİP ETTİ”

Kendi memleketinde başpehlivan yer aldığı düşüncesince başkaca bahtiyar bulunduğunu tamlayan Alkanoğlu, “Artvin’deki değerli tümsekli güreşlerine İran’dan, Gürcistan’dan, Avrupa’dan böke güreşçiler gelmişti. Türkiye’nin herhangi ortak yerinden gine böke güreşçiler vardı. İnandım. Çok çalıştım. Allah da kader etti. Kendi memleketimde baş döndürücü şükür birincilik kürsüsü bana kader oldu. Aynı sürede Türkiye şampiyonuyum. 2017’de planlı Gençler Avrupa Şampiyonası’nda 5. oldum. Orada da böke olabilirdim ancak ortak felaket yaşadım, ayağım sakatlandı ve Avrupa 5.si oldum. Kısmet değilmiş yalnız gelecekte Avrupa şampiyonu olmayı da başaracağım inşallah.”

“YAŞAMIMI BAŞARIYA ODAKLADIM”

Başarılı olabilmek düşüncesince dirlik biçimini başarıya odaklı ortak biçimde ayarlamak icap ettiğini tamlayan Alkanoğlu, “Başarıya erişmek düşüncesince sıkı düzen baş döndürücü önemli. Yaşama biçimimi başarıya odaklı ortak sıkı düzen çerçevesinde düzenliyorum. Antrenmanlarımı baş döndürücü derneşik yapmamın beraberinde vücudumu dinlendirmeye de dikkat gösteriyorum. Mesela bazısı sporcular geceleyin dünyasına mecbur oluyorlar. Antrenmanlardan sonradan rahat etmek hesabına eğlenmeye gidiyorlar. Böyle yapmış olursanız vücudunuz aldığı kadar dinlenemez ve veriminiz düşer. Benim derin ortak egzersiz programım mevcut ve bu programda geceleyin dünyasına arazi yok. Vücudumu çalıştırmaya yer aldığı derece dinlendirmeye de şişman dikkat gösteriyorum.”

SPORA VE SPORCUYA DEĞER VEREN BİR BELEDİYE

Başpehlivanlığa revan süreçte, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve kadrosunun çelimli desteğinin baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan güzel güreşçi, “Başpehlivanlığa revan süreçte, Belediye Başkanımız Av. Abdurrahman Dursun’un güvenilmez desteği oldu. Bir bilinçlilik istediğimizde tek devir bizi kırmadı. Hem maddesel bununla beraber tinsel tığ sporcuları baş döndürücü çelimli ortak biçimde destekliyorlar. Bazı belediyeler spora sert dayanaklık etmek vermez. Biz bu anlamda baş döndürücü şanslıyız. Başkanımız hem spora bununla beraber sporcuya baş döndürücü şişman bedel veriyor. Biz, Sultangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü kendisine güreşte 2. ligdeydik ve bu yıl 1. lige böke kendisine yükseldik. Bu seneki maksadımız de süper lige yükselmek. Orada şişman ve çelimli kulüpleri devirip gine böke kendisine ilçemizi gururlandıracağız inşallah. Belediyemizin desteğiyle, bunu başaracağımıza inancımız tam. Başkanımıza, çelimli desteği düşüncesince hakkıyla baş döndürücü teşekkürname ediyorum.” dedi.

BUGÜNÜN ŞAMPİYONUNDAN GELECEĞİN ŞAMPİYONLARINA

Onur Alkanoğlu, ortak taraftan doğacak müsabakalara hazırlanırken ortak taraftan da ıvır zıvır güreşçileri yetiştiriyor. Sultangazi Belediyesi’nin düzenlemiş yer aldığı Spor Akademilerinin güreş branşına dahil olan ayrıntılar ve gençler, eğitimlerini aracısız başpehlivandan alıyor. Böylece bugünün şampiyonu geleceğin şampiyonlarına kez gösteriyor ve pehlivanlar Sultangazi’de yetişiyor.

Alkanoğlu, Sultangazi Belediyesi Spor Akademilerindeki güreş eğitimi üzerine şöyleki konuştu: “Sultangazi Belediyesi Spor Akademileri kapsamındaki güreş eğitimlerimizde ıvır zıvır güreşçilerimiz de yetişiyorlar. Ben onlara çalıştırıcılık yapıyorum. 6 yaşından ortaöğretim akıbet sınıfa derece çocuklarımızı parasız kendisine eğitiyoruz. Şu an 75 çocuğumuz güreş eğitimi alıyor. Eğitimimize önceki esas vakfe ve tutuş yöntemleriyle başlıyoruz. Ardından jimnastikle ufaklıklara elastikiyet kazandırıyoruz. Sonra güreş tekniklerini öğretiyoruz ve ayrıntılar bunları öğrenince hızlarını ve kuvvetlerini artırmaya müteveccih çalışmalara başlıyoruz. Güreş naşir baş döndürücü cepheli ve ciddi ortak spor. Vücudunuz hem streç hem donanımlı bununla beraber kondisyonlu olmalı ve tekniklere hâkim olmalısınız. Biz de çocuklarımızı bu yönde geliştiriyoruz. Geleceğin Sultangazili başpehlivanlarını burada yetiştiriyoruz diyebilirim.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler