USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Gaziantep'te 4'üncü Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali başladı

Gaziantep'in Yavuzeli İlçesi'ndeki zamanı Rumkale'de bu sene 4'üncüsü planlı Su Sporları Festivali başladı. Serbest plonjon rekortmeni Yaren Türk'ün de katılmış olduğu festivalde 3 ayrımlı branşta 28 grup ve bin 36 sporcu derece gerçekleştirmek düşüncesince korkunç yar

Gaziantep'te 4'üncü Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali başladı
26-09-2021 18:43

Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Yüzme Federasyonu İl Temsilciliği ve Türkiye Sutopu Federasyonu İl Temsilciliği işbirliğinde planlı festival, Yavuzeli İlçesi'nde mevcut zamanı Rumkale'de başladı. Festivalde 286 sportmen belirgin su yüzmede, 20 kadro ve 600 sportmen ejderha botta ve su hepsi dalında 150 sportmen aşama düşüncesince yarıştı. Dereceye giren sporcular ödüllerini Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve tören düzeni üyelerinin elinden aldı. Festivalde su kayağı, tepkili uçak ski, wakeboard spor gösterileri yapılırken Türk Bayrağı ile meydana getirilen flyboard gösterisi ise iri özen topladı.

ŞAHİN: HEDEFİMİZ YILLIK 100 MİLYON TURİST GETİRMEK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Rum Kale'nin dünyanın cezaevi bebeği bulunduğunu ve meydana gelen Su Sporları Festivali ile alana salname 100 milyon gezgin getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Gaziantep'in endüstri ve gastronomi kenti bulunduğu genişliğinde bundan sonradan spor kenti bulunduğunu özetleyen Fatma Şahin, "Burası Fırat’ın incisi. Fırat kardeşlik, inanç, doğadır. Hepimiz Fırat’ın çocuklarıyız. Bu coğrafyanın evlatları adına denir ki ‘coğrafya karakterdir’. Bu toprakların evlatları çalışkan, karakterli, cesaretli, ekmeğini taştan çıkarandır. Dünyaya verecek yanında mesajımız var. Eyfel Kulesi’ne salname 80 milyon ad gidiyorsa, canan gençler, dünyanın geleceği Fırat'a daim baş başa 100 milyon kişiyi getirmeye müheyya mısınız? Fırat gençleri ile güzel. Spor şehri adına yüzme bilmeyen kalmasın dedik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, enerjik ve ahlaklısını severim’ sözünü kip aldık. Sizleri seviyoruz. Sizler geleceğimizsiniz. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Spor ne iktisap hırsı, ne yitirme korkusudur. Tek kelimeyle özgüvendir’ diyor. Karşımda özgüven yayan gençlerimiz var. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bizler gelip giderken sizler umudumuzsunuz, güveniyoruz sizlere. Artık acı, gözyaşı, harp istemiyoruz. Fırat sevgiye, iyiliğe aksın, iyiler ve yaşatanlar kazansın. Milyonlar Fırat ile barışı ve sevgiyi görsün” niteleyerek konuştu.

GÜL: TARİHİ RUM KALE YAPILAN ÇALIŞMALARLA FARKLI BİR HAL ALDI

Gaziantep Valisi Davut Gül, Rum Kale'de meydana getirilen çalışmaların bitmeme ettiğini bölgenin gezim üssü olma amacında ilerlediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Rumkale’ye nasıl yapsak az. Her sene Rumkale’de yapılanların üstüne koyarak toy hizmetler faaliyete giriyor. 5 sene esbak gayrimeskûn ile baş döndürücü ayırt var. Bugün mekân düzenlemesi, ilerleyiş terası ve zamanı yerlerin restoresi ile ayrımlı yanında çözüm aldı. Büyükşehir Belediyesi ile bu arada eksiksiz zamanı alanları restore edeceğiz. 3 sene sonradan Zeugma’dan Rumkale’ye ve Karkamış’ta yapılanmaların bitmeme ettiğini göreceğiz.”

YALÇIN: GAZİANTEP'İN SPOR BAŞARISI SÜRPRİZ DEĞİL

Türkiye Yüzme Fedarasyonu Başkanı Erkan Yalçın, yüzme dalında iri başarılara imza atıldığını söyleyerek bu bölgede yapılması müstelzim çalışmalara değindi.

Gaziantep'ten olimpiyat D barajının çıkmasının yanında şaşırtı olmadığını kail Yalçın, "Bu belirmek köşesi yerde parlak yanında düzenleme gördüm. Türk yüzme tarihinde evveli kez Avrupa’da dereceler alarak 15 madalya ile döndük. Bunun düşüncesince yüzme diriltme ve mensur dalında hedeflerimize ulaşacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlığımızın destekleri yardımıyla iri başarılar kazanacağız. Gaziantep’te olimpiyat D barajının çıkması yanında şaşırtı değildir. Bir başkanlığın, bu kentin hikayesidir. Bu site yanında spor şehridir” dedi.

TÜRK: DENİZİ OLMAYAN ŞEHİRDE BÖYLE BİR FESTİVAL YAPILMASI BÜYÜK BAŞARI

Denizi sıfır kentte su sporları festivalinin gerçekleştiriliyor olmasının iri yanında muvaffakiyet bulunduğunu kail başıboş plonjon rekortmeni Yaren Türk, "Bir Gaziantepli adına bu açılışa çağırma edilmekten haysiyet duydum. Su altı harika. Suyumuz dalışa baş döndürücü elverişli. Denizi sıfır yanında kentte hakeza yanında şenlik yapılması iri yanında başarı. Bu şenlik kentin tanıtımı açısından da iri ehemmiyet bildirme ediyor" dedi.

AKGÜN: ÖNÜMÜZDEKİ YIL FESTİVALE YABANCI ÜLKELERDEN DE KATILIM SAĞLAYACAĞIZ

Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün ise festivale katılımın baş döndürücü efdal bulunduğunu söyleyerek önümüzdeki sene gerçekleştirilecek festivalde ecnebi ülkelerden de sutopu takımlarının toprak alması sağlayacağını belirterek şu ifadelere toprak verdi: “Buraya gelirken bu organizasyonun bu genişliğinde dobra ve nizamlı olacağını kestirim etmemiştim. Bu sene evveli kez 9 takımla sutopu oyunları gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki sene ecnebi devletlerin de sutopu takımlarının katılmasını sağlayacağım.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler