USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fatih Terim: Marsilya maçının önüne herhangi bir şeyi geçirmek istemiyorum

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 'Marsilya maçının öneminin önüne herhangi bir şeyi geçirmek istemiyorum. Muhakkak ki bizim düşüncesince öncesiz rakibimizle oynadığımız maçlar baş döndürücü önemli, baş döndürücü üzüldük. Ama bana hangisi şimdi ehemmiyetli

Fatih Terim: Marsilya maçının önüne herhangi bir şeyi geçirmek istemiyorum
24-11-2021 17:53
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Marsilya maçının öneminin önüne herhangi bir şeyi geçirmek istemiyorum. Muhakkak ki bizim düşüncesince öncesiz rakibimizle oynadığımız maçlar baş döndürücü önemli, baş döndürücü üzüldük. Ama bana hangisi henüz ehemmiyetli niteleyerek sorarsanız, Marsilya maçı henüz ehemmiyetli bir şeydir derim" dedi.

UEFA Avrupa Ligi E Grubu 5'inci maçında ferda Fransa'nın Marsilya ekibi ile karşılaşacak Galatasaray'da beceri yönetmen Fatih Terim, yarışma öncesinde planlı matbuat toplantısına katıldı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde planlı matbuat toplantısında mütekellim Terim, Fenerbahçe maçında al anaç görmesiyle ilgilendiren mevrut soruya şu cevabı verdi: "Basın toplantısını izleyenlerin, benden piyasa haset oynanan derbi maçıyla ilgilendiren yorumlar yapmamı, bir şeyler söylememi beklediğini anlıyorum. Derbi heyecanları, yargıcı hataları ve ecnebi kuralları kabilinden yaratılan ilüzyonlardan kendimizi kurtarmalıyız. Bizim şişman resme bakmamız lazım. 100 yılı bir tomar süredir tığ birbirimizle oynuyoruz. Yeniyoruz, yeniliyoruz. Bu evvel bulunduğu gibi, ferda da bitmeme edecek. Bu bitkisel bir süreç. Ama Galatasaray'ın şef olduğu, kazanması halinde, Rusya'dan doğacak Lazio'nun nokta kaybında kendisini doğrudan gruptan çıkaracağı bir ortamda, bu insan ilüzyonlarla uğraşayacak vaktimiz yok. Çok günümüz mevcut onun için. Onlarla yaşayarak bir yere gelemeyiz. Marsilya maçının öneminin önüne herhangi bir şeyi geçirmek istemiyorum. Muhakkak ki bizim düşüncesince öncesiz rakibimizle oynadığımız maçlar baş döndürücü önemli, baş döndürücü üzüldük. Ama bana hangisi henüz ehemmiyetli niteleyerek sorarsanız, Marsilya maçı henüz ehemmiyetli bir şeydir derim. Fenerbahçe maçının telafisi vardır, bu maçın telafisi yoktur. Çok çelimli bir maç oynamışız ancak 10'larca pozisyonla galibiyetle dönememişiz. Marsilya maçının önüne tek şey geçmemeli, geçmeyecek de. Çok klasman şampiyonlukları görmüşüm, beş on yenilgi görmüşüm. Biz sayın başkanın yönetime gelmesiyle başlamış bulunan dönemde, gerçekli ki böke edinmek isteriz her zaman. Çok tez unutuldu, bir golle, dü golle kaybettiğimiz şampiyonluk. Bir plan, proje, izleme uygulamaya başladığımız bu dönemde, biricik henüz bökelik yaşamaktan henüz şişman bir misyonum mevcut benim. Sayın başkanın gösterimi ve bu ekranların gerisinde oluşu beni motive etmiştir. Oyuncularım birtakımı devir durum yanlışı yapıyor, birtakımı devir acemiliklerinden iş yaşıyoruz. Oyuncularım ihtimal gol bulmakta değerli değiller, devir kurnaz kuvvetsiz kalıyorlar. Ama baş döndürücü gençler, onlara güveniyorum ve inanıyorum. Evet, kızıyorum. En az gol konumu gören takımız, en bir tomar gol beklentisi bulunan takımız ancak sıralamada buradayız. Rakibimize baş döndürücü az durum veriyoruz, baş döndürücü yiyoruz, baş döndürücü girip, az atıyoruz. İstatistik söylüyor. Evet, kızıyorum, üzülüyorum. Onların potansiyellerinin farkındayım ben. Bunu tez yansıtmalarını istediğim düşüncesince üzülüyorum. Onların bütünü benim evladım, icra ettikleri umum hataların, eksikliklerin dört başı mamur sorumluluğunu ego alıyorum. Bu çocuklar, bu konuşu zorluklarda kulübümüzün tarz alabilmesi düşüncesince en ehemmiyetli silahlardır. Derbi periyodunu sayın başkanımız götürüyor, ego namına güveniyorum."

"GOLCÜLERİMİZİN DAHA FAZLA GOL BULMASI BİZİ BAŞKA BİR YERE TAŞIRDI"

Takımın nice gol konumuna girip değerlendirememesiyle ilgilendiren değerlendirmelerde mevcut Terim, "Diagne de, Mostafa da, Halil de bizim gol beklentisi bulunan oyuncularımız. Zaman devir hepsine kısmet verdik. Atmaya başlarlarsa bitmeme edeceklerini düşünüyorum. Belki ego de bazı maçlarda başkalarını yeğleme edebilirdim. Görüş meselesi. Ben arkadaşlarıma güveniyorum. Mostafa ile ilgilendiren değişmeyen hasretmek düşüncesince henüz günümüz var. Ama sonucun ne işe yaradığını göreceğiz, şayet uzatırsak ki niyetimiz o yönde. Golcülerimizin bu denli durum bulmakta henüz bir tomar gol yapması bizi bambaşka bir yere taşırdı. Umarım en çelimsiz sürede başlarlar, henüz baş döndürücü günümüz var. Yarın hem bizim hem memleketimiz düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli mücadelelerden bir tanesi" dedi.

"İSTEĞİMİZ BURADAKİ MAÇI BİTİRİP, RUSYA'DAN GELEN HABERLE O GÜZEL DUYGUYU YAŞAMAK"

"Bizim çıktığımız her 11, idealdir" diyen görmüş geçirmiş beceri adam, şöyleki konuştu: "Marsilya takımının baş döndürücü çelimli bir grup bulunduğunu tamamımız gördük. Defanstaki başarımız, bütünlüğümüz bizim düşüncesince artı. Orada beş altı konuma tığ yaklaşmışız, onlara vermemişiz. Oyunun momentumu ilkin ikinci yarıda onların eline geçmiş. Burada oyuncularımızdan beklentim, oyunu ele almamız. Marsilya bedava bir grup değil, baş döndürücü ağır bir takım. Çok ağır ve kaba geçecek bir maç olacak. Turnuvanın öncesinde, ad çekme çekimi öncesinde, UEFA Avrupa Ligi'nin favorilerinden yayınlanan bir grup ile oynayacağız. Kazanmanın manası bir bambaşka elbette ki ancak ferda berabere kalır, Lokomotiv Moskova da Lazio'yu yenerse gene gidiyoruz. Müthiş bir ihtimal zinciri var. Buradan gidemeye de biliriz. Lokomotiv Moskova üstelik gidebilir. Buna baş döndürücü özen etmeliyiz. İsteğimiz, bitirip, oradan doğacak dü neticeyi de bekleyip, o dobra duyguyu yaşamak. Biz istiyoruz ki, grubu şef şekilde bitirip gücük ay ayında maç oynamayalım ve hanuman ayındaki düşüncelerimizi uygulayalım, şubata, marta bambaşka bir halde çıkalım.

"GALATASARAY'A TRANSFER, DÜZENLİ ŞANS, MİLLİ TAKIM VE AVRUPA GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Oyuncularının ulusal takımda gösterdiği performanslardan çevre baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu dile getiren Fatih Terim, "Barış, Kerem, Taylan, Halil, Berkan, umut Milli Takım'da baş döndürücü oyuncumuz var. Morutan, Cicaldau. Marcao ve Nelsson'u saymıyoruz bile. Galatasaray'a transfer, derneşik şans, ulusal grup ve Avrupa kabilinden görünüyor. Biz her oyuncumuzu baş döndürücü seviyoruz ve burada kalmasını istiyoruz. Galatasaray'da kuşkulanmak esasi olandır, o hevesi kullanmak isteriz. Ama revan oyuncularımız da oldu. Onlar bizim içsel elçilerimiz. Bu da bir kulübün, ilkin konuşu problemi bulunan kulüplerin en ehemmiyetli dirimlik deposu olmalıdır. Yeter ki yönetimimiz, başkanımız kıymetini biçsinler. Sisteme baktığımız devir baş döndürücü akla yatkın işliyor. Kerem şişman bir adım kaydetti. Barış'tan da, Berkan'dan da baş döndürücü memnunum. Halil'e de baş döndürücü seviniyorum. Bu bizim düşüncesince alım çalım kaynağı" ifadelerini kullandı.

"O SEYİRCİ ATMOSFERİNDE ONLARDAN BEKLEMEDİĞİMİZ ŞEYLER OLUYOR"

"Genç oyuncuların bazı yükleri kaldıramadığını oyunun önce dakikalarında görüyoruz" diyen Fatih Terim, "O izleyici atmosferinde onlardan beklemediğimiz şeyler oluyor. Tabii bu önce kere gördükleri bir şey. Buna gönül rahatlığı durabilmek, bunu kaldırabilmek baş döndürücü bedava bir şey değil. Bunun sıkıntısını görüyoruz. Belki hikmet şekilde henüz baş döndürücü yenilenebiliyorlar ancak mental şekilde bunun altında kaldıklarını arada bir görüyorum" açıklamasını yaptı.

"ELEŞTİRİLER OLACAKTIR, YETER Kİ DOZUNDA OLSUN"

"Kendinizle ilgilendiren eleştirileri görüyor musunuz" sorusuna Terim, "Tabii ki kulağıma geliyor, görüyorum, okuyorum. Eleştiriler olacaktır. Yeter ki dozunda, edeplice, ahlaklıca olsun. Onları anlamaya çalışıyorum. Galatasaray ekibi bu, elleme gitmiyorsa eleştiriler olur. Nasıl kaybettik, onlara bakalım. Bir güneş gelirse ego de insan veririm, onlar Fatih Terim demiyor mu? Oradan sonradan henüz şen bulunak bulur herkes" cevabını verdi ve laflarını noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler