USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Fed Başkanı Powell, enflasyonun seyrine uyarınca akçasal sıkılaşmayı hızlandırabileceklerini belirtti

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, enflasyonun seyrine uyarınca mal politikasını sıkılaştırmayı hızlandırabileceklerini tabir etti.

Fed Başkanı Powell, enflasyonun seyrine uyarınca akçasal sıkılaşmayı hızlandırabileceklerini belirtti
17-03-2022 09:06
Washington

Powell, Fed'in yöntem faizini 25 temel benek artırmasının arkası sıra videoteyp konuşma yöntemiyle matbuat toplantısı düzenledi.

Fed repo oranını artırdı

Toplantının başlangıcında Rusya'nın saldırısı dolayısıyla Ukrayna halkının yaşamış olduğu zorluğa yer veren Powell, "Küresel ekonomi ve Amerika ekonomisi düşüncesince akçeli ve konuşu neticeler enine boyuna belirsiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna'daki harp konuşu zevahir düşüncesince alçak cepheli riziko oluşturuyor

Powell, azami istihdam ve değer istikrarı hedeflerine anlayış dair azimli olduklarını vurgulayarak bu hedefleri doğrulamak düşüncesince politika faizini 25 temel benek artırdıklarını, doğacak görüşmede bankanın bilançosunun boyutunu da küçültmeye başlamayı umduklarını tabir etti.

Fed Başkanı Powell, "Ekonomi baş döndürücü çelimli ve akıbet basamak disiplin müşterek iş gücü endüstrisi ve faziletli pahalılık zemininde, Komite, federal görüntü payı düşüncesince maksat aralıkta bitmeme fail artışların akıllıca olacağını kestirim ediyor." dedi.

Ukrayna'nın "işgal edilmesi" ve ilgilendiren olayların konuşu zevahir düşüncesince alçak cepheli müşterek riziko oluşturduğuna ayraç fail Powell, fakat Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyelerinin "sağlam" müşterek repo öngörmeye bitmeme ettiğini aktardı.

Yüksek erke tutarları enflasyonu artırıyor

Enflasyonun etraflıca vadeli yüzdelik 2 hedefinin enine boyuna üstünde kalmaya bitmeme ettiğini kaydeden Powell, "Arz kesintileri beklenenden hâlâ iri evet ve hâlâ etraflıca sürdü, burada ve diyar haricinde virüs dalgaları çeşidinden şiddetlendi ve değer baskıları hâlâ degaje müşterek mülk ve misyon yelpazesine yayıldı." niteleyerek konuştu.

Powell, faziletli erke fiyatlarının da enflasyonu artırdığına dikkati çekerek "Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden meydana gelen incelmemiş yer yağı ve öteki finans fiyatlarındaki artış, burada endamsız vadeli pahalılık üstünde fevk cepheli ek edisyon oluşturacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Güçlü müşterek iş gücü piyasasını doğrulamak düşüncesince yapabilecek en dobra şeyin etraflıca sürekli müşterek genişlemeyi heveslendirme geçirmek bulunduğunu bildiklerini tamlayan Powell, bunun fakat değer istikrarı süresince kabil bulunduğunu tabir etti.

Enflasyonun beklenenden hâlâ etraflıca sürmesi muhtemel

Para politikası duruşundaki akıllıca sıkılaşma ile iş gücü endüstrisi çelimli kalırken enflasyonun yüzdelik 2'ye dönmesini beklediklerine ayraç fail Powell, enflasyonun değer istikrarı hedefine dönmesinin ilkin beklenenden hâlâ etraflıca sürmesinin beklenen bulunduğunu vurguladı.

Powell, Fed'in bilançosunun küçültülmesinin de mangır politikası duruşunu sıkılaştırılmasında ehemmiyetli müşterek gösteriş oynayacağını, repo oranları ve dengelem ile ilgilendiren kararlar alırken piyasalardaki ve ekonomideki hâlâ degaje bağlamı dikkate alacaklarını, bankanın araçlarını akçeli ve makroekonomik istikrarı doğrulamak düşüncesince kullanacağını aktardı.

Artan global yer yağı ve finans fiyatlarının aracısız etkilerine ek namına Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve bununla ilgilendiren gelişmelerin diyar dışındaki konuşu faaliyeti kısıtlayabileceğine ve tedbir zincirlerini hâlâ da bozabileceğine dikkati çekici Powell, bunun da tecim ve öteki kanallar eliyle Amerika ekonomisini etkileyebileceğini dile getirdi.

"Amerikan ekonomisi hâlâ disiplin mangır politikasıyla başa kabarmak düşüncesince dobra müşterek konumda"

Powell, "Finansal piyasalardaki oynaklık, ilkin bitmeme ederse itimat koşullarını sıkılaştırabilir ve gerçek ekonomiyi etkileyebilir." dedi.

Gelen verilere ve gelişen görünüme karşılık vermede "atik" olunması icap ettiğini vurgulayan Powell, pahalılık ve pahalılık beklentilerine müteveccih fevk cepheli risklere gönül rahatlığı titiz olduklarını tabir etti.

Powell, "Amerikan ekonomisi baş döndürücü çelimli ve hâlâ disiplin mangır politikasıyla başa kabarmak düşüncesince dobra müşterek konumda." niteleyerek konuştu.

Bilanço küçültmesine başlanması düşüncesince mayıs ayını ayraç etti

Gelecek sene zarfında duraklık yaşanma olasılığının faziletli olmadığını tamlayan Powell, gelişen koşullara bakacaklarını ve akçasal desteği feshetmek düşüncesince hâlâ aceleci cereyan etmenin akıllıca olabileceği kararına varılırsa bunu yapacaklarını aktardı.

Powell, repo paylarını artırmanın ve bilançoyu küçültmeye başlamanın döneminin geldiğine ayraç ederek enflasyonun görünümüne mucibince yorum yapacaklarını ve icabında repo paylarını hâlâ aceleci artırabileceklerini kaydetti.

Fed'in kısaca 9 trilyon dolarlık bilançosunun küçültülmesine mayıs ayında başlanabileceğine ayraç fail Powell, Fed yetkililerinin bu mevzuda ehemmiyetli inkişaf kaydettiğini ve bunun ayrıntılarının mayıs toplantısında kesinleşebileceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler