USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fatih Terim: Rakibimize saygı duyuyoruz, iyi bir takımla oynayacağız

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 'Marsilya iyi bir ekibe sahip. Eğer aldatmaca içinde konsantrasyonunuzu kaybederseniz, bunun cezasını kesebilecek kabiliyetlere cemaat bir takım. Bunun düşüncesince rakibimize saygı duyuyoruz. İyi bir takımla oynayacağımızı şen sakin söyl

Fatih Terim: Rakibimize saygı duyuyoruz, iyi bir takımla oynayacağız
29-09-2021 20:48
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Marsilya iyi bir ekibe sahip. Eğer düzen içinde konsantrasyonunuzu kaybederseniz, bunun cezasını kesebilecek kabiliyetlere eş bir takım. Bunun düşüncesince rakibimize saygı duyuyoruz. İyi bir takımla oynayacağımızı şen sakin söyleyebiliriz" dedi.

UEFA Avrupa Ligi E Grubu ikinci hafta maçında erte Marsilya'ya mihman olacak Galatasaray'da uygulayım yönetmen Fatih Terim ve Mbaye Diagne, planlı matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu.

İyi bir takımla oynayacaklarını kail Terim, "Özellikle bu yıl lige baş döndürücü iyi başladı Marsilya. 1-2 maçtır istediği neticeyi alamasa da baş döndürücü iyi bir takımla oynayacağımızdan tehlikesiz olabilirsiniz. Onlar geçmiş maçı Lokomotiv'le oynadılar. Son dakikada bu arada kaldılar, öndelerdi. Fransa Ligi'nde de baş döndürücü iyi başladılar. İyi bir ekibe sahip. Eğer düzen içinde konsantrasyonunuzu kaybederseniz, bunun cezasını kesebilecek kabiliyetlere eş bir takım. Bunun düşüncesince rakibimize saygı duyuyoruz. İyi bir takımla oynayacağımızı şen sakin söyleyebiliriz" dedi.

"BEN DUYGULARIYLA YAŞAYAN BİR İNSANIM"

Göztepe maçının peşi sıra icra ettiği birey açıklamayla ait mevrut soruya cevap verici Terim, şunları söyledi: "O günkü suali yanıtlarken de, bulunduğum durumun karşıdaki bireylere geçtiğinin farkındaydım. Ben duygularıyla canlı bir insanım. Olumlu, menfi hepsi hisleri, sevdiklerimle, çalıştığım kişilerle ve Galatasaray taraftarıyla canlı bir insanım. Ben burada gözümü açtım, burada kazandım, burada kaybettim. Hayatımdaki hepsi duyguları az artık Galatasaray'la beraberken tattım. Başka bir toprak de katı olmadı zaten. Bununla baş başa Galatasaray düşüncesince vazgeçtiklerimden tek devir nadim olmadım. O yüzdendir ki, Galatasaray ile ilişkim üstüne konuşulduğunda, birey bir can biçimine bürünüyorum. 68 salname hayatım var, az artık sağlıksız asrı Galatasaray'a vermişim. Bu sağlıksız asrı daim değişmeyen alarak geçirmişim. Çok dinlerim, herkesten bir bilinçlilik öğrenmeye çalışırım, fikirlerini sorarım. Sürekli belletmek düşüncesince değil, bellemek düşüncesince de çabalarım. Son etapta benim kararım beklenir. Belki de hepsi doğrular ve hatalar o karara bağlıdır. Bir değişmeyen alırken, üstünde baş döndürücü düşünürüm. Sizden mevki beklentisi bulunan insanoğlu var. Bu mesuliyeti bilerek, onları üzmemek düşüncesince cereyan ederim. Sonunda olumlu, menfi gelişigüzel şeye mücehhez olmalısınız. 1998-1999-2000-2001-2002 tevellütlü oyuncularla acemi bir Galatasaray, beni baş döndürücü heyecanlandırdı. Onlarla ayrımsız frekansı yakalayabildiğimi, kuma fikriyat üstünde oydaş olduğumuzu görebilmek beni motive ediyor. Son dönemdeki gidişatın bana değişik şeyler düşündürmesi, acemi jenerasyondakilerin gelişimi ve şişman kararların katılması ile ait değil. Eğer anca anlaşılıyorsa, anca olmadığını söylerim. Galatasaray'ın öz değerlerine ilişkin kalması ve hepsi bireylerin, nerede olurlarsa olsunlar ayrımsız dostça Galatasaray'a yaklaşması lazım. Benim Galatasaray'dan 50 senedir gördüğüm de, beyan etmek istediğim de budur."

"CENGİZ'LE GURUR DUYUYORUM"

Fatih Terim'in Türkiye Futbol Direktörü bulunduğu çağda çıkartılan yerli-yabancı kuralıyla ait göndermede mevcut Fatih Terim, "Türk kuralı düşünmek istiyorsun, ecnebi kuralı değil onun adı. Sheriff antrenörü ne dedi gördünüz mü? 'Bugün başarımız varsa, ayak topu federasyonu sayesinde. Onlara teşekkürname ederiz, ecnebi sayısını başıboş bıraktılar." derken, Marsilya'da şekil giyen Cengiz Ünder'in kendisiyle ait müspet yorumlarının hatırlatılması üstüne ise "Cengiz, doğrusu iyi bir aktör ve iyi bir karaktere sahip. İlk kat ulusal takımda benimle baş başa oynadı. Çok da bahtiyar oldum. Kendisi Marsilya'da başladığından buyana baş döndürücü iyi oynuyor. Avrupa'daki ehemmiyetli temsilcilerimizden bir tanesi. evvel İtalya, İngiltere, deminden de Fransa. Seyrediyorum ve baş döndürücü bahtiyar oluyorum. Diğer Türk futbolcularında da bulunduğu gibi. Tehlikeli ve ehemmiyetli bir oyuncu. Dikkat etmemiz gerekecek. Onunla alım çalım duyuyorum. Bazen kimi oyuncular nice yerde talihsiz olabilir, oynamayabilir, esas performansını gösteremeyebilir. Bazen de bir takıma gider, camiasıyla aşılama tutar. Cengiz'de onu görüyorum. Mutlu insanlar, iyi başarım verir" ifadelerini kullandı.

"3 PUANA HERKESİN İHTİYACI VAR"

Marsilya Teknik Direktörü Jorge Sampaoli'nin "3 puana baş döndürücü ihtiyacımız var" açıklamasını değerlendiren Terim, "3 puana gereksinimi sıfır mevcut mı? 3 puana her insanın gereksinimi var. Daha 4 karşılaşma var. İşin şakası bir tarafa, hepsi doğrultmak ister. Bundan tabii bir bilinçlilik de olmaz. Tabii ki lisan gerek ki vereyim kadroyu fakat Sacha ve kimi oyunculara ve Barış'a bakacağım. Gerekirse oynarlar. 25 kişiyle geldik. Herkesi burada istedim. İyi bir takımla sahaya çıkacağımızı düşünüyorum. Sonradan girenler de muktezi desteği verecektir" niteleyerek laflarını noktaladı.

DIAGNE: BURAYA KAZANMAYA GELDİK

Galatasaray'ın golcü oyuncusu Mbaye Diagne ise takımda 3 santrfor olduklarını hatırlarak, "3 forvetiz ve oyunculara sakıt görevler var. Biz de bu görevleri enfazla biçimde adına getirmeye çalışıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini vermeye çalışıyoruz. Son sonucu hocamız veriyor. Biz buraya kazanmaya geldik, ümit ederim da kazanarak ayrılacağız" sanarak konuştu.

"SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMLARIM KULÜPLE VEYA HOCAYLA İLGİLİ DEĞİL"

Sosyal medyada yapmış bulunduğu paylaşımlarla ait mevrut soruya Diagne, "Sosyal medyadaki paylaşımlarım kulüple yahut hocayla ait bulunan bir gidişat değil. Futbolcular da birer insanoğlu ve birey taraflarımız var. Reaksiyon gösterebiliyoruz. Bu kulüple yahut hocayla ait bir bilinçlilik değil" cevabını verdi.

"Marsilya şişman bir kulüp" diyen Diagne, "Daha ilkin oynayan arkadaşlarımdan bilgiler aldım. Ancak tığ buraya işlerimizi hazırlamaya ve kazanmaya geldik" ifadelerini kullandı.

"HOCAMIZLA ARAMIZDA BABA-OĞUL İLİŞKİSİ VAR"

Teknik yönetmen Fatih Terim ile iyi bir ilişkileri bulunduğunu kaydeden Diagne, "Antrenman evveliyat ve sonra yoğun pıtrak şakalaşıyoruz. Ben ve hocamız İtalyanca konuşuyoruz. Baba-oğul birlikteliği mevcut aramızda" açıklamasını yaptı.

Diagne sonuç adına şunları söyledi: "Biz artık ilkin de dayanak noktası gördük, menus olduğumuz bir durum. Gördüğümüz yardıma alışığız. Avrupa maçları ve klasman maçlarında taraftarlarımız gelişigüzel devir arkamızda oluyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler