USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Geleceğin teknolojileri Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuşuldu

İSTANBUL, (DHA) - BSH sponsorluğunda gerçekleşen ‘Geleceği Dönüştüren Teknolojiler’ oturumunda toy teknolojilerin anadan görme sektörleri kesinlikle dönüştüreceği ele alındı.

Geleceğin teknolojileri Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuşuldu
24-11-2021 18:22

Capital, Ekonomist ve StartUp dergileri çeşidinden planlı Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin BSH sponsorluğunda gerçekleştirilen, Eski Büyükelçi ve TSKB Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Rende’nin moderatörlüğündeki panele Sahibinden.com Genel Müdürü Burak Ertaş, Dell Technologies Genel Müdürü Işıl Hasdemir, Furhat Robotics Kurucu Ortağı & WIR Grup Teknoloji Yatırımcısı Preben Wik ve Uipath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen katıldı.

ERTAŞ: AJANDAMIZDA YAPAY ZEKÂ, BÜYÜK VERİ VE BLOK ZİNCİRİ VAR

Sahibinden.com Genel Müdürü Burak Ertaş, “İlanların gazeteden okunduğu dönemden etraflıca filtrelerle çabucak bulunabilen duyuru zamanına intikal yapılmasını sağlayıcı birlikte ortam namına kullanıcılarımızın deneyimini geliştirdik. Böylece ortam üstünde duyuru verenle meydan arasındaki süreci dijitalleştirdik. Gelecekteyse henüz birlikte tomar dijitalleştirip deneyimi henüz da geliştireceğiz. En güzel görev en şu en bu düşünmek değil, kullanıcı profili nite olursa olsun her insana en hazırlop ve aceleci deneyimi sunmak. Yazılım ve tesisat sistemleri birbirlerini beslerler. Donanım geliştikçe henüz aceleci yazılım düşüncesince çalışılıyor. Bu da iri veriyi henüz hazırlop el işi ve anlamlandırmayı beklenir kılıyor. Gidilen noktaysa nesnelerin interneti. Bizim ajandamızdaysa bileşimli zekâ, blok zinciri ve iri data bulunuyor” dedi.

HASDEMİR: DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE A PLANINA ODAKLANILIYOR AMA B PLANI ATLANIYOR

Dell Technologies Genel Müdürü Işıl Hasdemir konuşmasında, “Dijital inkılap akıbet 10-15 senedir konuşuluyor fakat pandemiyle doruk eden birlikte konu. Dijital inkılap aşırı ast başlığı bulunan birlikte konu. Her obje dijitale evrildi ve bundan böyle değme şeyi açıktan yapabiliyor ve deneyimleyebiliyoruz. 2020’de yaptığımız çalışmada Türkiye’deki kuruluşların ne vaziyette bulunduğunu ölçümledik ve yüzdelik 22’sinin tamamladık söylediğini gördük. Yüzde 56’sı güvenlikle ilişik kısımları tamamladık derken yüzdelik 82,9 sayısal inkılap periyodunu hızlandırdık dedi. Dijital inkılap sonsuz birlikte sergüzeşt ve değme acemi etkileşime acemi müştemilat karışma olmalı ve geliştirilmeli. Tüm bunlara arttırma namına şirketler, sayısal inkılap ile menfaatlerini rekabette öne çıkarabileceklerini gördüler. Pandemiyle Dell namına 2 hafta içinde 160 bin çalışanımızı açıktan çalışmaya geçirdik. Pandemiyle güruh trafiğimiz günde 10 bin, 16 milyon saat, 90 bin kullanıcılı senkronik VPN altyapısı rakamlarına ulaştık. İş yapış şekillerini fark etmek talip müşterilerimize araştırma görevlisi oluyoruz ve planlar yürütüyoruz. Pandemiyle ajandasında bulunan ve sıfır hepsi sayısal inkılap sürecine girdi. Eksik artan kısım, güvenlik. Siber dayanıklılık dair geride kaldığımız açık. Güvenlik total sağ açıklık icap ediyor ve ağırlıklı namına A planı, saldırıya uğramamak oluyor. Ancak B planı kimsede yok. Saldırı aceleten ve sonrasında nelerin yapılacağı konusu aldığı kadar çalışılmıyor. Veri çağlarında data emniyetsiz boyutlara ulaştı ve değme 18 ayda dü sert artıyor. Verileri işleyebilmek iri ciddiyete sahip. Firmalar aşırı birlikte tomar data üretiyor fakat işleyemiyorlar ve bunlardan iş sonuçlarına bulaşık edecek bilim edinemiyorlar. Burada “distruptive” [yıkıcı, bozucu] teknolojilerin kullanılması gerekiyor. Ancak bunların da sürdürülebilir olması önemli” dedi.

WİK: ROBOTLARLA İLETİŞİMİZ BAŞKA BİR BOYUTA TAŞINABİLİR

Furhat Robotics Kurucu Ortağı & WIR Grup Teknoloji Yatırımcısı Preben Wik, “Robot terimi insanoğlunun aklına ayrımlı şeyler geliyor fakat robot terimini ifşa etmek icabında bireylere benzemese de şahısların işini yapabilenler namına tarif etmek gerekiyor. Yani fabrikadaki robotlardan çim prizma makinesine derece hepsini robot namına tarif etmek mümkün. Robot teriminde anadan görme robotlarda içtimai açıdan farklılıklar var. İnsanlar senelerce robotlarla çalıştı fakat bizim ilişkimiz az buçuk farklı. Aslında bizim robotlarla insanlarla yaptığımız kabilinden enformasyon kurabilmeliyiz. Sosyal robot dediklerimiz gerçekleşirse, robotlarla iletişimimiz bambaşka birlikte boyuta taşınabilir. Böylece terbiye kabilinden mevzularda da robotlarla iş donanmasında olunabilir. Yapay zekâ dair yapılabilen ve yapılamayan şeyler mevcut hala fakat bahsi güzeşte dönüşümler gerçekleşirse, aşırı ayrımlı birlikte teknolojik çevrilme gerçekleştirilmiş olacak. Yapay zekâ dair ide duyuluyor ve bence de tetik hamle çarpmak gerekiyor. Bugün bileşimli zekayı konuşurken esasta ayrımsız sürede nereye evrileceğini ve ne maksata yöneltilmesi icap ettiğini konuşmalıyız ki kazalı birlikte biçimde evrilmesin” dedi.

YEĞEN: YAPAY ZEKAYI GELİŞTİREMESEK DE BİLMELİYİZ

Uipath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, “Biz esasta yazılım robotlarından bahsediyoruz. Hafta Sonu ve tatillerde çalışmazdık fakat bundan böyle değme yere iş sürükler olduk. Sistemler aşırı komplikeleşti ve insanoğlu namına yapmamamız müstelzim işleri hazırlamaya çalışıyoruz hala. Ancak saymanlık kabilinden doküman girişi yapılacak işler esasta o derece boş devir ve insanoğlu deposu kullanıyor ki bunlar esasta robotize biçimde yazılımla yapılabilir. Şirketler bundan böyle icra ettikleri işleri ne çabucak yapabildikleriyle ayrışıyorlar. Her devir işler nite hızlanır sorusu vardı fakat pandemi bu süreci her insanoğlunun ajandasında öne çekti. Şimdi geleceğin firması ne olacak bölümüne bakıyoruz. Beyaz yakayı masadan kaldırıp, insanca unsurlarını öne çıkarmaya çalışacağız. Bundan sonraları dü obje yapılmalı: Alınması müstelzim aksiyonları araştıracak birlikte emek vermek grubu ile gelecekte öz sektörünüzde ne değişimler olacak tarafını araştıracak birlikte emek vermek grubu bulunmalı. Yapay zekâ geliyor, nice şeyi ağır biçimde değiştirecek ve ahenk sağlayamayanları ötekileştirecek. Korkmamak gerekiyor. Ne bulunduğunu aşina olmak ve kendimiz geliştirmemiz yeterli. Ülke namına henüz sonraları geliştirebilme evresine geçebiliriz fakat değme ne olursa olsun kullanmayı bilmeliyiz. Önümüzde 15,7 trilyon dolarlık birlikte alışveriş mevcut ve Amerika ile Çin bu mevzuda ağır birlikte harp veriyorlar” dedi.

İş ve tutum dünyasının ehemmiyetli aktörlerini bu sene ikinci defa buluşturan Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin tüm dü güneş süresince her insana bariz parasız namına http://www.uludagekonomizirvesi.org adresinden deli dolu strateji edilebiliyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler