USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fikret Orman: İtibarımla oynamanın kimseye faydası yok

Beşiktaş emektar başkanı Fikret Orman, “Benim itibarımla oynamanın kimseye faydası yok. Bunlar akıllıcasına şeyler değil” dedi.

Fikret Orman: İtibarımla oynamanın kimseye faydası yok
20-11-2021 12:52

Beşiktaş Kulübü 2021 yılı 3’üncü Olağan Divan Kurulu toplantısı Vodafone Park’ta yapılıyor. Başkanlığı bırakmasının peşi sıra evvel kere sedir oturmuş toplantısına eklenen Fikret Orman, burada üyelere seslendi.
Tekrardan sedir oturmuş toplantısında konuşmuş bulunduğu düşüncesince ateşli bulunduğunu tabir fail emektar reis Fikret Orman, “2 seneyi geçti. İnşallah dobra müşterek derinti oldu. Benim yapmadığım, uğur boncuğu alakam sıfır röportajlar yapılmış. 38 yıllık kurultay üyesiyim. Başkan olmaksızın evvela konuşmalar yaptım. Biz Beşiktaşlıyız. Burası sedir kurulu. Beşiktaş’a yakışmayacak üslubun bulunmasına icazet etmeyeceğimizi tabir kılmak isteriz. Niye bu vakte denli gelmedin niteleyerek söylenen laflar var. Zaten pandemi vardı. Bundan öncekine başlamak istiyordum. Ancak sezonun başıydı, dedikodulara mevzi kesmek düşüncesince gelmedim. Birçok büyüğüm hastalık konuşmadın, hastalık gelmedin niteleyerek beni arıyor. Başkan karşılık ver niteleyerek arıyor. Ben şu an kimsenin başkanı değilim. Hepimiz sedir oturmuş üyesiyiz. Fikri bulunan mevcut ise buraya gelip söyleyecek” ifadelerini kullandı.
Yönetim kurulunun işini ağır bulunduğunu tabir fail Fikret Orman, “Ben yıllarca reislik yaptım. Yönetim oturmuş üyeliğinin nite ağır bulunduğunu elleme bilirim. Yönetim kurulunun işi zor. Oyuncuların bir çok çok yabancı. Zor süreçler. Dışardan emeksiz gözüküyor ama aşırı zor. Divan oturmuş toplantıları matematik sorulacak bölgeler değil. Mali kongrede hâlâ müşterek tomar kurultay üyesiyle konuşulur. Ben 2 kere basına konuştum. Sayın reis hâlâ evvela sedir toplantısında benimle ilgilendiren aşırı konuşulmadığını söyledi. Ama ego baktım 36 kere benim aşama geçmiş” niteleyerek konuştu.


“İTİBARIMLA OYNAMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK”

İbra mevzusunun kendisini üzdüğünü kail Orman, “İbra etmemek ne demektir. İbra etmediğiniz devir mahkemeye gidersiniz. Gidildi mi, hayır. O devir hastalık benim itibarımla oynamanın kimseye faydası yok. Bunlar akilane şeyler değil. Senelerdir buralara geldim. İlk kere müşterek reis ayrıldıktan sonradan sedir kuruluna geliyor. Bizim asal görevimiz, dalavere kurulunun üstünden birtakımı ağırlıkları almak. Bunları yapmamız lazım. Yakışan budur. Yönetim kurulunun rolü camiayı müşterek araya getirmek, toparlayıcı olmaktır. Aranızda ağız dalaşı yaşadıklarım olmuştur. Anca bunlar Beşiktaş ile ilgilendiren olmuştur. Kişisel müşterek mevzum yoktur. Bunlara ne icap var. Bundan müşterek çıkar olsa yapalım. Ama bunlar gereksiz. Beşiktaş taraftarının bir çok çok akşamki maçı, kararı bekliyor. Suni gündemlerle onu dedi, bunu dedi, bunlar bizim camiamızı yakışan şeyler değil. Muhalefet kim? Benden bahsediyorlar. Ben hakeza işlere katiyen girmem. Ben kimseye kalay ettirmem. Ne tanırım, ne el sıkıştım, ne konuştum. Bombardıman yapılmaktadır deniliyor. Kim bunlar. Hep bu arada uğraş edelim. Bizim başımıza gelen, onların başına gelmesin. Ben bunlardan aşırı çektim. Bu dalavere oturmuş çekmesin. Bunu yapanlar kimlerse açıklanırsa aşırı bahtiyar olacağım. Toplantılar yapılmaktadır dendi. Kim yapıyor? Bayramda aradıklarım var. Bazılarının telefonlarını düşünülerek açmıyorum. Dedikodulara arazi kesmek için. Birisi çıksın desin ki beni aradı, konuştu. Şöyle, söyledi. Doğru şeyler değil bunlar. Kabadayılara açtırmalar, kim açtırmış. Beşiktaş’ta dalavere oturmuş kıskanılan müşterek şeydir. Koca Beşiktaş kulübünü yönetiyorsunuz. Kıskanılırsınız. Ben bu işlerden ok çektim. Gelsinler düzeltmeye çalışalım” biçiminde konuştu.

“BORCU YÜZDÜRDÜK”

Yönetime geldikleri devirde borcu yüzdürdüklerini kail Fikret Orman, “Buralara ne emekler verdim. Bu dedikoduları doğruluk ettim mi ? Yeni mevrut dalavere az buçuk müddet kazanabilmek düşüncesince eskiyle ilgili konuşabilir. Bu olaibilir. Beşiktaş’a geldiğimizde sayın reis da bizimle beraberdi. Biz ne yaptık, yüzdürdük. Borcu kapatabilmek düşüncesince ya kapital koyulacak ve ya malımız satacağız. Ya da pakt kar elde edecek. Gideri kısıtlamak lazım. Taraftar icazet etmiyor, nakil istiyor. Transfer yapılmasaydı nite eleştiri edilecekti. Sermaye koyan yok. Onlar da yüzdürüyor. Gelenler de sürdürecek. Bu borcun bu seviyelerde durmasının en iri paylarından biri benim. Bütün borcu TL’ye çevirdim. Yoksa şu anda namus borcu yüzdelik 100 artacaktı. Menajerlere ifa yapılmış oldu deniyor. 6 yılın üzerinde seçil beyle çalıştım. Ben müşterek yegâne servet bulma tarafındaydım. Hangi menajere ifa yaptırmışım. 11 parça bitirme aldık. Kötü mü ettik. Ben bunların damıtma edilmesini beklerken, ego apayrı müşterek yere görev ettim. Ben neymiş Gavuristandan geldim. Ben bu divana birincilikle seçildim. Ben Beşiktaş düşüncesince uğraştım. Nasıl şu andaki dalavere oturmuş uğraşıyorsa. Ahmet Bey’in emeği vardır. Beraber yaptık. Kötü mü yaptık. Ljajic evvel ulaştığında elleme oynadı, kılıç de aldık. Ghezzal güzeşte yıl şampiyonlukta oranı bulunan müşterek oyuncu. Bu yıl güzeşte seneki kabil oynuyor mu? Şimdi oynamıyor niteleyerek dalavere oturmuş biçimsiz iş mi yaptı. Ama futbolun süresince bunlar var. Hangisiyle ilgilendiren istifham işaretleri var. Vida’ya servet verildi, Ghezzal’a ne verildi. Beni çamurlamak Beşiktaş’a müşterek obje kazandırmaz” niteleyerek konuştu.


“GECEMİZİ GÜNDÜMÜZE KATARAK BURALARA EMEK VERDİK”

Tesisler dair iri emekler harcadıklarını kail Orman, şu biçimde konuştu: “Gecemizi gündüzümüze katarak buralara mesai verdik. Altyapıdan oyuncular çıktı. O tesisler ne haldeydi. Kim yapmış binaları. Tesisleri yaptım. Muhalefet olmuş, bilet verdiler deniyor. Bunlar ıvır zıvır eş işleri. Kim bazısına oturmuş. Kavgalar olur. Bunları unutalım. Beşiktaş’a görev düşüncesince gelinir. Söylenecek aşırı obje mevcut ama istemiyorum. Bugünü milat şekilde bildirme ediyorum. Bugünden itibaren gözdağı algılanmasın, ne düşüncesince konuştunuz filan demeyin. Yönetim oturmuş arkadaşlarımın şahsiyetiyle ilgilendiren mütekellim bulunduğu sürece ayrımsız biçimde karşılık vereceğim.”

“BEŞİKTAŞ’IN 2 KULESİ VAR, ÜSTÜNE KARTAL YAPTIRMAK İSTİYORUM”

Fikret Orman, konuşmalarını şu biçimde noktaladı:


“Biz evvel geldiğimizde 50 bin, 60 bin şekil satılıyordu. 500 bin, 600 bine çıktı. Pandemi dönemi, yokluk enerjisinden müşterek çıkalım. Herkesin hali aynı. Öyle ha hakeza ha müşterek kenara bırakalım. Marka değerimizi etkiliyor. Sponsorlukların önü kesiliyor. Beşiktaş’ın 2 kulesi var. Üstüne ego kartal gerçekleştirmek istemiştim. Anıtlar kurulundan icazet bildirme kılmak lazım. Sayın reis da istemişti. Başvurusunu yaptıralım. Onun adına 2 kartal yaptıralım. Bir de Şan Ökten Tesisleri anca duruyor. Onu müşterek yapalım. Kulübe ağırlık olmaksızın onu yapalım. Biz de dayanak olalım. Elimizden geleni yapalım. Akşam müşterek maçımız var. İnşallah dobra müşterek karşılaşma olur. Bu maçtan sonradan rahatlıyoruz. Ligin başındayız. Takılmayalım. Önümüzde yürüyecek aşırı tarz var. Tüm camiaya başarılar diliyorum.”


FİKRET ORMAN'A TEPKİ

Konuşmasının ardından, salondan ayrılan Fikret Orman, sedir oturmuş üyeleri çeşidinden yuhalandı. Orman namına karşılık niteliğindeki açıklamaları beklemeden toplantıdan ayrılırken, salonda endamsız mütemadi tartışmalar yaşandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler