USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fikret Orman: 'Bu arkadaşlara hakkım, haram zıkkım olsun'

Beşiktaş'ın emektar başkanı Fikret Orman, "Ben bu camiaya ne şer ettim. Hayretlerle bakıyorum. Ben bu arkadaşlara hakkımı haram ediyorum. Benim hakkım haram zıkkım olsun” dedi.

Fikret Orman: 'Bu arkadaşlara hakkım, haram zıkkım olsun'
25-12-2021 22:38

Beşiktaş'ın emektar başkanı Fikret Orman, 2019 Mali Genel Kurulu'nda özlük dönemiyle ilgilendiren açıklayan yazanak ile ilgilendiren matbuat toplantısı düzenledi. Toplantıya Beşiktaş'ın emektar başkanı Fikret Orman ile emektar yöneticiler tan Mahmutyazıcıoğlu, Ahmet Ürkmezgil, Hakan Özköse, Deniz Atalay, Hüseyin Mican ve Serkan Yazıcıoğlu katıldı.

Eski reis Orman, finansal kongreye illet katılmadığını açıklayarak, “Dünkü niyetim eklenmek gibiydi. Ne devir 7'den sonradan bu dosya ortaya çıkınca tan beni beniz kat uyardı. Son dakika yazanak çıkar, idrak operasyonunu inceliyorlar diye. İki nedeni var. Ben Beşiktaş'ta kendime uyarınca baş döndürücü ehemmiyetli işler yaptığımı düşünüyorum. Çok ehemmiyetli hizmetler yaptık. Başkanlığı bıraktıktan sonradan da Anadolu'ya nereye gittiysem şişman ilişik ve yârenlik gördüm. Son meclis toplantısına gittiğimde Beşiktaş'ı o algının yapışmasını gürültü görüntülerinin atışmaların, sataşmaların ve düzeysiz konuşmaların bulunduğu ortamda Beşiktaş'ın fotoğrafının olmaması icap eder diyerek düşündüm. Kulübe yaptığı hizmetlerde o fotoğraflarla hatırlanmak istemem. İbra olup olmamak baş döndürücü da ehemmiyetli değil. Çünkü meal itibarıyla arasında birlikte yazanak baskı ve kılıç bunu görmedik. Bugün 2 yılın hesabına geçmiş geceleyin 7'de bu yazanak ortaya çıktı. Bu raporun kulübe hâlâ karşı geldiğini biliyorum. Bazı kullanıcılarını ilgilendirdiği düşüncesince o raporun içerisinden çıkan mevzular bulunduğunu biliyorum. İçeriğini bilmiyorum. Önümüzdeki günlerde bu tutanağı alacağız. Yargı ne diyecek bu yazanak neyi söylüyor bakacağız. Ortada 102 milyon Euroluk birlikte tutar var. Hangisi bizi ilgilendiriyor onu da bilmiyorum. Söylenen şeylerde futbolculara ödenen tazminatlardan bahsediliyor. Dönemimizde nazar boncuğu kuruluşa hakeza Del Bosque kabil Ferrari kabil Abdullah Avcı kabil nice anlaşma feshimiz olmadı. Sponsorluk yönünde da enerjik reklam kabil birlikte obje olmadı. Bir güruh obje değişik gözüküyor” biçiminde konuştu.

“Bizim dönemimizde finansmanı Ahmet Bey yönetirdi”

Fikret Orman, açıklayan raporda nerelerin özlük dönemleri ile ilgilendiren bulunduğunu bilmediklerini anlatım ederek, “Raporun içre duyduğum kadarıyla nice şeye mevdu kabil gözüküyor lakin hangisi bizim dönemimizde yapılmış oldu bilmiyorum. Kongreden 2 gündüz karşı idrak oluşturuldu. Beşiktaş'ta ki 102 milyonu yana yana görmüş. Bu dakikadan sonradan bunu Türk yargısıyla strateji edeceğiz. Gerekli türel işlemlere başlayacağız. Raporlar elbette düzenlenmiş bulunduğu arsıulusal iştirak de sınıfta kalmıştır. Büyük ihtimalle onlarla da mahkemeli sürecimiz olacak. Bundan sonradan da ahbaplık konuşacak. Beni üzen tarafları da var. Hayatta gerçekler eninde böylelikle ortaya çıkacaktır lakin emniyetsiz başarılarına bu arada imza attık. İnanılmaz stadımızı yapmamız, tesisleri yapmamız. Marka değerimizin üst çıkması, sepet topu takımını 1974'ten sonradan karşı kat böke olması kabil nice şeyler yaptık. İşim gereği Anadolu'ya gittiğim oluyor. Beni görenlerle, Beşiktaş taraftarıyla benim aramdaki alışveriş bildik birlikte alışveriş bulunduğunu düşünüyorum. Camiamızı örselemek istemedim. Esas anne hedefi budur. Beşiktaş Genel Kurulu'na 20 bin kurultay üyesi varken 100 kişiyle karşılaşma bileti onama etmek düşüncesince arayan kişilerin bizlere kongrede ehil çıkmamasını mahzunane karşıladım. Canları katışıksız olsun. Ben eskiden idare kurulundan aklama edilmemiştim. Araştırılan zamanın birlikte bölümü Yıldırım Demirören sürecini içeriyor. Bizim çağda raporla ilgilendiren karşıcı şu anki reis Ahmet Nur Çebi var. Ben yürütme müesses toplantılarını girmem. Finansmanı Ahmet eş yönetirdi. Finansmana yürütme vekili şu anda bizim umumi müdürümüz” açıklamasını yaptı.

“Hukuksal proses başlıyor”

Siyah-beyazlı kulüpte nifak tohumlarının toprak ettiğini tamlayan Orman, “Feshedilen sözleşmeler arasında konuşuluyorken UEFA cezaları benim dönemimde UEFA'dan ukubet almadık. UEFA cezaları ile konuşmalar var. Bundan ahir meydana getirilen feshedilen sözleşmeler var. Oyuncuların feshettiği sözleşmeler bizim bıraktığımız dönemden daha daha sonra var. Bizim açımızdan dünkü tüzel proses başlıyor. Hep bu arada göreceğiz” diyerek konuştu.

“Kavganın üstelik delikanlılığı var”

Orman, açıklayan raporla idrak oluşturulmaya çalışıldığının altını çizerek, “Beşiktaş'ı beni ve arkadaşlarımı itibarsızlaştırmanın kime ne katığını anlamış değilim. 1 buçuk yıl karşı bizi idare kurulunu aklama etmediler. Şimdi şu andaki aklama konusu bulunan çevrim raporla alakası sıfır dönem. Bizim konuştuğumuz çevrim 2019'un 5. ayı. 2019'un mayısı ile ekimi arası yazılanların bütünü o dönemle ilgili aklama da bu dönemle alakalı. Çok üzgünüm. Ben hakeza birlikte obje hayatımda görmedim. Kavganın üstelik delikanlılığı vardır. Umutlu olduğum birlikte parça obje ahbaplık var. UEFA cezaları var. Hangi dönemle alakalı. Kimin UEFA cezası var. Bunlara bakılacak. Futbolcuların sözleşmelerinin er feshi var. Hangi aktör nelerdir öğrenme fırsatımız olur. Algı açılan obje 102 milyonluk birlikte şey. 102'nin bulunduğu zamanın bizim içre olduğumuz 7 yılın ikinci reis yürütme müesses başkanından bahsediyorsunuz. Futbolla ilgili konuşuyoruz. Ahmet Nur Çebi başkanlığında yapıldı. Erdal Torunoğulları vardı Umut Güner ile Emre Kocadağ var” ifadelerine toprak verdi.

“Beşiktaş'a tapu aldık”

Sponsorluk düşüncesince Çin, Japonya ve Malezya'ya seyahatler gerçekleştirdiklerine uyanıklık çekici Orman, şu ifadelere toprak verdi:
“Beşiktaş Çin'e gitti. Proje ne ‘Come to Beşiktaş' Dünyada maruf Beşiktaş. 3 kat sponsorluk düşüncesince Japonya, Malezya'ya seyahatler yaptık. 30 yıldır Manchester Çin'e gidiyor. Biz ordayken Dortmund ordaydı. Schalke ile karşılaşma yaptık. 11 parça kat var. 102 milyon içre 11 kat de varmış. Beşiktaş'a tapu aldık. Tapulu kat aldık.”

“Nasıl evet da bu noktaya gelebildik”

Kendi idare müesses ve kendisinin itibarının zedelenmeye çalışıldığını kail Orman, “Bizim Beşiktaş'a yaptıklarımız konuşulmuyor. İtibarımızla oynanmaya çalışıyor. Bizim itibarımızla oynanırken raporları alacağız. Yüce Türk adaletinde bu işi çözeceğiz. Somut konuşalım. Ben bunu 30 kat anlattım. Beşiktaş 2 yıl böke olmuş, stadı bitirmiş. 3. yıl şampiyonluğa gidiyoruz. Avrupa'da namağlup gidiyoruz birlikte halde operasyonların içerisine girmeye başladık. Tarihi yürek maçı mevcut çıkmama sonucu aldık. O gündüz itibarıyla görgüsüz başkan, bizim damada kız istemeye gidelim imajındaydım. Türk ekonomisini yönetsin denilen adam, pik çıkmayın 10 yıl böke olmayın imajındaydım. Paralar nerde'ye döndüm. Nasıl evet da bu noktaya gelebildik. Hangi büyülü el değdi Beşiktaş Kulübü'ne ne oldu. Konunun aslı orası. Biz dedik ki genle kurulda meclis toplantısında Beşiktaş yönettiğimiz çağda madun 2-3 kat anlattık. Anlattığın algıyı yıkmıyor. 102 milyonun benle ilgili bulunduğunu nerden biliyorsun ihtimal 70'i 80'i Demirören ile alakalı, bilmiyoruz. Şimdi 102 milyonla ilgili istifham soruyorsun. Bunun ne kadarı bizi ilgilendiriyor bilmiyoruz. Neyle muhattabız bu sorularla. Ben ne vebal işledim. Kayyuma revan Beşiktaş'ı alıp bu noktalara gelmişim. Netice ile şu dakika birisinin okumuş bulunduğu birlikte yazanak var. Bu tutanağı saklayamazsın. Bu tutanağı kılıç ahbaplık kanalıyla isteyeceğiz. Hukuk onu diyecektir. Ben işin türel yönünü bilmiyorum. Avusturya'ya kampa niçin gittik. Onun hesabına İskenderun'a gitseydin. Neden gittin oraya diyerek soruldu. Ben bu camiaya ne fenalık ettim. Hayretlerle bakıyorum. Ben bu arkadaşlara hakkımı haram ediyorum. Benim hakkım haram zıkkım olsun” ifadelerini kullandı.

“Oyunun bünyesinde nice aktör var”

Sponsorlukların yapılmasına bariyer bulunan eşhas bulunduğunu anlatım fail Orman, şu ifadelere toprak verdi:
“Bu şişman birlikte oyun. Oyunun bünyesinde nice aktör var. Oynatanlar var. Şu anda düz bunun düşüncesince akıllıcasına zamanlama değil. Doğru devir bulunduğu gün. Allah benim canımı edinmeyi baht etmesin o günkü proses kimler çeşidinden kuruldu. Gün geldiği devir da anlatacağım lakin şu anda düz buna amelî değil.”

Deniz Atalay: "Eskiden idrak oluşturularak itibarsızlaştırılıyordu lakin bu posta hile kuruldu"

Kendilerine hile kurulduğunu kail emektar yöneticilerden Deniz Atalay ise "Beşiktaş Kulübü'nde idrak oluşturularak itibarsızlaştırılan rüesa oldu. Ahmet Dursun Seba gitsin diyerek itibarsızlatırarak gönderildi. Bilgili şampiyonluğu sattı diyerek gönderildi. Yıldırım Demirören kulübe itibar verdi, bugün aklama edilmeyen çevrim de onun dönemleridir lakin bu küresel Fikret Orman'a servet edildi. Eskiden idrak oluşturularak itibarsızlaştırılıyordu lakin bu posta hile kuruldu. Birine birlikte yazanak yazdırıyorsun beğendiğini koyup beğenmediğini çıkarıyorsun. Bu Fikret Orman'a gönül rahatlığı ferdî amaç ve hile raporu. Oraya verdiğimiz malzemeler niçin yok. Ümraniye'de hala geçer not fitness malzemelerini ego aldım, verdim. Hani nerede onlar. Bizim dönemimizde yaşanmış bulunan Yalçın Ayhan vakasının parasını ego ödedim Beşiktaş'a dokunca kesmek için. Bu denli kırılan olduğumuz birlikte şeyde hakeza suçlanmak ahlaki olmadı. Bunun ismi yazanak değil kumpastır, hepsini ortaya koyacağız” değerlendirmesini yaptı.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu: “O tutanağı savcılığa verecekler ve birlikte obje çıkmayacak”

Eski yöneticilerden tan Mahmutyazıcıoğlu da raporun kulübe hâlâ ilkin verildiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Bu tutanağı kulübe verildiğini ve incelendiğini biliyorum. Raporu hazırlayan birlikte yeminli finansal danışmanlık firması. Evrak denetlediler, envanter incelemediler. Siz ultrason aleti bulunmayan derseniz o da tutanağa bulunmayan yazar. KPMG kabil birlikte kululuş Ümraniye'de koşun bandı varmı diyerek arama değer mi? 11 kat dair özlük içlerinde birbirilerine hile kuruluyor. Barter çeklerini elbette değerlendirebilir diyerek düşünürken birlikte yapım projesi ile görüştük. Firma çekleri onama etti. İcra kurulunda oturduk konuştuk, buna ki yarayışlı der. Para ya gübür olacak yada az buçuk hâlâ itibar verip kat alacağız. Çebi sundu onama ettik. Barter çeklerimizi verdik. Kat karşılığı anlaşma yaptık. Tapu iskandan sonradan alınır. İskan etabında kılıç yoktuk, yönetimden ayrıldık. O gündüz bugün Mesut Urgancılar bunu konuşuyor. Aynı gündüz yanıt veriyorum. Bu projeyi geliştiren, büyüten Çebi'dir. Bence ona hile kuruyor. Ahmet eş o kuruluşa kuvvetli satmış, 2017'de de kılıç imzalamışız. İddia ediyorum o tutanağı savcılığa verecekler ve 1 parça sorun açılmayacak. Sürekli balçık atıyorlar. Sonra çık işin içinden. Bir işi yapmadığını beyan etmek denli çetin birlikte obje yok. Fulya davası niçin bulunmayan o raporda. Beni attığım tweetlerden ötürü mahkemeye verdiler. 1903 liralık sorun açtılar. Mahkeme beyanlar sâdır gerçeklere uyduğundan davanın reddine diyerek değişmeyen verdi."

“Tezgahın bulunduğu aslında belli”

Raporun, kulübün açıklamış bulunduğu kabil 23 Aralık'ta kulübe tasdik edilmediğini kail Mahmutyazıcıoğlu, "Raporun o gündüz orada okunacağı hâlâ ilkin açıklayan ruzname maddeleri içre vardı. Demek ki biliyordun o raporu. Nereden biliyordun da KPMG tutanağının okunması diyerek birlikte husus koydun. Tezgahın nereden bulunduğu aslında belli. Biz gine dobra niyetle o denli da yapmazlar diyerek düşündük" ifadelerini kullandı.

Bora Akyol - İsmail Yasin Akçın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler