USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Getir’in global yolculuğu ABD’ye ulaştı

Getir, Türkiye'den başlayıp Avrupa ile bitmeme fail global yolculuğunda ABD kıtasına ulaştı. Hizmet ağını 3 kıtada bütün 9 ülkeye çıkaran Getir'in ABD'deki önceki durağı Şikago oldu. Getir'in ABD'deki genişlemesi New York ve Boston ile bitmeme edecek.

Getir’in global yolculuğu ABD’ye ulaştı
12-11-2021 13:39

Türkiye'den çıkan özgün iş modeli ‘10 dakikada market ürünleri teslimatı'nın sahibi Getir, global yolculuğunda ABD kıtasına ulaştı. Kurulduğu eskiden günden itibaren global beraberinde bellik olma gösterimi ile çabucak büyüyen Getir, 1 yıldan çelimsiz sürede 7 Avrupa ülkesinde görev vermeye başladıktan sonradan Getir bayrağını demin de ABD'de dalgalandıracak.

Getir'in dünyanın en şişman pazarlarının başlangıcında mevrut ABD'deki eskiden durağı ülkenin en neşeli üçüncü şehri Şikago oldu. ‘Rüzgârlı Şehir' kendisine aşina Şikago'da bundan sonradan ‘Getir Rüzgârı' esecek. Getir, Şikago'dan sonradan ABD'de bu sene sonuna denli New York ve Boston şehirlerinde de görev vermeyi planlıyor.

Teknolojik girişimlerin kalbine eskiden bayrağını astı

Amerika operasyonunun iştirak tarihinde dönüm noktalarından birisi bulunduğunu tamlayan Getir Kurucusu Nazım Salur, “Kurulduğumuz eskiden günden itibaren misyonumuz global beraberinde bellik olmaktı. Bu vizyonumuza yatırımcılar inandı ve aldığımız 1,1 bilyon doların üstünde envestisman ile 7,7 bilyon dolar değerlemeye ulaştık. Türkiye'nin en kıymetli şirketlerinden birisi olurken, Avrupa'da meydana getirilen listelerde de en baş döndürücü nazarıitibar çekici girişimler ortada arazi aldık. Artık Avrupa'nın en şişman şehirlerinde sokaklarda gezerken Getir kuryelerini görüyorsunuz. Şu anda ise teknolojik girişimlerin merkezi Amerika'da, Türkiye'den çıkan özgün beraberinde iş modeli kendisine eskiden bayrağımızı Şikago'da astık. Türk markası Getir'in herkes dünyada büyüdüğünü görmekten devlet ve alım çalım duyuyoruz” dedi.

Sırada New York ve Boston var

Amerika'da sene sonuna denli 3 kentte görev vereceklerini tamlayan Salur, şunları söyledi: “Dünyada beraberinde ilki 2015 senesinde Getir markası ile Türkiye'de başlatarak, sayı farkı 10 dakikada market ürünlerini kullanıcılarla buluşturduk. Kurduğumuz bu iş modelinin beraberinde benzeşim bulunmadığı düşüncesince yola çıktığımızda başımıza neler geleceğini bilmiyorduk. İlk zorluğu kılıç yaşadık, eskiden çözümleri kılıç bulduk. Şimdi 6 senedir oluşturduğumuz, öncüsü olduğumuz bu iş modelinin standartlarını toy antre yaptığımız iklim ve illerde de geliştirmeye bitmeme edeceğiz. ABD'de Şikago'nun arkası sıra beraberinde ahir durağımız ise beraberinde evren şehri bulunan New York olacak. Ardından da Boston operasyonumuz ile genişlemeye bitmeme edeceğiz. Sahip olduğumuz bilgelik birikimi ve görev kalitesiyle Getir'in Amerika'da da şişman nazarıitibar göreceğinden eminiz.”

“Türkiye'nin potansiyeline katkıda mevcut peyda etmek istiyoruz”

Getir'i esas beraberinde global muvaffakiyet hikayesine çevirmek istediklerini kail Salur, “Beş harfli dü heceli, Türkçe beraberinde kelimeyi dünyaya sevdirmek istiyoruz. Bu topraklardan çıkan beraberinde firmanın bunu başarabileceğini herkes dünyaya açıklamak istiyoruz. Kültürel mahsulat ve markalar arsıulusal platformlarda devletlerin iz bırakan değerleri. Biz de Türkiye'nin değerlerini ve potansiyelini dünyaya söylemeye katkıda mevcut peyda etmek istiyoruz” dedi.

“Klonlayan değil, klonlanan iklim olduk”

Mobil teknoloji, dağınık ve geri görev bilgiyi bulunmaz beraberinde halde sentezleyen beraberinde modellerinin bulunduğunu kaydeden Salur, “Bizim modelimiz dünyada şu anda en baş döndürücü gündemde bulunan konulardan biri. Bu modeli kılıç oluşturduk. Bizden sonradan nice piyasa oyuncusu ortaya çıktı. Teknolojide bulunmaz bulunan girişimler bambaşka devletlerde de klonlanır. Türkiye genel anlamda klonlayan ülkeydi, Getir özelinde klonlanan iklim olduk. Bu da bizlere şişman alım çalım veriyor. Dünyada bugün Getir'in tahminî 30 parça klonu var. Getir, tüketiciye müteveccih beraberinde uygulayım bilimi işi kendisine bildiğimiz kadarıyla klonlanan eskiden Türk işi. Önümüzdeki az sene ortamında bu tüyo sayısının 100'e denli çıkabileceğini kestirim ediyoruz. Bu işi eskiden önleyen kılıç olduğumuz düşüncesince elimizdeki bilgelik ve deneme ile rakiplerimizin baş döndürücü önündeyiz” sanarak konuştu.

"Bin mensubu Getir'in hissedarı"

ABD'deki eskiden siparişin arkası sıra gazetecilerin sorularını cevaplayan Salur, bin çalışanlarıyla kuma olduklarını söyleyerek "Yaklaşık bin çalışanımızın şirkette hissesi var. Onlar hem çalışanımız hem de ortağımız. Ayrıca bayilerimiz içerisinden de ehemmiyetli beraberinde bölümü bizim eskiden kuryelerimiz. İlk bayiliklerimizi onlara derinlemesine önel olanakları ile verdik" dedi.

"Hedefimiz halis muhlis ABD"

Salur, ABD'deki hedefleriyle ilişik soruya, "ABD'de Şikago operasyonumuzun elden arkası sıra New York ve Boston'da da görev vermeye başlayacağız. Amacımız ABD'de baş döndürücü hâlâ beraberinde tomar kentte görev vermek. ABD'de nüfusu 100 binin üstünde 300 parça kent var. Basketbol oyunundan dayanıklı hasretmek icabında kılıç Türkiye liginde oynayan beraberinde takımdık. Geçtiğimiz hanuman ayında İngiltere ve öteki Avrupa ülkelerine açılmamızla baş başa EuroLeague'de oynamaya başladı. Amerika'da hizmete başlayarak bundan sonradan NBA'de oynuyoruz diyebiliriz. Basketbol severler bilir, rastgele basketbolcunun düşsel NBA'de korkmak ve orada bulunmaz olmaktır. Bir girişimcinin hayalini de Amerika'da bulunmaz peyda etmek süsler" cevabını verdi.

Çift yönlü bellek göçü

Salur, Getir'in yalnızca teknolojik ve hesaplı beraberinde muvaffakiyet hikayesi olmadığını ayrımsız sürede eğitimli, cin fikirli ve anlama gençlere fırsatlar sunduğunu belirterek, "Biz ayrımsız sürede Türkiye'ye aksine bellek toprak kayması düşüncesince de gençlerimize elleme beraberinde sebep sunuyoruz. Yurt haricinde çalışıp da bizde idman arzu edenler çoluk çocuk var. Getir olmasaydı bana taşınmazlar dışından mevrut teklifi değerlendirip gidecektim lakin Getir baş döndürücü coşku donör deyip bizde çalışmaya bitmeme fail baş döndürücü sayıda kıymetli dinç arkadaşımız var. Getir yalnızca hesaplı beraberinde muvaffakiyet hikayesi olma hedefini gütmüyor. Aynı sürede ülkenin dinç değerlerini vatanımızda tutmayı da hedefliyoruz. Yurt haricinde açtığımız ofislere buradan arkadaşlarımızı da çalışmaya gönderiyoruz, taşınmazlar haricinde ayrımlı kültürler tanıyıp çıkarlarını ihya fırsatı buluyorlar. Edindikleri deneme ile biraz sene sonradan baştan ülkemize dönerek baş başa çalışmaya bitmeme etmeyi hedefliyoruz. Getir'de 64 ayrımlı ülkenin yurttaşı çalışıyor. İleride dünyada müteaddit iklim var ise o denli etkin mümkün sanarak umuyorum" halinde konuştu.

"Amacımız harcamak değil, büyütmek"

Salur akıbet kendisine şunları söyledi: "Bir muvaffakiyet hikayesi yazarken bunun Türk ekosistemine dönecek halde yazılması da önemli. Biz şirketimizi satmayı değil büyütmeyi fikren işe başladık. İyi beraberinde öykü 3-5 senede çıkmıyor. İlk 10 senede elleme beraberinde asliye atılıyor, ikinci 10 senede de dehşetli beraberinde iştirak oluyor. Türkiye'de bizlerden esbak muvaffakiyet hikayeleri maatteessüf baş döndürücü er evrede yabancılara satıldı. Yabancı kuruluşların satın almasına erinç değiliz lakin 10 sene sonradan e-ticaret sektöründeki en şişman 10-15 firmanın hepsi yabancıların elinde olabilir. Gençlere de rastgele devir harcamak düşüncesince iş kurmamalarını kaynak ediyorum. Bu bey hastalığından kurtulmamız icap ettiğini düşünüyorum. Gençlere de iş kurarken 10 salname 20 salname projeler yapmalarını öneriyorum."

Getir'in global yolculuğu

Getir'in global yolculuğu, bu sene hanuman ayında Londra'da başladı. Kıta Avrupası'ndaki eskiden durağı ise Amsterdam oldu. Ardından Berlin ve Paris ile Avrupa'nın dü ehemmiyetli tecim merkezinde hâlâ hizmete başlamış bulunan Getir, orak ayı kocaoğlan başlangıcında Güney Avrupa pazarında çalışkanlık yayınlayan aceleci teslimat uygulaması BLOK'un tamamını satın alarak Avrupa pazarındaki konumunu güçlendirdi. Şu anda İngiltere'de Londra, Liverpool, Birmingham, Manchester, Cardiff, Brighton, Bristol, Southampton, Portsmouth, Sheffield, Nottingham ve Bradford peyda etmek kıl payı 12 kentte mevcut Getir, Hollanda'da Amsterdam, Den Haag, Leiden ve Amstelveen'de, Almanya'da Berlin ve Hamburg'da, Fransa'da Paris ve Lille'de, İspanya'da Barselona ve Madrid'de, İtalya'da Milano'da ve Portekiz'de Lizbon'da görev veriyor. Getir önümüzdeki devirde hem Avrupa'da hem de ABD'deki çalışkanlık alanlarını genişletmeyi sürdürecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler