USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Güreş Federasyonu yeni başkanı Şeref Eroğlu göreve başladı 

Türkiye Güreş Federasyonu yeni başkanı Şeref Eroğlu, rolü teyit aldı. 6 Kasım’da gerçekleşen uygun umumi kurulda Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı seçilen Avrupa ve evren şampiyonu, olimpiyat ikincisi Şeref Eroğlu dakika planlı törenle görevine yöntemince başladı.

Güreş Federasyonu yeni başkanı Şeref Eroğlu göreve başladı 
09-11-2021 18:37

Başkan Şeref Eroğlu merasim öncesinde Ankara Karşıyaka Mezarlığında mevcut ve böke güreşçilerin toprak almış bulunduğu abide mezara değişik afsun etti. Başkan Şeref Eroğlu ve beraberindeki astronomi şimdi sonraları Ankara Emek Mahallesinde mevcut Türkiye Güreş Federasyonu binasına geldi. Burada Şeref Eroğlu’nu federasyon mensupları ve güreş camiasından dip nezdinde canlı alkışlarla ve çiçeklerle karşıladı. Okunan Kuran-ı Kerim ve duaların peşi sıra Şeref Eroğlu tamamı katılımcılara teşekkürname ederek, “Bizlere bu haset gösterdiği düşüncesince rabbime şükürler olsun. İnşallah artık ki değme zamanımız hakeza olsun. Birlik süresince el birliği süresince güreş ailesinin hakeza nezdinde şeye gereksinimi vardı. O da bugüne bizlere kısmetmiş. İnşallah hile olarak, federasyon olarak, sizin dört başı mamur dobra ve çirkin günlerinizde yanınızda olacağız. Bütün dertlerin kederlerinin, mutluluklarınızı baş başa paylaşacağız. Mutluluklar paylaştıkça çoğalır. Kederler paylaştıkça azalır. Mutluluklar paylaştıkça çoğalır. Biz iri nezdinde aileyiz, inşallah artık yüreklerimiz nezdinde atacak. Her nesne Türk güreşi için. Hepinize geldiğiniz düşüncesince teşekkürname ediyorum" biçiminde konuştu.

Daha sonraları odasına sabık Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. Güreşte yeni nezdinde sahife ayırmak istediklerinin altını çizen Şeref Eroğlu, “Güreş toplumunun şampiyonlarıyla, bu şampiyonları yetiştiren hocalarıyla, kulüpleriyle, güreşe arak akıtmış kardeşlerimizle yola çıkıyoruz. Allah’a şükürler olsun çağ güreş federasyonunun içindeyiz. ‘Artık evvel dünde kaldı, yeni şeyler anlatmak geçişsiz dirilik cazım’ söylediği üzere mevlananın, tığ de yeni şeyler söyleyeceğiz. Kendimize yeni hedefler koyacağız. Hiçbir erek biz düşüncesince halay değil. Ben ve dostlarım 90’lı zamanlarda ulusal takımlara geldiğimizde, Olimpiyatı bırakın Avrupa’da üçüncü edinmek hayaldi. Ama sonrasında Mehmet Akif Pirim o ateşi yaktı, olimpiyat şampiyonu oldu. Kenan Şimşek olimpiyat ikincisi oldu. Spor icra vekili yardımcımız Hamza Yerlikaya 17 yaşlarında evren şampiyonu oldu. Bende 18 yaşlarında efendi Avrupa şampiyonu oldum. Yani insanoğlu isterse başaramayacağı tek nezdinde nesne olmadığını bu memleketin öz çocukları olarak, domestik ve ulusal çocukları namına gösterdik. Bundan sonraları bütünlük el birliği süresince öz değerlerine ehil çıkan, öz öz evlatlarıyla, dolayısıyla sürdürmek istiyoruz. Bu saatten sonraları tamamımız nezdinde olacağız. Birimiz hepimiz, tamamımız birimiz için. Bir yerde pestil var ise o bizim hastamız, sıkıntılı bulunan var ise bizim derdimizdir. Ben onların ağabeyi olarak, nezdinde pehlivan kardeşim gereç problemi yaşarsa ego ve yönetimin sorumlusu olacağız. Ben ve ekibim koltukta oturan nezdinde önsezi içerinde olmayacağız. Bizler bölgede bulunan güreş kulüplerinin süresince olan, onlarla egzersiz yapan, onların dertlerini durumunda dinleyen nezdinde federasyon başkanı olacağım. Bu benim ve yönetimimin seçimi olacak. Herkes kendine göre ya nezdinde minval açmalı, yada nezdinde minval bulmalı. Biz hakeza nezdinde yolu deneyeceğiz. Burada mevcut tamamı arkadaşlarımızla baş başa edinmek bizleri bahtiyar eder. Bizi şimdi baş döndürücü motive eder. Lütfen intihap devrinde bulunduğu gibi, artık da bizi bekâr bırakmayın. Bu yapı güreş ailesinin binası, şampiyonların binası. Şampiyonları yetiştiren hocaların binası, kulüplerin binası. Bizler hemen umumi kurulumuz çeşidinden 3 yıllığına burayı kumanda etmek düşüncesince bitirme almış, başkan ve hile yerleşmiş üyeleriyiz. Lütfen öz evinize ehil çıkın. Birbirimize bulunan sevgimizi ve saygımızı kaybetmeyelim. Burayı kırcı namına kullanmak bizi baş döndürücü bahtiyar eder. Biz koltuklara göçmek düşüncesince buralara isteyen olmadık yanınızda edinmek düşüncesince buradayız. Tüm katılımcılara nezdinde el şimdi teşekkürname ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler