USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

G7 maliye bakanları Rusya'ya hakkında ek yaptırımları görüştü

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, G7 maliye bakanlarının Rusya'ya üzerine ne ek yaptırımların uygulanabileceğini tartıştığını bildirdi.

G7 maliye bakanları Rusya'ya hakkında ek yaptırımları görüştü
01-03-2022 18:54
Berlin

Lindner, Almanya, ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 topraklarını maliye bakanları ve biçim bankası başkanlarının devir düşüncesince icra ettikleri toplantının peşi sıra Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Rusya, firmaların hissesini kabul eylemek düşüncesince 1 trilyon ruble ayırdıFransa Ekonomi Bakanı Le Maire: Rusya’ya topyekûn iktisadi ve finansal harp açacağızİngiltere: Rusya'ya yaptırımlar üstüne yapabileceğimiz elan baş döndürücü bilinçlilik var

Ukrayna Maliye Bakanı'nın misafir kendisine katılmış olduğu görüşmede arazi aldığını bildiren Lindner, "Rusya'ya gönül rahatlığı bulunan yaptırımların uygulanması üstüne düşünüm alışverişinde bulunduk ve başkaca ne ek yaptırımların alınabileceğine değgin önerilerde bulunduk." dedi.

G7 devir başkanı bulunan Almanya'nın bu önerileri değerlendireceğini tamlayan Lindner, "Rusya'yı siyasi, finansal ve iktisadi kendisine izole eylemek istiyoruz." ifadesini kullandı.