USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si için basın toplantısı düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 8-9-10 Ekim tarihlerinde Intercity İstanbul Park'ta koşulacak Formula 1 Türkiye Grand Prix'si için art tadat başladı. Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak'ın ev sahipliğinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğl

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si için basın toplantısı düzenlendi
02-10-2021 14:03

İlk şekilde uydurma düzlük Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Formula 1'i Türkiye'ye baştan kazandırma yönünde kendilerine fariza verdiğini ve bu rolü hesabına gelmek için baş döndürücü çalıştıklarını kaydederek, "Geçen sene bu yarışı yaptık. 2020'deki yarışma baş döndürücü elleme müşterek yarışma beli ve 2 bilyon insanoğlunun izlediği organizasyon, sezonun en elleme yarışı seçildi. İstanbul'u ve Türkiye'yi baş döndürücü elleme tanıttık. İstanbul Park dünyanın en cümbüş donör pistlerinden birisi. Maksimum 100 bin eş ağırlamayı düşünüyoruz, kapasitemiz şimdi müşterek tomar bulunmasına rağmen. Yabancıların da ilgisiyle bilet satışları kâffesi hızıyla bitmeme ediyor. Bu kodifikasyon İstanbul'a, 150-200 milyon Dolar yöresinde müşterek girdi sağlayacak kabilinden görünüyor. Yine bu sene başarıyla bunun altından kalkacağımızı düşünüyorum" dedi.

"200 BİNLİK KAPASİTEMİZİ 100 BİNE ÇEKTİK"

Intercity İstanbul Park'ın normalde 200 bin şahsiyet müşterek kapasitesi bulunduğunu fakat bu kapasitenin pandemi koşulları zımnında 100 bine çekildiğini kail Ak, şunları kaydetti:

"Covid'den çevre herhangi müşterek şeyimiz baş döndürücü şimdi ayrımlı zorla 200 binlik kapasitemizi 100 bine çektik. Bıraksak şimdi müşterek tomar olacak. Öyle müşterek iştiha ve ilgi, ilgi var. Son senelerde Türkiye'de iri müşterek gelişim kaydedildi, herhangi müşterek yaştan izleyici var. alaka ve ilgi baş döndürücü yüksek. Hükümetimizin almış bulunduğu tedbirlere nazarıitibar ederek 100 bin eş ağırlayacağız. Formula 1 arsıulusal müşterek kodifikasyon bulunduğu için, masarif da Euro ve Dolar ile ödeniyor. Bizim etraflı gelirimiz Türk Lirası bilet gelirlerinden bulunduğu için, hayattaki en ehven bilet şekilde satışa çıkardık."

"8'İNCİ VİRAJ İKONİK BİR HAL ALDI"

"Challenge Eight" sloganından bahseden Vural Ak, "8'inci viraj, bizim için ikonik müşterek çözüm aldı. Burayı tasarlayan Alman mimar, hakkında baş döndürücü çalışmış ve buna mucibince tasarlanmış. İyi dönen uçman baş döndürücü dakika kazanıyor, çirkin dönen ise baş döndürücü dakika kaybediyor. Çok yoğun düzen müşterek fiziki başarım gerektiriyor. Tüm dünyada 8'inci dönemeç şekilde tanınıyor. Challenge Eight sloganı da buradan geliyor" ifadelerini kullandı.

"10 YILLIK BİR KONTRAT KONUSUNDA BÜYÜK İLERLEME KAYDETTİK"

"Formula 1 kalımlı olacak mı?" sorusuna cevap veren Vural Ak, "Formula 1'in dünkü CEO'su Stefano Domenicali haftaya davetlimiz şekilde Türkiye'ye geliyor. mühim görüşmeler yapacağız. Bu olayın kâffesi dünyada amme kurumlarının mali kuvvetiyle yapılırken, tığ öz imkanlarımızla yapıyoruz. Pandeminin tesiri kazanılmak kıl payı ve esasen emektar 10 salname bağlaşma gerçekleştirmek kıl payı görüştük, iri müşterek gelişim de kaydettik. Umarım bağlaşma de imzalanır ve resmiyete dökülür. Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'a verdiği müjdeden çevre baş döndürücü bahtiyar olduk. Kendisine desteklerinden çevre teşekkürname ediyoruz" diyerek konuştu.

Son şekilde sabık sene pandemi şartlarında herhangi müşterek şeyin baş döndürücü ayrımlı bulunduğunu dile getiren Ak, "Bu sene baş döndürücü kentlileşmiş ve elleme koşullarda yapacağız. Her muhtelif hazırlığımızı yaptık" dedi.

MEHMET NURİ ERSOY: TÜRKİYE TURİZM GELİŞTİRME AJANSI OLARAK FORMULA 1'İN DÜZENLENMESİNE DESTEK VERME KARARI ALDIK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, organizasyonu ayarlamak hesabına almış bulunduğu inisiyatiften çevre Intercity yönetimine teşekkürlerini ileterek, şunları söyledi:

"İstanbul en ehemmiyetli şehirlerden biri. Dünyanın en ehemmiyetli gezim şehirlerinden biri. Yalnızca müşterek megakent değil. Nüfüsuyla oranlı halde gezmen çekici müşterek şehir. Aşının bulunması ve çabuk müşterek halde uygulanmaya başlamasıyla baş başa iklim trafiği de açılmaya başlandı. İstanbul hoppadak değerleriyle değil, bulunan altyapısıyla da ön planda. Dünyanın en iri 2'nci havalimanına sahip. Buradaki en ehemmiyetli silahımız kültür-sanat ve spor etkinlikleri. Böyle müşterek megakenti tanıtırken hakeza faaliyetlere ev sahipliği yapabiliyor olmanız gerekiyor. Formula 1 en çarpıcı sportif vakalardan birisi. 2 milyara yaklaşan izleyici kapasitesine sahip. Pandemi zımnında insanoğlu nice etkinlikten ırak kaldılar. Açılmalardan sonraları da kaybettikleri zamanı çabuk müşterek halde gitmek istiyorlar. Bu etkinlikler az buçuk da fiyatlı etkinlikler, organizasyonlar baş döndürücü pahalı. Yarattığı nazarıitibar zımnında baş döndürücü müşterek tomar mali dayanak gerekiyor. Bu açıdan Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı şekilde Formula 1'in düzenlenmesine dayanak ita sonucu aldık. İnşallah Intercity bu organizasyonu kalımlı bir duruma getirir. Biz de ajansımız yoluyla şimdi müşterek tomar ulama vermeye hazırız. Bu tip etkinliklerin sayısını artırdıkça, başka arsıulusal etkinliklerin de amaç ülkesi biçimine geliyorsunuz. Turistik altyapısı, konaklama altyapısı şekilde bakmış olduğunuzda kâffesi organizasyonların yapılabileceği müşterek kent burası. İnşallah kalımlı bir duruma getirilir ve tığ de üstümüze sakıt her neyse kalan miktarda desteğimizi bitmeme kılmak istiyoruz."

ADİL KARAİSMAİLOĞLU: 2020'DEKİ ORGANİZASYONEL BAŞARIDAN DOLAYI İSTANBUL BU YIL F1 TAKVİMİNE ALINDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise şöyleki konuştu:

"Uluslararası Otomobil Federasyonu'nun (FIA) organizasyonu bulunan Formula 1 Dünya Şampiyonası, 8-9-10 Ekim tarihlerinde, Intercity İstanbul Park'ta yapılacak. 200 ülkedeki 250'nin üstündeki tabi kuruluşun yakından izleme etmiş bulunduğu F1 yarışlarını 2 milyarın üstünde insanoğlu izliyor. 2005 ile 2011 yılları ortada devletimizde 7 kere planlı bu dev organizasyon, 9 sene aradan sonraları 2020 yılının teşrinisani ayında devletimizde düzenlendi. 2020'deki organizasyonel başarıdan çevre İstanbul bu sene F1 yarışlarının takvimine alındı. 2005 senesinde meydana getirilen ve aradan sabık 15 yılda önemsiz onarımdan sabık pistler ve servis yollarını yeniledik. 2020 yılında; Intercity İstanbul Park'ın 5 bin 338 metrelik pisti ile birlikte, pit-stop alanları ve servis yolu ile baş başa kâffesi asfaltlarını iri müşterek hassasiyetle yeniledik. Intercity İstanbul Park'ta 90 bin metrekarelik asfalt kullandık. Tüm alanın işaretlemeleri tamamladık. 2021 F1 yarışları için bu sene da asfalt yüzeyinde bulunan yer sakızı ve film tabakasını sildik. Bu şekilde, yarışlık yüzeyinin yaş ve döşenmemiş hallerde tutunma kapasitesini azami düzeye çıkardık. Alandaki gidiş geliş levhalarını yeniledik, arızi bilim levhaları oluşturduk. 27 bin 376 metrekarelik ufki işaretlemeleri yaptık. Uluslararası düzeydeki iri spor, zanaat ve ekin etkinliklerinin seçiminde, devletler derece dünyaca adlı sanlı bellik metropoller yeğleme ediliyor. Bizler de müşterek evren markası bulunan İstanbul'umuzun erişim ve komünikasyon altyapılarını güçlendirerek, mega şehrin bellik değerinin artırılması için çalışmalar üretiyoruz. Bu punt ile 6-7-8 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenleyeceğimiz '12'nci Ulaştırma ve Haberleşme Şuramızın duyurusunu gerçekleştirmek istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı Yerleşkesi C Terminali'nde gerçekleştireceğimiz Şûrada, geleceğin erişim ve danışma sistemleri ile politikalarını arsıulusal kurda ele alacağız. Biz, bu şehri ve İstanbulluları baş döndürücü seviyor, herhangi müşterek devir ve bu zeminde yanlarında ve civarlarında olduğumuzu tabir kılmak istiyorum. 2020'de de bulunduğu gibi, 2021 F1 organizasyonu şekilde hepimize başarılar diliyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler