USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fenerbahçe nefes aldı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasındaki derbi mücadelesinde deplasmanda Galatasaray'ı 2-1 aşınmış ederek biçimsiz gidişata 'dur' dedi.

Fenerbahçe nefes aldı
22-11-2021 11:08
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasındaki derbi mücadelesinde deplasmanda Galatasaray'ı 2-1 aşınmış ederek biçimsiz gidişata "dur" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında Fenerbahçe, derbi mücadelesinde Galatasaray'a misafir oldu. Karşılaşmayı 1-0 geriye düşmesine karşın 31'inci dakikada Mesut Özil ve 90+4'üncü dakikada Miguel Crespo'nun attığı goller ile 2-1 ele geçiren sarı-lacivertli ekip, ligde 4 maçlık yengi hasretine sonuç verdi. Lider Trabzonspor ile aradaki benek farkını karşılaşma ziyadesiyle 7'ye düşüren Fenerbahçe, haftayı 23 puanla 5'inci tam kapattı.

VITOR PEREIRA'DAN BEKLENEN SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ GELDİ

Fenerbahçe'de beceri yönetmen Vitor Pereira, zaman gene buyana Galatasaray maçına genişliğinde sabık süreçte hepsi karşılaşmalarda müselles defans yeğleme etmişti. Özellikle sonuç haftalarda mevrut benek kayıplarının arkası sıra manzume dair eleştiriler düzlük Portekizli beceri adamın, Galatasaray derbisine elbette çıkacağı merakla bekleniyordu. Pereira, Galatasaray maçında müselles savunmadan vazgeçerek kuartet savunmaya intikal yaptı. Defans hattında sağlıklı bekte Ferdi Kadıoğlu'nu, sol bekte ise Filip Novak'ı kullanan Portekizli beceri adam, kesici ikilisini ise Tisserand ve Min Jae'den oluşturdu. Orta sahanın ortasında Mert Hakan Yandaş ve Jose Sosa'ya formayı sağlayan Pereira, atak hattında ise İrfan Can Kahveci, Miha Zajc ve Mesut Özil'e nasip tanıdı. Tecrübeli beceri insanın ileri uç bölgesindeki tercihi ise Mergim Berisha oldu.

İRFAN CAN KAHVECİ GÖZ DOLDURDU

Sezon gene buyana sabık süreçte yaşamış olduğu sakatlıklar hasebiyle formasından nice maçta ırak küsurat İrfan Can Kahveci, Galatasaray derbisinde Fenerbahçe'nin en aşırı özen çekici adların başlangıcında geldi. Orta alandan almış olduğu toplarla Fenerbahçe'nin geliştirdiği nice atakta hisse sahibi bulunan görmüş geçirmiş oyuncu, Mesut Özil'in golünde attığı pasla da yönlü yansız her insanın takdirini topladı. Oyunda kalmış olduğu 71 bugün süresince 6 düet savaş kazanıp 4 kıymetli ferde laden girişiminde mevcut Kahveci, 2 yerinde şut çekip 1 de asist yaparak galibiyette ehemmiyetli hisse sahibi oldu.

MESUT İLE İRFAN ARASINDA DİKKAT ÇEKEN İSTATİSTİK

Fenerbahçe'nin dü ehemmiyetli adı İrfan Kahveci ile Mesut Özil ortada ortaya çıkan ortak istatistik, derbi maçında da bitmeme etti. Sarı-lacivertli ekip, bu dü oyuncunun bu zaman bire ortak anda geçmiş 11'de sahaya çıkmış olduğu üç maçta da üç puanı hanesine yazdırmayı başardı. Bu dü oyuncu, geçmiş kendisine Spor Toto Süper Lig'in geçmiş haftasında 1-0 kazanılan Adana Demirspor mücadelesinde geçmiş 11'de sahaya çıkmıştı. Ardından HJK Helsinki'ye erinç iç sahada 1-0 kazanılan UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme karşılaşmasında geçmiş 11'de arazi düzlük bu ikili, sonuç kendisine derbi mücadelesinde de geçmiş 11'de nasip buldu. Adana Demirspor karşısında tahsil edilen galibiyette İrfan Can'ın icra ettiği asist ile Fenerbahçe kariyerinin geçmiş golünü atan Mesut Özil, gine İrfan Can'ın asistiyle bu kere derbi maçında Galatasaray'a erinç ağları havalandırmayı başardı.

BERKE ÖZER KALESİNDE GÜVEN VERDİ

Fenerbahçe'de Altay Bayındır'ın sakatlığının arkası sıra eldivenleri devralan Berke Özer, derbi maçında gösterdiği performansla beğenileri topladı. Genç kaleci, alamet ağrısı hasebiyle umut Milli Takım ekibinden matrut ve sarı-lacivertli ekibin derbi evveliyat gerçekleştirdiği bazısı idmanlarda arazi alamamıştı. Derbiye dü çağ kaldığında antipatik algınlığı yaşamış olduğu düşüncesince de idmana çıkamayan dinç ağ bekçisi, yaşamış olduğu aksi hallere karşın derbide icra ettiği kurtarışlarla özen çekti. Özellikle Galatasaray'ın maçın geçmiş yarısında nüsha 0-0'ken Feghouli ile yakaladığı pozisyonda sonuç aşama önemlice ortak kurtarış fail 21 yaşındaki kaleci, Diagne ve Cicaldau'nun şutlarında da ehemmiyetli kurtarışlar yaparak Fenerbahçe'nin derbide hücre çarpan isimlerinden bir tanesi oldu.

KIM MIN-JAE'DEN KRİTİK HAMLELER

Bu zaman geçmiş kere kuartet defans ile pik başlamış bulunan Fenerbahçe'de savunmanın merkezinde Marcel Tisserand ile baş başa fariza düzlük Kim Min-Jae, Galatasaray derbisinde gösterdiği başarım ile ortak kere henüz taraftarların takdirini kazandı. Geldiği günden buyana istikrarı ve gayretiyle çelimsiz müddette savunmanın en ehemmiyetli isimlerinden bir tanesi bulunan Güney Koreli oyuncu, Galatasaray'ın geliştirdiği ataklarda icra ettiği küf araları ve kazanılmış olduğu önemlice toplarla özen çekti. 25 yaşındaki oyuncu, derbi maçta 6 kere ferde uzaklaştırırken, 4 de küf arası yaptı.

MESUT ÖZİL VE CRESPO "GERÇEK FENERBAHÇELİ" OLDU

Geçtiğimiz sezonun devir ortada takıma eklenmiş bulunan Mesut Özil, kariyerinde 2'nci kere çıkmış olduğu Galatasaray derbisinde gol atarak geçmiş kere ortak derbide gol luğu muammer oldu. Karşılaşmaya ağabey kendisine çıkan Özil, 31'inci dakikada attığı gol ile skoru 1-1 getirerek bu sezonki 5'inci golünü kaydetti.

Öte taraftan nakil sürecinin sonuç günlerinde takıma eklenmiş bulunan Miguel Crespo da Türkiye'de geçmiş kere ortak derbi maçta gol luğu yaşadı. 90+4'üncü dakikada icra ettiği kaba darbe ile meşin yuvarlağı filelerle buluşturan Portekizli oyuncu, takımına galibiyeti getirdi.

PEREIRA'DAN MAÇ SONU ŞAMPİYONLUK VURGUSU

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Galatasaray karşılaşmasının arkası sıra icra ettiği açıklamalarda şampiyona isteğini ortak kere henüz yineledi. Şampiyonluk uğrunda ortak karı olmanın önemine aksan fail Portekizli beceri adam, "Ben buraya 2'nci, 3'üncü, 4'üncü olmaya gelmedim, böke olmaya geldim. Ancak baş başa olursak etraflıca zamandır beklediğimiz şampiyonluğa ulaşabiliriz" sanarak şampiyonluğa bulunan inancını kaybetmediğinin altını çizdi.

TÜM DİKKATLER OLYMPIAKOS MAÇINA ÇEVRİLDİ

Galatasaray karşısında almış olduğu galibiyetle şampiyona yarışından kopmayan ve maneviyat ele geçiren Fenerbahçe'de tam Olympiakos maçı var. UEFA Avrupa Ligi'nde 4 maçta toplamış olduğu 5 puanla 3'üncü tam arazi düzlük sarı-lacivertli ekip, 6 puanla 2'nci tam arazi düzlük Yunan kadrosuyla perşembe haset deplasmanda erinç karşıya gelecek. Rakibini deplasmanda aşınmış etmesi halde sonuç maçlar öncesinde gruptan genişlemek düşüncesince ağır ortak aşama atacak bulunan Fenerbahçe'de hedef, o maçtan da üç benek alıp derbi galibiyetini henüz da giranbaha bir duruma getirmek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler