USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Finansal servislerin dijitalleşmesi ve Açık Bankacılık İstanbul’da konuşuldu 

Finansal Hizmetler endüstrisi düşüncesince analizör geliştiren Finansal Teknoloji şirketlerinden bir tanesi bulunan Finastra, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de Finastra İstanbul Solution Forum’u gerçekleştirdi. 90’dan çok yukarı dozaj yönetici, fintech uzmanı, dal önderi ve dan

Finansal servislerin dijitalleşmesi ve Açık Bankacılık İstanbul’da konuşuldu 
22-10-2021 14:14

Etkinlikte, açıkça bankacılık, bankacılık sektörünün, Türkiye'deki Açık Bankacılık standartlarına sonuç alternatifini özgülemek maksadı ile verilere erişimin desteklenmesi, endişe derece teknolojiler, ketenpere tespiti, kendi kendine güven tevlit ve kağıtsız tecim finansmanı trendlerine de değinildi. Finastra Global Endüstri Lideri ve etkinliğin açma konuşmacısı Carlos Teixeira şu ifadelere toprak verdi:

“Türkiye'nin para sektörü, dijital dönüşümün kılavuzluğunda aceleci değişimlere ve gelişmeye oyunluk oluyor. Çağın gereklerini devrolmak düşüncesince bankaların ve para kuruluşlarının, mütebeddil alıcı tercihlerine odaklanması ve pandemi surecine koşut oluşan dünkü taleplere karşılık vermesi gerekiyor. Türkiye’de, büyümekte bulunan FinTech teknolojilerini hazımlı inovasyon kesiksiz müşterek ekonomiyi sübvanse buyurmak ve bina buyurmak düşüncesince sektörlerin önde mevrut isimlerini müşterek araya getiriyor kazanmak bizleri aşırı heyecanlandırıyor.”

“DİJİTAL DÖNÜŞÜM REKABET UNSURU OLARAK KULLANIYOR”

Etkinlik kapsamında planlı müşterek panelin moderatörlüğünü üstüne alan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin ise şunları kaydetti:

“Son on yılda aceleci müşterek halde büyüyen para alanı değişmeye bitmeme ediyor. Bulut enformatik teknolojileri, Açık API’ler şekilde da bildik açıkça yürütüm programlama arayüzleri, bireşimli zeka ve otomobil öğrenimi, nesnelerin interneti, robotik proses otomasyonu, blok zinciri teknolojileri ve yenilikçi ifa çözümleri, bu değişimde iri gösteriş oynuyor. Finans dalının ilkin melez endişe kullanımında öteki tamamı sektörleri geride bıraktığını görüyoruz. Ekonomide emin müşterek barınak şekilde tanıdık bankalar, dijital dönüşümü rakiplik unsuru şekilde kullanıyor. Hatta kimisi bankalar mali uygulayım bilimi (fintech) şirketleriyle eş fiilen izlem belirliyor. Söz konusu stratejiler, bankacılık dalının geleceği şekilde tanıdık açıkça bankacılığa dayanıyor.”

“AÇIK BANKACILIK İLE MÜŞTERİLERİMİZE DAHA FAZLA KATMA DEĞER YARATMAYI AMAÇLIYORUZ”

Etkinliğe eklenen Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu, “Açık Bankacılık, verilerin demokratikleşmesini sağlıyor. Veri paylaşımının hem alıcılar aynı zamanda dal açısından sunmuş olduğu muhtelif avantajlar var. Öncelikle rakiplik arttıkça ek kalburüstü hizmetler şimdi da ön plana çıkacak. Ayrıca şimdi müşterek tomar veriyle desteklenen mütekâmil çözümlemeli modeller sebebiyle müşterilere kişiselleştirilmiş hizmetler de sunulabilecek. Tahmin modelleri ve bireşimli zeka derece çalışmalar şimdi da geliştirilecek ve şimdi velut kullanılacak. Garanti BBVA şekilde Açık Bankacılık ile müşterilerimize şimdi müşterek tomar ek bedel yaratmayı amaçlıyoruz. Teknolojideki yetkinliğimizi, ferdî segmentten KOBİ'lere, kurumsaldan FinTech'lere derece müşterilerimize sunduğumuz enli görev yelpazesiyle birleştirerek alıcı deneyimini yükseltmek namına çalışmaya bitmeme ediyoruz” dedi.

Finastra Türkiye Ülke Direktoru Işılay Ündemir, “Türkiye'nin mali teknolojilerde yakaladığı devimselcilik ve erdemli nema ivmesi, alanda iri müşterek fintech potansiyeli olduğuna ayraç ediyor. Türkiye Finastra düşüncesince aşırı ehemmiyetli müşterek pazar. Dijital bankacılığa gayret kazandırmak, FusionFabric.cloud (FFDC) platformumuz kanalıyla iş birliğini isteklendirme buyurmak ve esas açıkça bankacılık ve finansmana revan yolda küresel deneyimlerimizi pazarlık etmek şartıyla memleketimizdeki bankalar, para kuruluşları, fintech'ler ve iş ortaklarımızla yaklaşan müşterek halde çalışmaya kararlıyız ve bitmeme edeceğiz” sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler