USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Fed Başkanı Powell: Mart toplantımızda nema artırımının makul olacağını düşünüyoruz

Jerome Powell, "Ekonomik verileri izlemeye bitmeme edeceğiz, hedeflere ulaşılmasını engelleyebilecek riskleri kumanda etmek düşüncesince dünyalık politikası duruşunu akıllıca halde ayarlayacağız." dedi.

Fed Başkanı Powell: Mart toplantımızda nema artırımının makul olacağını düşünüyoruz
02-03-2022 17:39
Washington DC

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, mart kocaoğlan toplantısında repo artırımının "uygun olacağını" düşündüklerini anlatım etti.

Fed, Başkan Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde, nısıf salname Para Politikası Raporu'na bağlı zaman yapacağı konuşmanın metnini yayımladı.

Konuşmasının başlangıcında Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırısına yer veren Powell, "Çatışma, Ukrayna halkı düşüncesince iri zorluklara bozukluk oluyor. Amerika ekonomisi üstündeki tesirleri ince belgisiz ve hali yakından izleyeceğiz." ifadesini kullandı.

Powell, ekonominin sabık sene aşılamanın, normalleşmenin, maliye ve kredi politikası desteğiyle işletmelerin dimdik mali durumlarının etkisiyle çelimli müşterek çabucak genişlediğini belirterek, Omicron varyantının aceleci yayılmasının bu senenin başlangıcında iktisadi faaliyette müşterek hacim yavaşlamaya kere açtığını fakat hanuman kocaoğlan ortasından buyana vakaların acı müşterek halde düşmesiyle yavaşlamanın endamsız sürdüğünü kaydetti.

"Ücretler etraflıca zamanlardan buyana aceleci halde artıyor"

İş gücü sektörünün akıbet adım yoğun düzen olduğuna dikkati çekici Powell, avarelik oranının sabık yıla layıkıyla ehemmiyetli seviyede azaldığını, iş gücü talebinin aşırı çelimli bulunduğunu ve iş gücüne katılma hızlanırken iş gücü arzının edisyon altında kaldığını aktardı.

Powell, "İşverenler açıkça pozisyonları doldurmakta zorlanıyor, benzeşim yepyeni sayıda iştirakçi dünkü işler düşüncesince işten ayrılıyor ve ücretler etraflıca zamanlardan buyana en aceleci halde artıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Enflasyonun sabık sene acı müşterek halde arttığına da ayraç fail Powell, şu anda bankanın etraflıca vadeli yüzdelik 2 hedefinin ince üstünde seyrettiğini kaydetti.

Powell, sunma kesintilerinin beklenenden şimdi etraflıca sürdüğünü, salgınla şiddetlendiğini ve paha artışlarının bundan sonradan şimdi enli müşterek dünyalık ve misyon yelpazesine yayıldığını bildirdi.

Enflasyonda bu sene düşme beklentisi

Yüksek enflasyonun, başta gıda, korunma ve muvasala kıl payı esas gereksinimlerin şimdi faziletli maliyetlerini karşılayamayanlar üstünde ehemmiyetli müşkülat yarattığının bilincinde olduklarını tamlayan Powell, "Güçlü müşterek iş gücü piyasasını sübvanse geçirmek düşüncesince yapabileceğimiz en güzel şeyin etraflıca müşterek genişlemeyi isteklendirme geçirmek bulunduğunu biliyoruz ve bu fakat paha istikrarı içre mümkün." ifadesini kullandı.

Powell, mevrut iktisadi verileri izlemeye bitmeme edeceklerini ve hedeflere ulaşılmasını engelleyebilecek riskleri kumanda etmek düşüncesince kredi politikası duruşunu akıllıca halde ayarlayacaklarını vurguladı.

İş gücü sektörü koşulları, pahalılık baskıları ve pahalılık beklentileri ile mali ve arsıulusal gelişmeler müdahale kazanmak kıl payı aşırı ayrışık detayları dikkate alacaklarının altını çizen Powell, "Mali desteğin eksilen tesirleri ve kredi politikası desteğinin kaldırılması zımnında sunma kısıtları hafifledikçe ve arzu orta bir duruma geldikçe enflasyonun sene süresince düşmesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Politika desteğini tahammül süreci bilançoda küçülmeyi de içerecek

Powell, pahalılık beklentileri ve pahalılık üstünde müşterek cenah film film faktörden meydana gelen muhtemel üst cepheli edisyon risklerine huzur tetik olduklarını vurgulayarak, sürdürülebilir müşterek büyümeyi ve çelimli müşterek iş gücü piyasasını isteklendirme ederken şimdi faziletli enflasyonun sürekli bir duruma gelmesini karşılamak düşüncesince siyasa araçlarını akıllıca halde kullanacaklarını kaydetti.

Para politikasının gelişen iktisadi ortama ahenk sağladığını ve sağlamaya da bitmeme edeceğini aktaran Powell, "Net dünya malı alımlarımızı kademeli adına kaldırdık. Yüzde 2'nin ince üstündeki pahalılık ve çelimli iş gücü sektörü ile bu ayki toplantımızda federal kaynak payı amaç aralığını yükseltmenin akıllıca olacağını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Powell, bulunan şartlarda siyasa desteğini tahammül döneminin hem repo artışlarını bununla birlikte Fed'in bilançosunun boyutunda azalmayı içereceğini belirtti. Bilançonun küçültülmesine repo tasarruf süreci başladıktan sonradan başlayacağına ayraç fail Powell, baştan envestisman ayarlamalarıyla öngörülebilir müşterek halde ilerleyeceğini anlatım etti.

"Savaşın Amerika ekonomisi üstündeki tesirleri belirsiz"

Ukrayna'ya müteveccih saldırı, bitmeme fail savaş, yaptırımlar ve doğacak olayların Amerika ekonomisi üstündeki endamsız vadeli etkilerinin belirsizliğini koruduğunu vurgulayan Powell, bu ortamda akıllıca kredi politikasını belirlemenin ekonominin hayret şekillerde geliştiğini onama etmeyi gerektirdiğini kaydetti.

Powell, mevrut verilere ve gelişen görünüme cevap vermede "atik" olmalarının gerekeceğini anlatım etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler