USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Gaziantep FK Başkanı Akınal: Ayrıcalık değil, adalet istiyoruz

Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Cevdet Akınal, Trabzonspor karşılaşması sonrası açıklamalarda bulundu. Maçın hakemi Suat Arslanboğa ve VAR hakemi Mert Güzenge'yi katiyen affetmeyeceklerini dile getiren Cevdet Akınal, türel açıdan tamamı girişimleri hesabına getireceklerini be

Gaziantep FK Başkanı Akınal: Ayrıcalık değil, adalet istiyoruz
23-11-2021 18:34

"BİR TAKIMIN EMEĞİYLE OYNANMAZ, OYNANAMAZ!"

Trabzonspor karşılaşmasında verilen, verilmemiş kararlarla maçın yıldızının hakemler bulunduğunu tamlayan Cevdet Akınal, "Dün akşam ezanı Türkiye'de tarihe geçecek yargıcı hatalarını gördüğümüz ziyasız müşterek geceyi geride bıraktık. Maç hoppadak 5 dakika oynatıldı ve bizlere mucibince 5. Dakikada verilmemiş al kartla karşılaşma sona erdi. 45. Dakikada ise 2-1 kabil korkusu üstelik bizlere mucibince açık bulunan penaltımızın verilmemesiyle karşılaşma 3-0 bitti. Bir şehrin, müşterek takımın emeğiyle kimesne oynayamaz, bunu katiyen onama etmeyeceğiz. Gaziantep şehrinin emeğiyle oynayan rastgele kişiye erinç bütün girişimlerimizi yapacağız. Bu derece çalışma sunulan müşterek ortamda, düdüklerini ağzına derece götürüp çalmaya yüreği sıfır şahısların bundan sonra Türk futbolunda noktayı olmadığına inanıyoruz. Aynı biçimde buna menfez yumup, VAR pozisyonunda da vazifesini yapmayan hakemleri de vicdanlarıyla beraberinde bırakıyoruz" niteleyerek konuştu.

"VİCDANI VARSA DÜDÜĞÜNÜ ASAR!"

Karşılaşmanın hakemi Suat Arslanboğa ve VAR hakemlerinin evvel tün gösterdikleri performansın peşi sıra yargıcılık kariyerlerini ivedilikle sonlandırmaları icap ettiğini tamlayan Cevdet Akınal, "Tüm Türkiye'nin gözü uğrunda hakkımızı yiyenlerin, cezalandırılmamış kalmamaları gerekiyor. Nasıl ki tığ bu neticeyle beraberinde milyonlarca teklik zarara uğruyorsak, buna etken olanlarda bunun bedelini ödemeleri gerektiğine inanıyorum. Vicdanları var ise kimseden müşterek adım olmadan, düdüklerini asacaklardır. Bu kararların bütünü Türk futboluna sıkılma gecesi şekilde anılacak olup, kariyerlerini sürdürmeleri yerinde rastgele maçta bu anları hatırlatacaklardır. Gaziantep şehri şekilde Suat Arslanboğa ve Mert Güzenge isimlerinin şehrimizin ismiyle müşterek henüz katiyen taraf yana gelmemesini diliyoruz" dedi.


"MERT GÜZENGE'NİN MALATYA'DA BİZE YAPTIKLARINI UNUTMADIK"

Karşılaşmanın hakemi Suat Arslanboğa'nın icra ettiği yanlışlar derece maçın VAR hakemi Mert Güzenge'nin de müşterek kentin vebalini aldıklarını anlatım fail Cevdet Akınal, "Takımımızın göstermiş bulunduğu performanstan ötürü mutluyuz ve takımımızı içtenlikle kutlama ettim. Suat Arslanboğa karşılaşma süresince düdüğünü ağzına derece götürüp çalamadığı pozisyonlarda, VAR hakemi bulunan Mert Güzenge'nin de dahil etmemesi güvenli kabil değil. Bu dinç arkadaşımız, deneyimli ölçülü hakeme dahil etmenin korkusunu muammer olmalı. Kaldı ki takımımızın sabık sayaç Yeni Malatyaspor ile 2-2 kalmış bulunduğu karşılaşmanın ölçülü hakemi bulunan Mert Güzenge, o güneş verdiği kararlarla gene tarihe geçmişti. Dün de kalmış bulunduğu yerden bitmeme etmeyi başardı. Gaziantep iri müşterek şehirdir, kimesne bu kentte yaşayanların sabahleyin işine giderken bedbaht gitmelerine etken olacak işler yapamaz" biçiminde konuştu.


"AYRICALIK DEĞİL ADALET İSTİYORUZ!"

Türk futbolunun gelişme göstermesi alegori üstlerine sakıt bütün fedakarlıkları hazırlamaya çalıştıklarını tamlayan Cevdet Akınal, "Hiçbir devir dokunulmazlık talebimiz olmadı. Tüm içtenliğimle ifşa etmek istiyorum ki evvel gerçekleşen hatalarla karşılaşma kazanacaksak, tek devir kazanmayalım. Ayrıcalık değil adalet istiyoruz, bunu hoppadak kendimiz düşüncesince değil Türk futboluna çalışma sağlayan bütün ekipler alegori istiyoruz. Bırakın maçın sonucunu sahadaki futbolcular belirlesin. Akıttıkları o derece arak apayrı insanoğlu çeşidinden etkilenmesin. Umarım federasyonumuz ve Merkez Hakem Kurulumuz da ilişkin sakıt görevleri alegori getirerek bu arkadaşlarımız ilişkin gerekeni yapacaklardır. VAR kayıtları da tabii federasyonumuzda mevcuttur. Türk Futbolunu yakından ait ve her insanın sorumluluğunda mevcut bu ziyasız geceyle ait şekilde kamuoyunun ivedilikle bilgilendirilmesini umuyoruz " niteleyerek laflarını noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler