USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Girişimcilere 'destek verilecek acemi planlar aranıyor' çağrısı

Girişimci İş Adamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç, "Türkiye'de rastgele birlikte girişimci, müteşebbis talibi 'ben birlikte iş kuracağım' desin, minimum ABD'deki, Avrupa'daki, Japonya'daki denli olanaklara sahip." dedi.

Girişimcilere 'destek verilecek acemi planlar aranıyor' çağrısı
02-10-2021 17:15
İstanbul

Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) Başkanı Mehmet Koç, Türkiye'nin müteşebbis dostu müşterek diyar bulunduğunu belirterek, "Türkiye'de şu anda müşterek girişimcilik ekosistemi mevcut ve gelişiyor. Çok sayıda teşebbüs sermayesi grubu plan arıyor. İşletmeler girişimlere dayanak özgülemek istiyorlar, acemi planlar arıyorlar. Bu noktada girişimcilere ve gençlere iş düşüyor." dedi.

Koç, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, adamlık tarihindeki eksiksiz adımları gerçekleştirenlerin girişimciler bulunduğunu aktararak, evren dakika mahsus müşterek gelişmişlik seviyesine geldiyse bunun girişimciler yardımıyla yapıldığını söyledi.

Bütün ümranlı ekonomilerin asliye dinamiklerinin girişimciler bulunduğunu vurgulayan Koç, "Türkiye başta Sayın Cumhurbaşkanımızın zamanında doğrusu akıbet 18-19 yılda hakkıyla aşırı gelişti, henüz ümranlı Avrupa'ya andıran müşterek diyar pozisyonuna geldi. Bunda politik iradenin, şartları akıllıca kullanan şirketlerin, girişimcilerin aşırı şişman oranı var. Şu anda Türkiye'de rastgele müşterek girişimci, müteşebbis talibi 'ben müşterek iş kuracağım' desin, minimum ABD'deki, Avrupa'daki, Japonya'daki denli olanaklara sahip. Girişim sermayesi de bulabiliyor, finansman kaynaklarını büyüklük oluşturabiliyor. KOSGEB aracılığıyla büyüklük projeyi art dönüşümsüz mahsus müşterek miktarda fonlayabiliyor." ifadelerini kullandı.

"Başarısız olmaktan korkmayın"

Koç, Türkiye'de şu anda müşterek girişimcilik ekosistemi bulunduğunu ve geliştiğini belirterek, aşırı sayıda girişim sermayesi grubunun plan aradığını dile getirdi.

Bu noktada, girişimcilere ve gençlere iş düştüğünü özetleyen Koç, şunları kaydetti:

"Türkiye müteşebbis dostu müşterek ülke. İşletmeler girişimlere dayanak özgülemek istiyorlar, acemi planlar arıyorlar. GİV'in müşterek tane ayrıcalığı ve işi, müteşebbis peyda etmek talip gençlerin önünü açmak, onlara mentorluk yapmak. GİV'de akıbet 5 yılda 15 bine andıran plan incelemişsek 5 bin müteşebbis adayını öğrenime aldık, 10 bin projeyi eledik. Bir projenin ne denli değerli olanaklı yorumunu müteşebbis kendisi yapamaz. Çünkü bizdeki girişimciler genellikle planlarına araklama girişimciler olur. Herhangi müşterek canlı müşterek projesi olduğunda GİV'e başvurma etsin ve desin ki 'benim projem şu, analizim şu, buna dayanak istiyorum'.

20 sene evvela dünyada bilim bu denli havadan ulaşılabilir değildi. Bir canlı rastgele müşterek obje üretmek, rastgele müşterek servis getirmek istiyorsa bununla ilişik eksiksiz bilmesi gerekenleri bu mecralardan öğrenebilir. Gençler şansa inanıyor ancak esasen kısmet diyerek müşterek terim yok. Emek, ter, uykusuzluk, aşırı çalışmak, feragat, şişman müşterek fedakârlık var. Girişimci, projenin faydasına ve başarısına konsantredir. Para arkadan gelir. Son 5-6 ayda birtakımı e-ticaret ve geçmiş hizmet firmamız evren çapında bilyon dolar seviyelerine çıktı. Bunun da gençlere aşırı şişman kalıp teşekkül etmesini dilek ediyorum, bunları oturup incelesinler. Başarısız olmaktan korkmasınlar."

"Milli Teknoloji Hamlesi'nin beraberinde Girişimcilik Hamlesi de gerçekleştirmek gerekiyor"

Koç, girişimcilerin ve yatırımcıların dü yan bulunduğunu belirterek, "Yatırımcı düşüncesince müteşebbis aşırı kıymetlidir ancak parası da kıymetlidir. Paranın da fikrin de müşterek önemi var. Girişimcilere tavsiyem size servet yatıran, ana babanızın vermediği yahut veremediği parayı size sağlayan müşterek insanoğlunun yahut kurumun müşterek değeri olması lazım. Yatırımcıların ise hoppadak servet desteği sağlamaları yetmez, destekledikleri projenin satışına, insanoğlu kaynaklarına, saymanlık sistemlerini ihdas süreçlerine de asistan olmalılar. Yatırımcıların müşterek yanlışı var. Yatırımcı girişimciye diyor ki 'sen filhakika ortaksın, ne maaşı?' Girişimci evini elbette geçindirecek? Girişimcilere önerim maaşlarını kesim etsinler." diyerek konuştu.

Girişimcilere tavsiyelerde mevcut Koç, ne iş yapılırsa yapılsın alıcıya güzel kalkmak icap ettiğini vurguladı.

Koç, gençlerin, ne bölüm ilgilerini çekiyorsa o sektörle ilişik araştırı yapabileceğini aktararak, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Türkiye'de girişimcilerin en asliye sorunlarından birisi, deyiş okunmaması. Eskiden rastgele müşterek firmanın bilançosunu anımsamak kabil değildi. Şimdi hayattaki aklınıza mevrut eksiksiz kuruluşların bilançolarını bulup inceleyebilirsiniz. Çok karlı zannettiğiniz sektörlerde o denli kar marjı olmayabilir.

Türkiye'nin insanoğlu kaynakları aşırı iyi. Biz şurası kanıt ederiz vakıf olarak, 4 milyon işsizin 10 binini müteşebbis yapsak ve bunların rastgele müşterek bir tanesi 10 erkek istihdam etse 100 bin erkek yapar. Girişimciliğin en şişman özelliklerinden bir tanesi istihdamı acele oluşturması. Girişimci diyince benden servet isteyecek müşterek de yapmayacak diyerek maatteessüf çirkin müşterek idrak var. Bu idrak akıllıca müşterek idrak değil. Milli Teknoloji Hamlesi var, Girişimcilik Hamlesi de yapmamız lazım. Öte yandan, müteşebbis yatırımcıya kullanmak hesabına bankaya da gidebilmeli ve veznedar da o projeyi incelemeli. Girişimciyi al halıyla karşılamamız lazım. Girişimcilik müşterek bölüm değil girişimcilik müşterek ufuk, müşterek vizyon."

Türkiye Girişimci Buluşması Zirve ve Sergisi, 3-4 Kasım'da Konya'da

GİV Başkanı Koç, rastgele müşterek sene İstanbul'da icra ettikleri Türkiye Girişimci Buluşması Zirve ve Sergisi'ni bu sene Konya'da düzenleyeceklerini söyledi.

"Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirdiğimiz, dü devir sürecek etkinliğimiz kapsamında; Türkiye ve dünyadan düşün önderleri çeşidinden oturumlar gerçekleştirilirken, B2B görüşmeleri, girişimcilere müteveccih hususi eğitimler de arazi alacak." ifadelerini kullanan Koç, şu değerlendirmede bulundu:

"Ayrıca acemi fikirlerin, müteşebbis projelerinin sergilenmesi düşüncesince iştirakçilerin stantları ile arazi alabileceği hususi müşterek işporta alanımız da olacak. Düzenlendiğimiz evvel yıldan itibaren 1000’den müşterek tomar plan başvurusu alan, 300 projenin derecelendirildiği, bu sene 8’'ncisi yapılacak bulunan ve 800'ü epey plan başvurusu almış bulunan GİV Girişimcilik Ödülleri Töreni'miz, aktiflik kapsamında 4 Kasım akşamı gerçekleştirilecek. Savunma sanayinden elektroniğe, araba sanayisinden elektronik beyin endüstrisine, yazılım firmalarından geçmiş hizmet firmalarına denli aşırı sayıda girişimcilerle iletişimi bulunan firmaları seçmeye uyanıklık gösterdik. Ayrıca, aktiflik Konya Selçuklu Fuar Merkezi'nde yapılır ve dü devir süresince kongrelerimiz olacak. Savunma sanayi, bankacılık ve müteşebbis finansmanıyla ilişik kongrelerimiz olacak."

Etkinlikte, katı aşırı sektörde girişimcilerin o tüketicilere elbette antre yapabileceklerini özetleyen ve piyasanın önde gelenlerinden oluşan konuşmacıların olacağını özetleyen Koç, hem Konya'dan bununla beraber Türkiye'nin rastgele müşterek çeşidinden gençlere 3-4 Kasım'da kesinlikle Konya'ya gelmelerini kaynak etti.

Koç, aşırı sayıda plan arasından etkinlikte beniz tanesinin öne çıkarılacağını aktararak, "Bu projelerden, kurul çeşidinden seçilen 10 tanesi ödüllendirilecek. Ayrıca bu planların dışında; 'Türkiye'de girişimciliğe en aşırı dayanak sağlayan matbuat yayın', amme kesiminde olup girişimcilik ekosistemine ulama sunan müşterek bürokrata maruz müşterek 'Kamu Girişimcilik Ödülü' var. Bunun beraberinde Türkiye'de girişimcilikle ilişik en aşırı ekosistemin büyümesine sunanlara müteveccih müşterek ödülümüz var. Ekosistemi gençlerin anlayabileceği biçimde geliştirmeye çalışıyoruz. Girişimciliğin en ehemmiyetli kurallarından biri 'network'. Girişimci olunacaksa, işinizle ilişik olanlar 'network'ünüzde olmalı, bu muvaffakiyet şartlarından biri. O nedenle, girişimcilerin bu etkinliği kaçırmamalarını öneririm." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler