USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fatih Terim: Tarihi bir galibiyet

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, “25 ay sonradan Marsilya’ya 4 gol yedirdik. 2019’da PSG’den yemiş. mühim bir takım, ehemmiyetli bir kadro, ehemmiyetli bir hoca. Sonuç ise bence zamanı bir galibiyet” dedi.

Fatih Terim: Tarihi bir galibiyet
26-11-2021 00:58

UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nun 5’inci maçında Marsilya’yı 4-2 yenik ederek akıbet hafta öncesinde gruptan çıkmayı garantileyen Galatasaray’da uygulayım yönetmen Fatih Terim ve aktör Mbaye Diagne maçın arkası sıra planlı matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu.

“Kadına Şiddete Hayır” niteleyerek laflarına süregelen Fatih Terim, şu biçimde konuştu: “Gayet kalburüstü işler yapmış bir uygulayım eş ve baş döndürücü kalburüstü bir takımla oynayacağımızı esbak söylemiştim. Saygı duyuyoruz. Dün taraftarımızın tesirini de söylemiştim. Özellikle oyunda oyuncularımızla bu arada oldukları zaman, Ali Sami Yen’de yenemeyeceğimiz kimesne namevcut demiştim, bugün o oldu. Futbolumuzun güzelliğinde hakemlerin de yardımı bulunduğunu düşünüyorum. Az düdük çaldılar, iletişimleri muhteşemdi. Top onlarda arada sırada şimdi bir tomar gözükse de oyunun umumi hakimiyeti bizdeydi, bu sevindirici. Yüksek tempolu bir karşılaşma oldu. Zaman devir işletme yaptık, baş döndürücü da kalburüstü olduk. Topu arka kazanmada bugün baş döndürücü başarılıydık. Zaten bugünkü mottomuz, ‘Acelemiz yok’ idi. Bugün herhalde akıbet yılların en elleme intikal oyununu oynadık. Çabuk hücumlarla sıradan gol konumu yakaladık. Dinamik bir kol görüntüsü verdik. Hakikaten Marsilya ile sallanmak bedava değil. Çok birinci sınıf bir ekibi var. Topsuz oyunda başta Cicaldau ve Berkan iyiydi. Taylan’ın müdahale olmasıyla ölçülü sahayı 3’ledik, Cicaldau ve Berkan, defans arkasına baş döndürücü dobra koşular attılar. Takım savunmasını da 11 insan ile yaptık. Bugün evlatlarımın neler yapabileceğini söylemiştim ego size. Bunu göremediğimde üzüldüğümü ve kızdığımız da söylemiştim. Giren çıkan oyuncularımız övgüyü adalet ediyorlar. Tüm oyuncularımı içten kutluyorum. Taraftarımıza, ‘Budur’ diyorum ve teşekkürname ediyorum. Garantiledik, namağlubuz ve lideriz. 25 ay muahharen Marsilya’ya 4 gol yedirdik. 2019’da PSG’den yemiş. mühim bir takım, ehemmiyetli bir kadro, ehemmiyetli bir hoca. Sonuç ise bence zamanı bir galibiyet.”

“KIRAN KIRANA BİR MAÇA GİDİYORUZ”

Grubun Şampiyonlar Ligi kalitesinde bulunduğunu dediğini hatırlatan Terim, “Lazio ve Marsilya da bu grubun en elleme takımları demiştim. Lazio bizlere yetişti, alan avantajları var, bizim benek avantajımız var. İtalya’yı da özledik, Roma’da dobra bir karşılaşma oynadık. Mesele bizim garantilememiz ve namağlup lideriz. Lider başladık, şef bitmeme ediyoruz. Berabere kaldığımız da Lokomotiv Moskova. O maçta kalemizde durum ortada olmaksızın 1-1 oldu. Neredeyse 2-1 yeniliyorduk. Ama 10 kıta ne durum atamadık. Buraya da kalmayabilirdi, 14 puanla Roma’ya gider, 1 hafta ilkin giderdik, oyuncularımız da eşleriyle baş başa alım satım yapardı. Şimdi ağız kırana bir pik gidiyoruz. Çok elleme bir takıma ve elleme bir hocaya gidiyoruz. Güzel bir karşılaşma olacak inşallah. Herkesle değme yerde oynayabiliriz. Anlayışımızı, düzen tarzımızı, değme sabık güneş az buçuk şimdi ilerletiyoruz” dedi.

“MÜKEMMEL İLETİŞİMİ OLAN BİR HAKEMLE MAÇ OYNADIK”

Maçı başöğretmen hakemlerin baş döndürücü elleme bir başarım sergilediğine alaka çekici Terim, şu biçimde konuştu: “Seyircilerimizin vakasından muahharen baş döndürücü teşekkürname ettiler. İlk nısıf koridorda ölçülü yargıcı esasen teşekkürname etti. UEFA yetkilisi de teşekkürname etti. Ben de izleyiciye teşekkürname ederim, bizi dinledikleri için. Oyuncuya aksülamel göstermiş olabilirler ancak sahaya bir bilinçlilik çarpmak bizlere bir bilinçlilik kazandırmaz. Mükemmel iletişimi bulunan bir hakemle karşılaşma oynadık. O mevzuya sert tahavvül etmek istemiyorum, bugünün keyfini değdirmek istiyorum. Cezalarımız da bir açıklansın, bu mevzuya lüzumlu biçimde yanıt vereceğiz. Vermeyenlerden değiliz biz. Gerektiği biçimde kulübümüz de, kılıç de neyin nite bulunduğunu anlatacağız. Maçın hakemi geldi muahharen ıvır zıvır bir ofsayt bulunduğunu ve ondan golü saymadığını söyledi. Bir pozisyonda zerrin kartpostal istedik, hastalık vermediğini açıklama etti. Biz de namına teşekkürname ettik. Benim Avrupa’da pakt bazında atılmışlığım yok. İtalya’da bir defa atıldım, onu da Türk yargıcı attı. Hatırlatayım size.”

“GENÇ KADROMUZ BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR”

“Dinamik ve yakın, döndürmeyen, ağır bir kol savunması yaptık, hücumdan başlayan” diyen uzman uygulayım adam, “Çok sert, mahsus bir yere denli bildirme eden, eş adama, tıpkı temaslı bir düzen oynadık. Zaman devir da giderek kaleciyle bulunan start isteklerini presle erinçsiz ederek hataya yönlendirdik. Kaleden çıkışlarımızda tek başağrısı olmadı. Kendi oyunumuzda kaleden süregelen bir düzen kurulumunu baş döndürücü kemiksiz yapabildik. Rakip arkasına, derinliğine zamandır görmediğiniz derinliğine topları atıp, oyunumuzu birleştirdik. 8 ve 10 numaralarımızın rakip defans arkasına topsuz koşularını gördük. Özellikle Cicaldau’nun koşuları baş döndürücü önemliydi. Baktığınızda boyu faziletkâr bir kol ancak gene de bir çok aşırı kafayı kılıç vurduk. Açıkçası canlı kadromuz büyüyerek bitmeme ediyor. Tebrik ederim onları. Topa, rakibe, arkadaşına DOĞRU formülünü baş döndürücü elleme becerdik kol olarak” ifadelerini kullandı.

“FEGHOULI BENİ ÇOK ETKİLİYOR, O’NA SAYGI DUYUYORUM”

Sofiane Feghouli’nin baş döndürücü elleme bir meraklı bulunduğunu tamlayan uzman çalıştırıcı, “Ailesiyle, karakteriyle. Sofiane Feghouli olacaksınız, hocanız sizi oynatmayacak. Hatta arada sırada ısıtmayacak bile. Siz tek bilinçlilik tor kabil ne suratınızı asacaksınız ne üzüldüğünüzü mahsus edeceksiniz ve çalışacaksınız. Ben Feghouli ve onun kabil oyunculara hürmet duyuyorum. Düdük bende, değişmeyen da benim ancak mental tarafı baş döndürücü çelimli olması müstelzim bir spor yapıyoruz. Cezayir Milli Takımı’nın kaptanlığına ulaşmış, nice Avrupa ekibinde oynamış bir oyuncunun bu hevesi beni baş döndürücü etkiliyor. Hocanın bir bilmiş bulunduğu mevcut diyen bir profesyonel. 5 dakika mülakat isteğim beli ve ondan muahharen da oynamaya başladı zaten. Bu tip profesyonellere ihtiyacımız mevcut hakeza canlı bir takımda. Soyunma odasında da cemaat çıkmaya başladı şimdi. Feghouli’ye teşekkürname ederim. Futbolu nite oynarsa oynasın, kalbini ve elleme niyetini bildiğim düşüncesince ego de ona hürmet duyuyorum. Oyuncuları kazanıyoruz. Çok fena zamanlarında da oynattım ego onu. Kötü sürede kılıç varız zaten. Galatasaray tek iyiyken bizi çağırdı mı? Zor yıllarda geldik değme zaman. Oyuncuları komuta etmek tek bedava değil” niteleyerek konuştu.

“BUGÜNKÜ OYUN, BU SEZONKİ EN İYİ OYUNUMUZ”

Marsilya karşısında oynanan oyundan baş döndürücü mesut bulunduğunu tamlayan Fatih Terim, “Bugünkü maç, bugünkü oyun, bu sezonki oynadığımız nice elleme pik kıyasla en iyisi. Oynama düşüncemize en DOĞRU futbolu oynadık diyebilirim. Daha akilane bir tanım olur. Bu oyuna katacağımız baş döndürücü bilinçlilik olacak. Güzel goller de yemedik. Daha önceki direkten dönen bir gol diyebilirdik. Ben onlara fena gol diyorum. Sevindirici olan, baş döndürücü konuma girmemiz. Devreye 2-0 girdiğimiz düşüncesince mutluyum, giremediğimiz baş döndürücü karşılaşma oldu. Bu oyunu elbette ki geliştireceğiz ancak bunu sallanmak ehemmiyetli bir şey. Marsilya bugün Avrupa’nın en elleme takımlarından birisi, en elleme hocalarından birisine sahip, Fransa Ligi’nde de göreceğiz yakında. Kafamdaki düzen anlayışına en DOĞRU oynadığımız karşılaşma bu” yorumunu yaptı.

“CICALDAU’YU İLERİDE KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Cicaldau’yu normalde de giderek kullanmaya çalıştığını kaydeden Terim, “Ama 6 numarasız, Taylan’sız oynadığımız devir az buçuk şimdi desteğe geliyor arkaya. Bugün Taylan onları rahatlattığı düşüncesince şimdi giderek oynadı. Bizim ülkü 3’lümüz bu ancak arada sırada formasyonda farklılık yapıyoruz. Özellikle 3’üncü semt koşularında baş döndürücü kalburüstü bulunduğu bir gerçek. Oraya DOĞRU bitmeme edecek” halinde konuştu.

“BEN ŞAMPİYONLUĞU BIRAKACAĞIM DEMEDİM, HİÇBİR ŞEYDEN VAZGEÇMEM”

“Planımızı, projemizi ve bu projenin sonundaki misyonumu anlatmıştım. Bazen anımsatmak gerekiyor. Hafızamız arada sırada yanıltıyor herhalde” diyen Terim, “Çok galibiyetler gördüm, baş döndürücü şampiyonluklar gördüm. Zaman devir hatırlatmakta kâr var. Avrupa maçlarının önemini tabir ettim. Ne denli ehemmiyetli bulunduğunu da bugün gördük. Ben şampiyonluğu bırakacağım demedim, bitmeme edeceğiz. Ama ondan şimdi ehemmiyetli olan, bu projemizdeki gençlerimizi geliştirip, şimdi elleme bir ayak topu oynayıp, kazançlı sıkıntıda bulunan kulübümüzün en iri silahı bu canlı grupla ilerlemek. Kazanmak, kazanırken elleme ayak topu oynamak, böke olmak, kupalar bildirme etmek en iri idealimiz. Hiçbir şeyden vazgeçmem, vazgeçtiğim devir yenileceğimi bilirim” ifadelerini kullanarak laflarını noktaladı.

MBAYE DIAGNE: ÖNEMLİ OLAN BENİM SAHADA HER ŞEYİMİ VERMEM

Galatasaray’ın golcü oyuncusu Mbaye Diagne ise öz performansıyla ilişik söyleyebileceği baş döndürücü bir tomar bir bilinçlilik olmadığını belirterek, “Çok mutluyum. İyi oynayarak maçı kazandık ve şu anda lideriz. mühim bulunan bu” dedi.

Taraftarın namına koyu bir alaka ve yârenlik göstermesiyle ilişik mütekellim Diagne, “Ben de taraftarları baş döndürücü seviyorum. Gol atmasam da o gol doğacak zaten. mühim bulunan benim sahada değme şeyimi vermem” niteleyerek konuştu.

“HAYALİM BU KUPAYI KAZANMAK”

UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan çıktıkları düşüncesince baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu kaydeden Mbaye Diagne, “Benim de hayalim bu kupaya uzanmak. Önümüzde bir karşılaşma şimdi var, çalışmaya bitmeme edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bugün takıma araştırma görevlisi edinmek düşüncesince sahaya çıktığını kail Diagne, “Bugün kol düşüncesince oynamaya değişmeyen verdim, içimden anca geldi ve anca oynadım. Onlara küf vermeye çalıştım, elleme yaptığımı da düşünüyorum. mühim bulunan kol düşüncesince oynamak” niteleyerek konuştu.

Diagne akıbet şekilde Marsilya ile deplasmanda oynanan maçta yaşanmış bulunan hadisat hemen sonra bugünkü maçta şen gözükmesi hakkında, “Geçen maçtan buyana baş döndürücü kızgındım ancak burada rollendirirken ego evimdeyim. Kardeşlerimle beraberim. Kendimi burada evimde hissettiğim düşüncesince şimdi şen hissettim. Arkadaşlarıma tıpkı muameleyi yapamayacaklarını düşündüm o nedenden dolayı rahattım” niteleyerek laflarını noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler