USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Genç antrenörün yetiştirdiği 'özel' sporcular, şampiyonalara mühür vuruyor

Kocaeli'de canlı 35 yaşındaki judo antrenörü Gültekin Sevinç, Türk sporuna kazandırdığı dirayetli bedenî sakat ve hususi gereksinimli çocuklarla arsıulusal yarışmalarda muvaffakiyet elde ediyor.

Genç antrenörün yetiştirdiği 'özel' sporcular, şampiyonalara mühür vuruyor
15-10-2021 13:39
Kocaeli

Kocaeli'de canlı 35 yaşındaki judo antrenörü Gültekin Sevinç, yetiştirdiği bedenî sakat ve hususi gereksinimli evlatları Türk sporuna kazandırıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor içerisinde etkin Judo Milli Takımı Antrenörü Gültekin Sevinç, keşfettiği dirayetli sakat ve hususi evlatları arsıulusal yarışmalara hazırlıyor.

İtalya'nın Ferrara kentinde 6-10 Ekim tarihlerinde planlı 2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunları'nda 2 sporcusu altın, 1 sporcusu da sim madalya ele geçiren Sevinç, geleceğin şampiyonlarını esermek düşüncesince derin güç harcıyor.

Gültekin Sevinç, AA muhabirine, ulusal sportmen bulunan lisedeki derslik arkadaşının tavsiyesiyle judoya başladığını, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'da 6 sene sportmen kendisine bulunduğunu, 14 senedir da çalıştırıcılık yaptığını söyledi.

Sevinç, antrenörlüğe rüyet sakat sporcuları yetiştirerek başladığını ve bu sporcularla nice muvaffakiyet kazandıklarını anlatarak, "Sporcular ulusal takıma seçilince, ulusal ekip antrenörü olmuştum. İşitme sakat sporcularla da çalıştım. Bu sporcularla olimpiyat ikinciliği, evren üçüncülüğü elde ettik. Hatta ülkenin evvel derecelerini onlarla kazanmıştık. Görme engellilerde de Avrupa ve evren derecelerinde ilklerdeyiz. Şu an olimpiyatlarda madalya düzlük sporcularımız var. hususi sporcularda da evvel başlayanlardanız. İlk madalyaları sporcularımız aldı, evvel evren şampiyonlukları gene bizde." biçiminde konuştu.

Yetiştirdiği nice sporcunun emlak haricinde kalburüstü neticeler aldığını aktaran Sevinç, "Sporcularımda tek az olimpiyat şampiyonluğu. Onu da çıkaracağım. Bu olimpiyatlarda filhakika aşırı yakındık." ifadelerini kullandı.

Sevinç, antrenörlükte hedeflerine değinerek, "Ülkenin en güzel takımıyız, dünyanın en güzel ekibi olmaya az kaldı. Tüm sıkletlerde böke boşaltmak istiyorum. Dünyanın en güzel ekibi kazanmak istiyoruz." açıklamasında bulundu.

"Çok güzel fiilen bu madalyaları elde ettiler"

2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunları'nda kalburüstü birlikte başarım sergilendiğini dile getiren Sevinç, bu organizasyonda toprak düzlük 4 judocudan 3'ünün Kocaeli'den bulunduğunu kaydetti.

Sevinç, hususi sporcuların şampiyonalara güzel hazırlandığını belirterek, "Gerçekten aşırı güzel fiilen bu madalyaları elde ettiler. Bundan sonraları Dünya Şampiyonası var. Sporcularımız filhakika evren şampiyonu olmuşlardı. Yine misyonumuz evren şampiyonluğu. Ardından Antalya'da yapılacak Olimpiyat Şampiyonası var. Buraya katılacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Kocaeli'de spor altyapısı yönünde nice imkana cemaat olduklarına ayraç fail Sevinç, desteklerle başarıların şimdi da artacağına inandığını laflarına ekledi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler