USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fraport TAV Antalyaspor - Trabzonspor maçının ardından

Spor Toto Süper Lig’in 16’ncı haftasında Fraport TAV Antalyaspor’un şef Trabzonspor’u 2-1 mağlup ettiği maçın ardından dü takımın beceri adamları izah yaptı.

Fraport TAV Antalyaspor - Trabzonspor maçının ardından
12-12-2021 00:14

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, rakip takımın antrenörü Nuri Şahin’den yalan ederek, “Aslında onunla ayrımsız ekibin içerisinde olmayı düşünüyorduk. Erkenden antrenörlüğe soyundu. Geldiği günden itibaren de düzen formasyonu yerine Antalyaspor’u verilerle, düzen yerine değiştirdi” dedi.

Maça ferdî yerine da düzen yerine da elleme başlayamadıklarını tabir fail Abdullah Avcı, “Rakibimiz ne oynadığımızı biliyordu. Biz de rakibin ne oynadığını biliyorduk. Planlarımızı çapraz yerine sahanın süresince uygulamaya başladığımızda hem düzen organizasyonu yerine bununla birlikte ferdî başarım yerine sahaya bunu yansıtamadık. Buna karşın duran global fırsatı yakaladık. Tabii ceza vuruşu golü ile akreditasyon oldu” diyerek konuştu.

Devre ortada 1-2 düzen formasyonunda değişikliğe gittiklerini laflarına ekleyen Avcı, “Topa az buçuk hâlâ ortak tomar cemaat olmaya çalıştık. Zaman devir oyuna girdik. Zaman devir giremedik. Kendi kalemize attığımız ortak golle yenmiş olduk. İlk el deplasmanda kaybettik. Namağlup böke olacağız demedik. Nasıl 3 nokta kazanıyorsak, bugün de 3 nokta kaybettik. Antalyaspor’un galibiyetini kutlama ediyorum. Onları hâlâ elleme duruma bildirmek için, hem başarım bununla birlikte düzen yerine buna çağrılık çıkardık aslında. Dediğim kabilinden bu ortak iş kazası diyebiliriz. Nasıl 3 nokta kazandıysak, 3 nokta kaybettik. Buradan neler çıkartabiliyoruz? Hem düzen olarak, hem erke yerine bunun üstünde çalışıp cumartesi haset çağ 16.00’da halis muhlis Trabzonspor taraftarını pik bekliyoruz. Ondan ahir sürece bitmeme edeceğiz” dedi.

Bir istifham üzerine, futbolcularının maç sonu ümitsiz bulunduğunu tamlayan Abdullah Avcı, bunun da alışılagelen bulunduğunu tabir etti. Üzülürken oyundan yahut ferdî performanstan neler çıkartılabilir buna beslemek icap ettiğini de kail Avcı, 38 haftanın rastgele haftasında ayrımsız ritmin yakalanamayacağını, bazı bazı elleme canlandırırken kaybedilebileceğini, bugün çirkin değil de modüler ortak oyunla kaybettiklerini ve buradan neler çıkarmaları icap ettiğinin önemine değindi.

“Trabzonspor bugüne genişliğinde ne genişliğinde biçim aldı? Ne kabilinden hedefleri var?” şeklindeki ortak soruya ise Avcı şu cevabı verdi: “Bugün Trabzonspor’un geldiği nokta, halis muhlis rekorları kırarak, bugün önceki el 13 ayrı deplasmanda maç kaybettik. Rakibe de hürmet ifşa etmek lazım. Aslında bütününde baktığınız devir mükemmel işler yaparak gidiyor bu takım. Dünyanın en elleme takımları da fevk üstüne üstlük kaybediyor. Bugün ortak maç kaybettik sadece. Hiçbir obje kaybetmedik. Yolumuza bitmeme edeceğiz.”

Nwakaeme’nin sakatlığının sorulması dair Abdullah Avcı, “Durumu erte anlaşılan olacak. Ama bu topçu Trabzonspor düşüncesince aşırı ehemmiyetli ortak oyuncu. Sakatlanması elbette ki üzücü. Sakatlıkları halis muhlis ekipler yaşıyor. Yoğun ortak grafik. Yarın hâlâ açık anlaşılan olacak. Bireysel performansını yansıttığı devir aşırı çalışan ortak oyuncu. Bugün olsaydı hâlâ elleme istimara yapabilirdim ancak bulunmadığı düşüncesince istimara yapamıyorum” dedi.

GROENENDIJK: BUGÜN EĞLENELİM, KEYFİNİ ÇIKARALIM

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Franciscus Groenendijk ise geceyi zaferle kapattıklarını belirtti. Lig liderini doğruluk ederek yendiklerini tabir fail Groenendijk, “Kendi oyunumuzu oynayarak kazandığımız ortak maçtan bahsediyoruz. Birçok vesile yakaladık. Hepsini gole çeviremesek de bunları tespit etmek önemliydi. Zorlu ortak rakibe dirlik da oynadığımızı biliyorduk. Çünkü aşırı nitelikli ayaklar vardı. Özellikle atak bölgesinde. Çocuklar ellerinden geleni yaptılar. Yapıyorlar da. Hiçbir maçı yöneltmek hazırlop değildir. Ama bu basamak ağırlık seviyesi faziletkâr ortak maçı yöneltmek da başkaca kutlama edilmesi müstelzim ortak obje diyerek düşünüyorum. Geçen haftanın da rövanşını aldık diyebiliriz. Tabii rakibin rövanşından değil, öz rövanşımızdan bahsediyoruz. Geçen hafta ile bu haftaki düzen kalitesi o genişliğinde ayırt mevcut ki, esasta öz hatamızı cezalandırıp, bu maçta esas nite oynamamız icap ettiğini gösterip, bu halde kazandığımızı düşünüyorum. Yani öz kendimizi onore ettik” ifadelerini kullandı.

İkinci yarıda aşırı zorlandıkları anlarda taraftarın desteğini arkalarında gördüklerini laflarına ekleyen Groenendijk, konuşmasını şöyleki sürdürdü: “Geçen hafta dobra galibiyetin ardından çirkin ortak yengi almıştık. Ayağımızın yere berk basması gerekir. Bugün eğlenelim, keyfini çıkaralım. Yarından itibaren ayrımsız ciddiyetle Konyaspor maçına hazırlanalım.”

Trabzonspor taraftarının içtimai medyada Antalyaspor’u ıvır zıvır gören paylaşımları sorulan Groenendıjk, ”Böyle şeyler gerçekleştirmek aşırı tehlikeli. Bazen üzülebiliyorsunuz. Ben Hollandalıyım. Türkçe mesajları okuyamıyorum ve tercüme yaptırmıyorum. Belki oyuncularım extra ortak motive elde etmiş olur. 95 dakika elleme savaş ettik ve savaşçı ortak takım, kutlama ediyorum” diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler