USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fatih Terim: Oyunun ilk devre çok farklı bitmesi gerekirdi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, “İlk yarı filhakika oyunun çok farklı bitmesi gerekirdi. İlk yarı 3 puanı farklı birlikte netice ile alıp, ikinci yarı farklı birlikte karşılaşma olabilirdi. Oyuncuların durumumuzu dobra çözümleme edip, buradaki 3 puanın çok ehemmiyet

Fatih Terim: Oyunun ilk devre çok farklı bitmesi gerekirdi
17-10-2021 20:23

Süper Lig’in 9’uncu haftasında Galatasaray, evinde İttifak Holding Konyaspor’u 1-0 yenik etti. Karşılaşmanın arkası sıra planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, oyundan mutlu kaldığını belirterek, “Çok sade indinde değişle; ilk devre doğrusu oyunun çok farklı bitmesi gerekirdi. Gol pozisyonu, akın pozisyonlar değil, yüzdelik beniz gol pozisyonlarımız vardı. Bunun merkezdeki bir çok pozisyonda Halil ile buluşması, blok arası düşüncemizin akla yatkın bulunduğunu gösterdi. İlk yarı 3 puanı farklı indinde neticeyle alıp, ikinci yarı farklı indinde karşılaşma olabilirdi. Konyaspor da çok ehemmiyetli indinde takım. O da namağlup kalmayı isteyecek fakat savunma da geçişsiz olmaktadır gördüğünüz gibi. Dolayısıyla ilk yarıdaki dubara baskıyla, presle geldi; gol de anca geldi. İkinci yarı hakeza indinde istekte bulunmadım fakat oyuncuların durumumuzu güzel çözümleme edip, buradaki 3 puanın çok ehemmiyetli olacağını düşünmüş olacaklar ki skoru himaye içgüdüsü gördük. Yoksa anca indinde anlayışımız olmadı. Bir tanede çok ehemmiyetli indinde eda yakaladılar, Muslera eksiksiz çıkardı. Böyle oyunlarda 2’yi hatırlamak geçişsiz ki farklı indinde dubara oynayacaksınız. İlk yarıdaki dubara yengi düşüncesince bana mucibince yeterdi doğrusu fakat bunun süresini henüz da uzatmamamız lazım. Her oyunu gelişigüzel oyuncuyla oynayamazsınız. İlk yarı da birtakım şeyler de çok oturmadı. Ne oynarsak oynayalım felsefemizin değişmediği ortada. Mücadeleden ve 3 puandan çok memnunum. Bazen güzel oynayamayabiliriz fakat hakeza vaziyette bile 3 benek kabul etmek çok önemli” sanarak konuştu.

“BAZI OYUNLARI BAZI OYUNCULARLA OYNAYAMAZSINIZ”

İkinci yarıdaki düşünün ön son adam eksikliğinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı ile ait mevrut indinde istifham dair görmüş geçirmiş fen adam, “Mevkisel indinde yaklaşımı akla yatkın bulmuyorum. Orada Taylan güzel oynuyor, ön son adam namına devir kurnaz Berkan’ı da oynatıyoruz. Bugün Gustavo az buçuk heyecanlıydı. Galatasaray bası altındaydı. Taylan'ı da anbean atılabilecekmiş kadar olduğu için ötürü çıkardım. Sıkıntıya dönüşmek istemedim açıkçası. İkinci sarıya sözlü oynayabilecek vaziyette değil Taylan, indinde an unutabiliyor eda icabı. Bunu elden ona bağlamıyorum fakat o mevkinin de gerek yaklaşımını gösteririz. Bazı oyunları birtakım oyuncularla oynayamazsınız, bugün de onlar beli bence” yanıtını verdi.

“MUSLERA’NIN BİZİM İÇİN ÖNEMİ BUGÜN BİR DEFA DAHA BELLİ OLDU”

Muslera kendince da mütekellim Fatih Terim, “Bütün kadro oynayıp, 3 benek aldılar. Muslara da başrol oynadı. Geriden oyuna başlamadaki kaleci faktörünü en akla yatkın biçimde kullandı. Her çıkışımızda sakıncalı olduk. İkinci yarı kurtardığı ferde da dehşet indinde toptu. Zaman devir takdir, devir kurnaz övme olabiliyor. Biz onu gelişigüzel ayrışık seviyoruz. Sadece güzel oynadığı günlerde değil. Muslera adım adım düzelecek inşallah. Milli kadro dönüşleri çok emeksiz olmuyor. Hepimiz düşüncesince emekli geçiyor. Dün geceleyin ezanı anca toplanmışız. Kulübümüz indinde fedakarlık yapmış, Brezilya’dan Muslera’yı da öteki oyuncularla baş başa hususi uçakla aldırmışız. Cuma gecesi gelmiş. Yedlin cumartesi anca gelebilmiş. Yani ulusal kadro dönüşü moral, mental, pervaz mesafesi namına çok emeksiz olmuyor. Muslera’nın bizim düşüncesince önemi bugün indinde kere henüz anlaşılan oldu” açıklamasında bulundu.

“RUSYA’YA LİDER GİDİYORUZ, LİDER KALMAK İSTİYORUZ”

UEFA Avrupa Ligi’nde oynanacak bulunan Lokomotiv Moskova ve ligdeki Beşiktaş derbisi kendince da mütekellim Terim, “Açıkçası emeksiz indinde hafta olmadı. Şu anda alışılagelen sezonlarda ilk yarıya giriyorduk arkadaşlar, 17 maçta. Daha ortasına anca geldik ihtimal de gelmedik. 17 karşılaşma oynamışız. Kolay indinde nesne değil. Her karşılaşma ehemmiyet sunma ediyor. Lider gidiyoruz, şef durmak istiyoruz. İyi indinde takıma huzur oynayacağız. Gereken tedbirleri alıyoruz, gelişigüzel daim bu arada oynayamaya çalışıyoruz. Beşiktaş evinde oynamış, tığ dışarda oynamışız… Bunları ego önemsemiyorum. Bugün de tığ burada oynarız. Bizim bu haftayı perşembe ve alışveriş çok güzel bitirmemiz gerek. İnanıyorum ki inşallah güzel bitiririz” dedi.

İkinci yarıdaki dubara kendince da mütekellim Fatih Terim, “1-0’da 2-0’da çok goller kaçırıp, 2-2 bitirdiğimiz, nice sade golü atamayıp benek kaybettiğimiz maçlar var. Ben onun ruhsal baskısı namına düşünüyorum. Bazı oyuncularımızın fiziğini konuşu kullanmasını bilmesi lazım. Her ferde hamle olmaz, gelişigüzel ferde çabuk hamle tek olmaz. Seti ısrarla güzel oynamamız lazım. Bunu güzel becermemiz lazım. Set eyitmek taravetli durmak da demektir. En güzel opsiyonu ararken dinleniyorsunuz da. Hep akın gelişigüzel daim akın saf namına hikmet namına oyundan düşeceksiniz. Kendi dönüşlerinde başağrısı yaşadılar oyuncularımız. Galatasaray ne oyunu oynarsa oynasın, oyunun kontrolünün kendinde kalması lazım. Biz rakip sahada oynamayı severiz” ifadelerini kullandı.

“OYUNCULARIN SÜRE GEÇİRMESİ, KONUŞULMASI GEREKEN BİR KONU”

Oyuncuların karşılaşmalarda çağ geçirmesi kendince da mütekellim Fatih Terim, “Bunu çözümü çok basit. Bu elden dü takımın anlayışının ortaya koyduğu indinde gestalt değil. Hakemlerin en iri katkısı olması geçişsiz bu konuda. Bunu ego senelerdir söylüyorum; oynanmayan dubara süresi dünyada ihtimal de en aşkın bulunan klasman bizim ligimiz. Futbol direktörüyken Antalya’da katıldığım indinde seminerde topu topu hakemlere alçak fevk 1 çağ brifing vermiştim, maçı da göstererek. Kayıp süreleri süreölçer kullanarak, konkre verilerle açıklamıştım. Şimdi kuşkulanmak isteyene biçim vereceksiniz. Ağır gitmeler, sonuç dakikalar bunlar olacak, bunlar herkesin meydana getirdiği şeyler fakat özde oynama tutkusu olursa orada önemsiz kaçamakların önemi olmaz. Bu indinde prensip, yapılması müstelzim nesne kadar dakika 5’den başlarsanız oynadığınız müddet düşer. Hepimizin yanıldığını indinde bekçi var, ilgi edilmesi müstelzim nokta, kalecinin, oyuncunun ciddi davranarak kazanacağı müddet değil. Esas ilgi edilmesi gereken, hakemle yaşanmış bulunan diyaloglar. Verilen frikiklerin, baraj süreleri, dü tarafı çağırıp konuşmalar… Santrada faul oluyor, ona konuşuyor, buna konuşuyor; 1 dakika 40 saniye. Bir baraj kuruyor 2 dakika; nereye gitti bu! Ya buna izin edilmektedir ve ya aktör yahut yargıcı soluklanmak düşüncesince yapıyor. Tutalım kronometreyi, en aşkın duran dubara dünyada bizde. Tüm ligleri izliyorum, kandırmaya müteveccih huyumuz… Rica ediyorum naşir kuruluştan; en güzel hoca, en güzel aktör seçiyoruz. Onuruyla oynamadan, onu üzmeden, ‘yapmasan güzel olur’ kadar indinde yaklaşımla müddet geçireni de seçelim. Ufak dokunduğunuzda 3 cumbalak atan var. Bunların hepsinin gine konuşulması lazım. 8, 3, 5 dakikalardan bahsetmiyorum. Gerçekten sıradan kaybolan müddet var. Üzerinde durulması müstelzim indinde sorun. Zaman devir ciddi akıntı edeceksiniz, bu dünyanın gelişigüzel durumunda var. Biz hamle ediyoruz, oynamaya çalışıyoruz. Sağdan soldan pozisyon. Rakibi bu akın devamlılığıyla hataya zorluyoruz, hop sakatlandı; 2-3 dakika geçti. Sonra indinde henüz oynuyoruz, hop gine dur. Dönüp söylüyorsun, ‘bu nelerdir hocam’ diyorsun; ‘hocam ekleyeceğim’ diyor. Bunu maçın sonuna koymanız doğruluk vasıtası ile eyvallah fakat ayak topu yönünde tek faydası yok. Bu gestalt rakibe indinde avantajdır. Moruthan kendini atsa bugün penaltıydı. Atmasını istiyorum fakat ne tığ motivasyon etmeliyiz ne de yargıcı buna bariyer olmalı. Belki profesyonelce düşmesi lazımdı fakat erte ona tek nesne demeyeceğim. Hepimize olmuştur bu durumlar. Ben hiç kimseye indinde nesne demiyorum. Bu çok ehemmiyetli indinde madde bu” biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler