USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fatih Terim: Mostafa penaltıyı Cicaldau’nun elinden almış, bu doğru bir şey değil 

Süper Lig’in 10’uncu haftasında Galatasaray derbi maçta Beşiktaş’a 2-1 aşınmış oldu. Karşılaşmanın peşi sıra Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim: Mostafa penaltıyı Cicaldau’nun elinden almış, bu doğru bir şey değil 
26-10-2021 00:18

Takımın penaltıcısının Cicaldau’nun bulunduğunu anlatım fail Fatih Terim, “Takımın penaltıcısı Alex. Atan da bırakan da biliyor. Giresun’da da ona attırdık. Mostafa, Cicaldau’nun elinden almış, alaşağı geçirmek istemiş. O da vermiş. Kritik noktalarda penaltı kaçırma rekoru bizde sanırım. Denizli’de önceki penaltıyı Babel attı. Sonrasında Emre Akbaba alaşağı geçirmek istedi. 3-0 gidebilirdik devreye. İstanbul’a ihtimal böke dönecektik. Daha evvela Mostafa kaçırdı, onu kaybetmemek yerine 2’nciyi ona attırdım. Maçtan evvela yazıldı, hacısı hocası biliyordu. Takımın penaltıcısı, önde duranı, arkada duranı belli. Biz bir başkalık istersek ayraç ederiz. Nasıl henüz evvela Mostafa atsın dediysek, burada da dahil ederdim. Zaten yazıldı, söylendi. Ben atacağım demiş. Penaltıdan evvela Halil’in kaçırılmış bulunduğu bir eda var. Penaltıyı atsak ihtimal 2-2’de kalmaz maç. Başka ayrışık olabilirdi. Böyle atamıyorsanız, kaybedersiniz” ifadelerini kullandı.

“METE KALKAVAN HERHALDE O SIRADA SOHBET EDİYORDU”

Beşiktaş’ın attığı 2’nci golden evvela hakeme meydana getirdiği itiraz sorulan Terim, “İtirazımız dubara oynanırken bulunan pozisyona. Top oyundayken sumsuk mevcut Nelsson’a. Korner anındaki boyut değil, dubara oynanırken. Mete Kalkavan herhalde o tam geveze ediyordu. Görmemiş olabilir. Pek dönüşmek istemiyorum. Her zamanki düzgülü şeyler” şeklinde konuştu.

“SKORU KORUMAK, SADECE KALECİ VE DEFANSA DÜŞEN BİR GÖREV DEĞİL”

En ehemmiyetli özelliklerinin topa cemaat peyda geçirmek bulunduğunu dile getiren Terim, şu şekilde konuştu:

“Skoru korumak, elden kaleci ve defansa sakıt bir fariza değil. Takım biçiminde koruyamıyoruz. Kontrolü ne devir sağlarsak başağrısı yok. Ama bugün Cicaldau, Morutan, Berkan atmosferden mi etkilendiler önceki başta? Çok ferde kaybettik. 7 topun 6’sı gibi. Biz topun bizde olmasını isteyen, bizde bulunduğu devir da güzel oynayan bir ekibiz. En önemi özelliğimizi yansıtamazsak atak yiyoruz. Hücum dair hücuma da direnişli peyda geçirmek emeksiz değil. Beşiktaş’ın giderek zeki aktörleri var. Bu hengameden çıkıp, oyunu arama dibine almışız. Rakipte baş döndürücü küf yapmış olduğunuz devir bu pası kovalamayı baş döndürücü sevmeyen oyuncular var. Ama faziletli küf hatasıyla, sade ferde yenilgi yüzdesiyle oynarsanız bu aleyhinize döner. 1’inci golde Nelsson kafayı vuruyor, Kerem kafayı uzatıp çekiyor. Uzatsa hem topa vuracak aynı zamanda faul alacak. Ortaya, şuta tasdik geçirmek kalenizde eda özgülemek demek. Çalışacağız. UEFA’da 3 maçta gol yemeyen bir takımdan bahsediyoruz. Futbol hakeza ağdalı bir oyun. Zaman devir alımlı ve sade bir oyun.”

“KÖTÜ GOLLERİ SIK YİYORUZ, CANIMI SIKAN O”

Formatta başkalık olabileceğini kail Terim, “Felsefemizde değil, formasyonda başkalık kabil dedim. Kaybedince dubara ve taktik başkalık olmaz. Mağlubiyetlere baktığınız devir yılgı durumlar geliyor. Kötü goller yiyoruz. Çizgiden vuramıyoruz, penaltı atamıyoruz. Ancak bunlara sığınmıyoruz. Daha baş döndürücü çalışacağız, diyoruz. Çalışmaktan bambaşka bir şey yok. Derbilerde, şişman maçlarda penaltıları atamıyorsun, ön direkten aşırılan toplar, bunların hepsine çalışıyoruz. Oyun süresince birtakımı şeyler oluyor. Kötü golleri kalın yiyoruz. Canımı sıkan o aslında. Hiçbir maçın kolayı yok. Bazen çetince dediğiniz maçlar emeksiz geçer, emeksiz denenlerde zorlanacağız” niteleyerek konuştu.

“ERSİN MÜTHİŞ OYNADI”

Penaltı atışında gole tasdik vermeyen gailesiz kaleci Ersin’i kutlama kartı fail Fatih Terim, “Penaltıyı kurtardı. Kurtarılmazı kurtardı. Müthiş oynadı. Tebrik ederim” dedi.

“GELDİĞİMİZDEN BERİ 3-5 MAÇ BÖYLEDİR”

Çoğu maçta Galatasaray’ın dubara kontrolünü elinde tuttuğuna nazarıitibar çekici Terim, “2, 3 parça maçta eksiye geçince hakeza bir soruya sunulan kaldık. Oyunun kontrolünü kılıç gine alacağız. Bazen hepsi tasarruf geçirmek işimize geliyor, Kerem ve Barış kabil tez gidebilecek esame var. Kendimiz istedik. Nitekim pozisyonları da yakaladık. Oyun bambaşka ayrışık oynanabilirdi. Bugün ve güzeşte karşılaşma öyle. Topun sahibi olmamız lazım. Tekrar döneriz oraya. Bazen atlaya zıplaya ara sıra gönülsüz rakip de sizi yığabilir. Ona layıkıyla kuşkulanmak zorundasınız. Geldiğimizden buyana bakarsınız birçok karşılaşma olduysa 3-5 tanesi böyledir. İstediğimin haricinde olanlardan köle şikayetçiyim” niteleyerek konuştu.

“TURU GEÇERSEK OCAK AYINDA BİRKAÇ YERE GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

Beklerin atak branşında çalışan olmasını istediğini anlatım fail Fatih Terim, laflarını şu şekilde noktaladı:

“Orada az buçuk sıkıntımız olmakta devir zaman. Boey yetişir dedik fakat olmadı. Bazı oyuncular devir hin ehemmiyetli oluyor. Yedlin henüz defansa çevrilmiş bir oyuncu. Olmazsa imkânsız niteleyerek bir düşüncemiz yok. Ocak’ta özellikle 6 düzen niteleyerek bir şey demedim. Maçları oynayalım. Ama bilin ki elhak cereyan halindeyiz. Bu gidişle şayet bu turu geçersek Ocak ayında bir iki yere gereğini yapacağız. Arkadaşlarımız çalışıyor. Ocak ayına denli kâmil bir noktaya gelir. Çok da devir yok. Maçlar bitmeme etmiş bulunduğu düşüncesince gelişigüzel şeyin müheyya olması lazım. Gitmeler, gelmeler bunlar olacak, olmalı. Profesyonel sahn bunu gerektirir. Süre almayan değerlendirmek isteyecektir. Memnun değilsek, henüz güzel bir seçenek bulursak kılıç de kabul geçirmek isteriz. Oyuncu 5 yıl sözleşme imzalıyor. Memnum değilim, değerlendirmek isterim diyor. Kulüplerin de bu hakları var. Bütün oyuncular değerli. Ocak vardığında mütebeddil değişir, küsurat kalır. Şu an her insana ihtiyacımız var.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler