USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Galatasaray'da başkan adayları olağanüstü seçimin iptalini değerlendirdi

Galatasaray Spor Kulübü'nde başkanlığa aday bulunan Metin Öztürk ile Eşref Hamamcıoğlu, murafaa sonucu ile durdurulan olağanüstü seçimli umumi astronomi ile ilişik açıklamalarda bulundu. İki başkan talibi da toy seçim tarihinin 21-28 Mayıs'ta yapılması icap ettiğini söyled

Galatasaray'da başkan adayları olağanüstü seçimin iptalini değerlendirdi
29-04-2022 17:59
Galatasaray Spor Kulübü'nde başkanlığa aday bulunan Metin Öztürk ile Eşref Hamamcıoğlu, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadı'nda pakt başkanı Burak Elmas, Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, sonuç salname olağan finansal umumi kurulun meclis başkanlığını karşılayıcı avukat Metin Sinan Aslan ile icra ettikleri toplantının arkası sıra matbuat mensuplarına açıklamada bulundu.

Metin Öztürk: "Burak Elmas, kendisinin katılmayacağını bizlere açıklanmış etti"

Seçimin durdurulması kararını akıllıca bulmadıklarını tamlayan Metin Öztürk, "Burak Elmas başkanımızla yanında aradaydık. Bizi erinçsiz fail saydam sıfır yanında proses var. Kulüp başkanımızın bu süreci netleştirmesini istiyoruz. İki başkan adayına yanında seçim zamanı sordu. Eşref Başkanımla bu arada yanında değişmeyen aldık. En akla yatkın gün en endamsız bulunan tarihtir. Çünkü kulübün yanında nakil devri geliyor. Sezon bitiyor, yanında derinti obje var. 21-28 Mayıs en akla yatkın tarih. İki başkan talibi da 28 Mayıs tarihinde muvafık kaldı. Kulüp başkanı da itiraz etmeden buna uyacağını anlattı hemen uyacağıyla ilişik yanında fiili boyut içerisine de girmedi. Hala ferde arasında dönüyor. Hala yanında bütçe umumi kurulundan bahsediliyor. Bu derece kaotik yanında ortamda evleviyet seçim umumi kurulunun yapılmasıdır. En azından dü başkan adayının kuma kararıdır. Topun bu derece arasında dönüyor olması bizzat bizi erinçsiz ediyor. Üç haftadır ayrımsız şeyleri konuşuyoruz.

Çıkarsınız, tüzüğün 28.1 maddesinden seçime gidersiniz. Eğer 28.1'den deyip arkasına açma koyarsanız mahkemelerle uğraşırsınız. Eminim pakt başkanı 28.1'den, 28 Mayıs'ta yanında seçim zamanı açıklayacak ve bu kargaşa sona erecek. Kendisinin katılmayacağını bizlere açıklanmış etti. Eğer üçüncü yanında aday çıkarsa o devir o saye onun üzerinde kalır. Burak Elmas istifa etmeyeceğini değişmez ve belirgin yanında dille söyledi" halinde konuştu.

Galatasaray'ın kurucusu Ali Sami Yen'in koltuğunda oturan yanında başkana inanmak durumunda olduklarını aktaran Öztürk, "Başkan zamanı bizlere bıraktı. Biz de 28 Mayıs adına netleştirdik" niteleyerek konuştu.

Eşref Hamamcıoğlu: "21-28 Mayıs'ta seçimin yapılması kararının koşulsuz adına açıklamasını bekliyoruz"

İki başkan adayları ve ekipleri adına erte seçimin yapılmasını beklediklerini ancak bunun gerçekleşemediğini dile hatırlatan Eşref Hamamcıoğlu, "Maalesef Türkiye'de demokrasinin en dobra enerjik örneklerinden yanında tanesi bulunan Galatasaray camiasına ayrımlı yöntemlerle, türel labirentlerle depar belgesi arayarak dahil edilmiştir. Bu Galatasaray'ın umumi kurulunun aldığı karara açıkça müdahaledir. Tahmin ediyorum ki bundan eski seçimde de bulunduğu kabil 3. yanında adayın yetiştirilmesine çalışılıyor. Bu Galatasaray'ın dair sakıt yanında gölgedir. Galatasaray umumi astronomi iradesi kendini müdafaasını bilecektir.

Bu yanında sefer hâlâ gösterdi ki Galatasaray'ın yapı değerlerine, üretimlik ayarlarına dönmesi esastır. Bu seçim periyodunun bu biçimde akamete uğraması Galatasaray toplumunun özlük içre yanında sefer daha, hâlâ hararetli düzen kenetlenmesi icap ettiğini gösteriyor. Metin Öztürk'ün de tabir etmiş bulunduğu gibi, bu sabahleyin Burak Elmas ile telefon görüşmem hemen sonra kendisi ile muvafık kaldık, derinti yapılması konusunda. O da vakit 13.00'e termin verdi. Bu kaostan çıkartmanın yanında tane faktörü yanında an geçmiş acemi yanında seçim sonucu alınmasıydı. Bu mevzuda başkanın mutabakatı birlik olmakla beraberce bizim önerimizin bulunan 21-28 Mayıs geçmişine prensipte tüzüğe göre, olabildiği dair düşün bildirme etmiş bulunmasına rağmen, dalavere müesses dostlarıyla görüşeceğini, değerlendireceğini, bizi vakit 14.15'te gine toplantıya çağırma ederek, görüşünü bildireceğini söylemesine karşın şu vakit sebebiyle o müzakere olmadı.

Aldığımız bildirimde, meclis başkanımız vasıtasıyla, basına vakit 17.00'de yanında izah yapacağını, bizlerin beklemesine lazım kalmadığı bildirildi. Biz bunu yadırgamış olmakla beraber, 21-28 Mayıs tarihlerinde behemehâl seçimin yapılması icap ettiğini inanıyoruz. Bunun haricinde yanında karar, Galatasaray'ı hâlâ iri yanında kaosa götürecektir. Galatasaray'da analizör tükenmez. Mutlaka ki bu çözüme önderlik meydana getirecek şahıslar vardır. Bizler olduğumuz yerde bitmeme ediyoruz. 21-28 Mayıs'ta seçimin yapılması kararının koşulsuz adına açıklamasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

"Tahminim 3. aday olacağı konusunda"

Çıkabilecek 3. başkan aday ile ilişik bilgisi olmadığını tabir fail Hamamcıoğlu, "Daha eski tecrübelerimiz gösteriyor ki bu seçimin bu biçimde atılı olması, iptal edilerek atılı olması, rastgele yanında biçimde tedarik olabilir. Belki de olamaz. Tahminim 3. aday olacağı konusundadır. Onu göreceğiz. Burak Elmas, 22-28 Mayıs olmaz, demedi. Tüzüğe gereğince olacağını söyledi. Yine de yanında ihtiyat ile değerlendireceğini söyledi. Kendisi geçmiş bütçe umumi müesses gerçekleştirmek istediğini tabir etti. Bu evrede bunun ne derece akıllıca bulunduğunu her daim beraberce değerlendirip, göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Burak Elmas'ın istifa etmesinin mukteza olup olmadığının sorulması dair Eşref Hamamcıoğlu, "Kendisi yanında seçim kararını, dalavere müesses ile danışma ettikten sonradan değişmeyen defterine uğur boncuğu şehr koymaksızın bu sonucu açıklarsa istifa etmesine lazım yok. Bizim de anca yanında arzumuz yok. Bunlar Galatasaray'a yaraşıksız işler. Mecbur kalınırsa bu da yanında mekanizmadır elbette ki. 'İstifa etmeyi düşünmüyorum. Bir değişmeyen alacağım' dedi, seçim sonucu ile ilgili. O kararın 21-28 Mayıs olması dair şu an bakımından ısrarlıyız. Kendimiz düşüncesince değil, Galatasaray toplumunun kargaşa yanında an geçmiş çıkması için" dedi.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler