USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Galatasaray - Kasımpaşa maçının ardından

Galatasaray'ın Kasımpaşa’ya 3-1 yenmiş bulunduğu yarışmanın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent ve Kasımpaşa Teknik Sorumlusu umut Şengül planlı matbuat toplantısına katıldı.

Galatasaray - Kasımpaşa maçının ardından
21-01-2022 00:20

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, temdit dakikalarında yedikleri gollerle kaybettiklerini söyleyerek, “Biliyorsunuz ki 7 oyuncumuz eksik. Fakat bu ortak mazeret değil ancak ortak gerçeklik. İlk yarıda elleme oynadığımızı düşünmüyorum, on paralık elleme oynamadık. Öngördüğümüz ortak tasar değildi. Sadece çelimsiz paslar yapıyorduk ve geriye paslar veriyorduk. Bizim esasta istediğimiz obje çabuk korkmak ve kanatları kullanmaktı. İçeride aşkın ferde kaybı yaşadık. Dışarıdan Kerem ve Morutan ile oynayalım niteleyerek düşünmüştük. İkinci yarıya aşkın ortak hayli elan elleme başladık. 2-1 yapabilme imkanımız beli ancak çabuk ortak halde döndü ve 1-2 oldu. Baskıyı düşündüğünüzde, Galatasaray üzere iri ortak kulübün zarfında bulunduğu, oyuncuların da bir fazla aşkın genç. Onları etkileyebiliyor bu durum. Geçen maçta bulunduğu üzere sonuç 15 dakikada bitirmeyle ilişik aşkın ağırbaşlı sorunlar var. Özellikle 2 kıta golü sonuç dakikalarda yememeliydik. Özellikle geçmiş yarıdakini söylüyorum. Birazcık kopuş noktası beli maçın. Onlar 5-6 oyuncuyla atılım ederlerdi ve bundan haberdardık. Son 4 maçlarını da kazanmışlardı. Çok çabuk aktörleri bulunduğunu da biliyorduk. Maçın başındaki fikrimiz 5 insan hücum, 5 insan savunmada görevlenecekti. İki forvetli ortak formasyona geçtik. Stoperlerine az buçuk elan bası gerçekleştirmek istedik. Hatlar ortada ve ya bizim savunmamızın arkasına toplarla oynadılar. Özellikle ikinci yarının geçmiş 15-20 çabucak bunu başardık. Ama ki elan aşkın gol atar meselesi bu. 3-1 kaybetmeyi adalet ettiğimizi düşünmüyorum. Aslında oyunun kontrolünü elimizde tutabilirdik, az buçuk elan gol odaklı beli bu durum. Bütün taraftarlarımızdan bu vaziyetten ötürü kusur diliyoruz. Yeni ortak hocayım ancak bu aşkın da ortak obje tabir etmiyor. Hayatta daima beraberce çıkmak icap eder bazen. Hepimizin tutkuyla sarılması gerekir” dedi.

“GALATASARAY’IN DURUMU KÖTÜYE GİTTİĞİ İÇİN BURADAYIM”

“Bir çalıştırıcı geldiği devir hepsi fizikten bahsediyor ancak en ehemmiyetli obje bu değil” diyen Torrent, şunları söyledi:

“Önemli bulunan şey, oyuncuların mental yerine kendilerine bariyer koyması. Çok nitelikli oyuncularımız var. Fakat bu janr hallerde aşkın tecrübeli sıfır oyuncular. Orada baskıya dayanabilmek aşkın önemli. İtalya’nın, İspanya’nın halis muhlis iri takımlarında ergin şeyler bunlar. Takım düşüncesince en elleme gestalt değil elbette ki de. Ben Galatasaray’ın antrenörüysem, Galatasaray’ın vaziyeti kötüye gittiği düşüncesince buradayım. Bir sıkıntı vardı. Bizim de şanssızlığımız, sağlık gelmez 1 hafta içerisinde 3 maç oynuyoruz. Özellikle de en ehemmiyetli diyebileceğimiz bazısı oyuncuların da kem bulunduğunu biliyoruz. Net ortak halde biliyorum ne pozisyonları güçlendirebileceğimi ortak çalıştırıcı olarak. Yalnız çalıştırıcı kulübün ortak çalışanıdır, gelişigüzel devir kulüpteki maada kişilerle musahabe yapması icap eder bu konularda. En aşkın ilişik bulunan bu mevzuda başbuğ ve yöneticiler. Onlar da bu vaziyeti değişmek istiyor.”

“KALECİ HATASINDAN DOLAYI GOL YEDİĞİMİZİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Galatasaray’ın, sahaya çıkan topu topu oyuncuların peşinde durması icap ettiğini kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, İsmail Çipe’yle ilişik mevrut soruya, “İsmail de bu oyuncularımızdan biri. Teknolojinin verdiği kolaylıklar yardımıyla çağ içerisinde 4-5 maçı izleyebiliyorsunuz. Muslera’nın sakatlığından ahir maçlara odaklandım ben. Kaleci antrenörlerimizin söylediklerini aşkın dinleyen birisiyim. Onların söylediklerinden yola çıkarak muhtemelen kararlar alıyorum. Gerçekten bizim kaleci hatasından ötürü gol yediğimizi de düşünmüyorum. Bir eski maçta nice pozisyonda kaleci kurtarışı iyiydi diyebilirim. Bütün yıl süresince ne beli ona aşkın bilge değilim elbette ki ancak bu derece bası altındayken onun oynayabilmesi de aşkın zor” cevabını verdi.

“GALATASARAY’IN KALİTELİ OLDUĞUNU VE İYİ BİR GELECEĞİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

İlk yarıda istedikleri performansı sergileyemediklerini bundan ötürü da ikinci yarıda bazısı tebeddülat yaptıklarını tamlayan Domenec Torrent, “Şu anda ulusal ekip arası olacak ortak maç sonrası. Nasıl bası yapmaları gerekiyor, ne atılım etmeleri gerekiyor, bu janr konseptleri çalışıyoruz. Birinci maçın geçmiş 20-25 dakikasını beğendim sadece. Fakat muhtemelen ortak devir geçtikten sonraları konsantrasyonumuzu kaybediyoruz, pozisyonlarımızdan çıkıyoruz ve elan içeride oynuyoruz. Bugün geçmiş nısıf aşkın kötüydü. İki savunmalı mutedil ortalık ayrımsız yerde duruyordu. Çift 6 rollendirirken birisi ileri, birisi gelişememiş giderse aşkın elan elleme olursunuz. İkinci yarının geçmiş bölümünde elan iyiydik bunlarda ancak ehliyetli değildi. Geliştirmemiz lazım, gelişeceğiz ve herif çıkmak zorundayız. Ben ortak mazeret olsun niteleyerek yahut kendimi istirdat bu şeklinde söylemiyorum bunları. Bu ortak gerçeklik. Az çağımız vardı. Düşünün ki geçmiş egzersiz güzeşte hafta çarşamba günüydü, bugün perşembe günüydü. İki maç oynadık. İki çağ sonraları aşkın iri ortak maçımız elan olacak burada. mühim santrforlarımız dışarıdalar. Şu anda takımın vaziyeti bu. Genç oyuncular işler elleme gittiğinde aşkın elan elleme görünüyorlar. Galatasaray’ın nitelikli bulunduğunu ve elleme ortak geleceği bulunduğunu düşünüyorum. Öncelikle gelişememiş taraftaki baskıdan ortak kaçmamız lazım. Bir ahir maçtan apayrı tek şeye odaklanmamalıyız” ifadelerini kullandı.

“İLK YAPMAMIZ GEREKEN ŞEY TEPEYE BAKMAK DEĞİL, AŞAĞIDAN ÇIKMAK”

“İlk yapmamız müstelzim obje doğrudan tepeye beslemek değil, aşağıdan çıkmak” diyen Torrent, şu halde konuştu:

“İlk 3 puanımızı yöneltmek istiyoruz. 3 benek alır almaz, elden ortak ahir maçı düşünüyor olacağız. Hesaplamalara tahavvül buyurmak akilane olmaz. Bugün yöneltmek aşkın önemliydi, başaramadık. Bir ahir maçı ne olursa olsun kazanmaya çalışmalıyız. Sahip olduğumuz aktör problemleri bitmeme ederken, onları inandırma buyurmak zorundayız. Olduklarından elan iyiler, yapabilirler, zira Galatasaray’da oynuyorlar. Bu taraftara gönül rahatlığı aşkın iri ortak sorumlulukları var. Durumu değişmek düşüncesince ne gerekiyorsa yapmalıyız, ki olursa olsun kimesne çalışmıyor diyemez, oyuncular koşmuyor diyemez. Her şeyi buna bağlayamazsınız. Asla affedilemez bulunan şey, kendilerinin eforundan ırak olmaları. Karışık ortak durumdayız. Herkesten iri ortak güç bekliyorum. Kimse unutmasın, taraftarımız yanımızda bulunduğu devir elan güçlüyüz. Taraftar bizimle bulunmadığı devir ekip elan güçsüz.”

ÜMİT ŞENGÜL: OYUNCULARIMIZI KUTLAMAK İSTİYORUM

Kasımpaşa Teknik Sorumlusu umut Şengül, maç öncesinde ligde konum bakımından sıkkın ortak konumda olduklarını söylerken, “Mutlak kazanmamız müstelzim ortak maçtı. Yükselen ortak performansımız vardı. Son 3 maçı kazanmıştık, bu da bizlere güdeleme sağlamıştı. Bugünkü maç da bizim düşüncesince dönüm maçlarından biriydi. Bu maçı yöneltmek düşüncesince elimizden mevrut gelişigüzel şeyi yaptık ve kazandık. Öz itimat eksikliği vardı geçmiş yarıda ve bunları aştık. İnanılmaz elleme şeyler ortaya koyuyorlar, aşkın elleme çalışıyoruz. Ligde en aşkın koşan takımlardan biriyiz. Maça elleme başladık. İstediğimiz üzere pozisyonlar bulduk. 2-3 kıta açık pozisyonumuz vardı maçın başında. Bireysel hatadan ortak gol yedik. Karşılama sistemimizi değiştirdik. İlk yarıdan ayrımlı ortak sistemle karşıladık. Bu da bizlere hücumsal manada ortak zait kazandırdı. Bugünkü performansı ortaya koyan oyuncularımızı da tesit etmek istiyorum” dedi.

Şengül, çözümleme departmanının çıkarlarını çevrim ortada ne noktalarda uyardığı konusunda, “Merkez mutedil sahayı karşılamada teessürat yaşadık, onu gözlemledik. Ondan ötürü mutedil sahayı 3’ledik, eş erkeğe oynattık. Kazandığımız toplarla da aşkın elleme hücuma çıktık” niteleyerek laflarını noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler