USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Galatasaray'ın yeni sportif direktörü Pasquale Sensibile

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı hür Kalelioğlu, sportif müdürlük rolü düşüncesince İtalyan ayak topu adamı Pasquale Sensibile ile anlaştıklarını açıkladı. Kalelioğlu, idare yerine mali sürdürülebilirliği odağına meydan yeni ortak yaklaşım benimsediklerini ve ama

Galatasaray'ın yeni sportif direktörü Pasquale Sensibile
17-02-2022 18:10
Sarı-kırmızılı takımda Başkan Yardımcısı hür Kalelioğlu, kayıtlı ortak izah yaptı. Sportif yönetmenlik düşüncesince İtalyan ayak topu adamı Pasquale Sensibile ile anlaştıklarını açıklanan Kalelioğlu, "17 Şubat 2022 zamanı itibarıyla, Futbol A Takımı Sportif Direktörlüğü görevine, bu bölgede aşırı iri tecrübesi ve bilim birikimi bulunan, dünyanın mahdut isimlerinden Pasquale Sensibile'yi getirmiş bulunmaktayız. Bugüne genişliğinde Juventus, Verona, Palermo, Roma denli önde mevrut Avrupa takımlarında ehemmiyetli başarılara imza atmış Sensibile'nin, Galatasaray'ımıza da aşırı ehemmiyetli hizmetleri bulunacağına içten inanıyoruz. Teknik direktörümüz Domenec Torrent'in göreve başlamasının ardından, Sportif Danışmanımız Luis Campos'un teklif ve yönlendirmeleri ışığında Sensibile'nin camiamıza katılması, hoppadak Galatasaray'ımızı değil bire ortak sürede Türk futbolunu, ortamında bulunmuş yer aldığı mali çıkmazdan kurtaracak yeni ortak yaklaşımın adımları yerine görülmelidir" dedi.

"Amacımız Galatasaray'ı asıl manada ortak şimal fabrikasına dönüştürmek"

Kalelioğlu, Ali Sami Yen ve arkadaşlarından kalıt küsurat vizyonla, Galatasaray'ı evren takımlarıyla rakiplik edebilecek yapıya ve organizasyona eş ortak kol yapmayı hedeflediklerini belirterek, "Günümüzün kazançlı şartları ve rakiplik ortamı menfez uğrunda bulundurulduğunda, bu mirasa eş çıkmanın; gelişigüzel devir ilgili olduğumuz arazi bulunan Avrupa'da başarıya ulaşmanın yolu mali sürdürülebilirliği odağına düzlük yeni ortak yaklaşım, yeni ortak kere haritasıdır. Son 20 salname çağda Galatasaray ve Türk futbolunun gönül rahatlığı karşıya kalmış yer aldığı sorunlar, taşınmazlar dışındaki başarısızlıklar, mali sıkıntılar, bu yeni yaklaşımın aslını oluşturmaktadır. Bu doğrultuda yeni çağda amacımız; Galatasaray'ı asıl manada ortak şimal fabrikasına dönüştürmek, devletimizde ve taşınmazlar haricinde daha yıldızı parlamamış dinç aktörleri akıllıca şartlarda takımımıza karışma etmek, ortak taraftan sportif başarıyı kovalarken ortak taraftan da bu oyuncularımızı, mali rekabette -şimdilik- bizlerin üstünde arazi düzlük takımlara göndererek Galatasaray'ın mali sürdürülebilirliğini güvence dibine almaktır" diyerek konuştu.

"Bu manken banko ortak küçülme değildir"

Benimsedikleri yeni modelin banko ortak küçülme olmadığını vurgulayan Kalelioğlu, "Aksine bu, bugünün ayak topu sahası ve mali gerçekliğinde, sürdürülebilir büyümenin modelidir. Yakın geçmişte, Luis Campos'un liderliğinde, Monaco ve Lille takımlarının, evren devi, Fransa'nın ve Avrupa'nın görüngü ekibi Paris Saint Germain'e gönül rahatlığı kazanılmış yer aldığı şampiyonluklar ve bu şampiyonluklarla bu arada topçu satışından kulüplerin elde etmiş yer aldığı kestirmece 600 milyon Euro'luk kaynak, bu modelin elbette başarıya ulaştığının en açık ve konkre kanıtıdır. Bugün itibarıyla, Galatasaray'ın kaybedecek ortak dakikası bile olmadığının aşırı açık farkındayız. Bunun düşüncesince de, bu manken ve yaklaşım doğrultusunda çalışmalarımıza kâffesi gücümüzle bitmeme ediyoruz. Bu kapsamda, Sportif Danışmanımız Campos, Sportif Direktörümüz Sensibile ve scout departmanımızın bize önerilmiş yer aldığı 40'a yaklaşan oyuncunun 12'siyle bugüne genişliğinde ön görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Görüşmelerimize de bitmeme ediyoruz" açıklamasını yaptı.

"En iri gücümüzü gine taraftarımızdan alacağız"

Amaçlarının ayak topu ekibi ve taraftarlarda 2000 ruhunu alevlendirmek bulunduğunu dile getiren Kalelioğlu, "Son lafımız de taraftarlarımıza; Galatasaray gün süresince ilkleri başarmıştır. İlklerin ekibi peyda etmek Galatasaray'ın DNA'sının ortak parçasıdır. Ve bu ilklere imza atarken, gelişigüzel devir Galatasaray'ın iri taraftarının enerjisini arkasına almıştır. Şimdi gine ortak başlangıçta peşindeyiz. Burada yolumuzun akıbet aşama güçlü bulunduğunun da farkındayız. Bu yolda en iri gücümüzü gine taraftarımızdan alacağız. Bu mevsim onları ne genişliğinde üzdüğümüzü, Galatasaray'ın Türkiye'de ve Avrupa'da ilgili yer aldığı noktayı aşırı dobra biliyoruz. Ve emniyetli olsunlar ki kâffesi çabamız; Galatasaray'ı baştan bu yere yansıtmak içindir. Yani Avrupa'nın zirvesine Ve şimdi, onların desteğine gelişigüzel zamankinden ortak tomar ihtiyacımız var.

Özellikle de önümüzdeki Avrupa Ligi maçlarımızda... Unutulmamalıdır ki; Galatasaray bugün Avrupa Ligi'nde deplasmanda gol yemeden, namağlup halde ismini akıbet 16'ya yazdırmış ve dolayısıyla bu organizasyonda bitmeme edebilen yegâne Türk takımıdır. Taraftarlarımızdan ricamız; toplumsal iletişim araçları evvela peyda etmek üzere, birtakımı devir isteyerek olduğuna inandığımız manipülasyonlara kulaklarını tıkamaları, kaybedilen puanlar hepimizi içten üzse de, mücadelemiz istediğimiz neticelere yansımamış olsa da, hassaten akıbet 2-3 maçta takımımızın, gençlerimizin gösterdiği performansa ve verdiği ışığa bakmaları, hassaten dinç oyuncularımızı dayanak olmaları ve bizim gibi, Galatasaray'ın istikbaline odaklanmalarıdır. Biz onlarla güçlüyüz ve onlarla başaracağız" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler