USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fatih Terim: "Kazanmak bizi çok ileriye götürecek"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lokomotiv Moskova maçı önceleri meydana getirdiği açıklamada, "Kazanmak bizi çok ileriye götürecek" dedi.

Fatih Terim:
20-10-2021 21:14

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda erte Rus kadrosu Lokomotiv Moskova ile oynayacak. Mücadele önceleri fen yönetmen Fatih Terim, matbuat personellerinin sorularını yanıtladı.

Ligde presli ve topa eş bulunan anlayışını bu maçta da yansıtıp yansıtmayacakları sorusuna Terim, “Arkadaşımızın sordurulmuş yer aldığı soru, bizi güzel tanıdığını gösteriyor. Oyunumuzda gerçekli ki birtakımı ıvır zıvır dokunuşlar olacaktır fakat şişman birlikte farklılık kimesne beklemesin. Çünkü dingildemek istediğimiz birlikte dubara var. Bunun dair ısrarla bitmeme ediyoruz. Zaman devir çok değerli yaptığımız oluyor, devir kurnaz da birtakımı hatalarımız oluyor. Oyun anlayışımız bitmeme edecektir” niteleyerek konuştu.

Lokomotiv Moskova ekibi kendisince ise Fatih Terim şu değerlendirmeyi yaptı:
“Yeni öğretmen Markus oldu. Aşağı üst bire birlikte şeyi söylemiş bizim için. Galatasaray çok bası yapıyor ve taktik disiplinden on paralık kopmuyor üzere birlikte açıklaması var. Dolayısıyla dubara anlayışımız kelimesi kelimesine bitmeme edecek. Lokomotiv'e ulaşınca Lokomotiv Moskova'yla ecnebi değiliz. Şampiyonlar Ligi'nde devir kurnaz bu arada oluyoruz. Bazen biz yeniyoruz arada birlikte onlar Stadın ön açılışında da biz vardık. Lokomotiv Moskova maçtan evvela öğretmen değişikliğine uğradı. Bu yıl Türkiye Ligi'nde de arada birlikte oynayacağımız takımlarda öğretmen değişikliği oluyor. Lokomotiv güzel birlikte takım. İyi aktörleri var. Zaman içerisinde bulunmuş yer aldığı yerden henüz ilerde olacaktır. İyi birlikte ekipman bulunduğunu erte göreceksiniz. Oyuncularıma ağır ve güzel birlikte takımla oynayacağımızı söyledim.
Muhakkak ki kişi ligimizde oynadığımız maçlar ile Avrupa Ligi'nde oynadığımız değişik oluyor. Bu ölçüde oynanan maçlar farklı. Güçler de değişik oluyor. Dolayısıyla ekipman üstünde birtakımı değişiklikler, birtakımı ıvır zıvır oynamalar olabilir.”

“Grupta gelişigüzel nesne olabilir"

Bulundukları grubun Şampiyonlar Ligi ayarında bulunduğunu henüz evvela tabir ettiğini tamlayan deneyimli fen adam, gruptaki yarışma kendisince şu görüşlerini dile getirdi:
“Dört puanla biz öndeyiz. 3, 2 ve 1 puanla her insanın iddialı yer aldığı birlikte tanzim var. Henüz üçüncü maçı oynayacağız. Üç karşılaşma henüz mevcut fakat kazanmamız biçiminde çok şişman birlikte yarar elde ederiz. Kaybetmememiz biçiminde dahi, Lokomotiv'in iddiası epey geriye düşebilir. Bizim dü parça de evimizde oynayacağımız maçı düşünecek olursak kağıt üstünde birlikte yarar olur. Ben baştan sona bu grubu Şampiyonlar Ligi grubu namına addetim. Burada gelişigüzel nesne olabilir. Rakibimize de çok şişman hürmet duyuyoruz, duymalıyız. Zaten bütünü ehemmiyetli kulüpler. Biz de onlardan birlikte tanesiyiz. Kazanmak bizi çok öne götürecek, ayrıca kaybetmemenin birlikte yarar sağlayacağı açık. Kaybedersek de Lokomotiv'i devreye alacağız. O devir taraflar az buçuk karışacak. Çünkü Marsilya Lazio maçından ne çav geleceğim bilmiyorum. Gruplar anlaşılan olduğunda dediğim şeyi gene ediyorum. Bu ekip gelişigüzel şeye açık. Burada gelişigüzel nesne olanaklı demiştim. O halde bitmeme ediyor. Bence her insanın iddiası var. Sonuna derece da hakeza gidecek niteleyerek düşünüyorum. Eğer erte kazanırsak şişman ihtimalle ocağı görürüz niteleyerek düşünüyorum. Aksi taktirde gayrı maçların sonuçlarına uyarınca kazanmaktan ayrıksı birlikte seçeneğin bulunmadığı anlamış olur gelebilir. Şu anne derece güzel gidiyoruz. Orada güzel oynuyoruz. Gerek Marsilya lüzum Lazio maçlarında güzel oynadık.”

“UEFA'nın bu mantığını anlamadım"

Formda bulunan ileri uç oyuncusu aktörleri ortada birlikte yeğleme yapmış olup yapmadığı sorusuna Terim, “İkinci sorunuza ulaşınca Bütün arkadaşlarımızı kullanmaya çalışıyoruz. Pazar günkü maçtan sonraları da söyledim. 17 karşılaşma oynamışız şu anne kadar. Geçmişteki ekipman sayısının nısıf devresini oynamışız. Kolay değil. O sebepten dolayı gelişigüzel oyuncuya ihtiyacımız var. Zaman devir birtakımı oyuncularımızı oynatıp kimilerini dinlendireceğiz. Kimseyi yenilgi niyetinde değiliz. Tabii ki değişmeyen verdim tabii. Çoktan değişmeyen verdim. ad vermeyeceğim zira çok eksiğimiz yok. Sadece Arda ve Sacha eksiğimiz var. 17 maçta rastgele birlikte güzel nesiç sakatlığı yaşamamak çok önemliydi. Buradan atletik başarım ekibimize, doktorumuz Yener İnce'nin başındaki afiyet heyetine teşekkürname etmem gerekiyor. Üç günde dört günde birlikte maçlar, seyahatler Gördüğünüz üzere faziletkâr rakımlı yerlerde oynuyoruz. Şimdi az buçuk önceki kar atışı başladı. Bizim maçımız erte 22.00'de. Şu an sayaç 6.30'a akilane gidiyor. Neden o saatte oynatılır onu da anlamam! Spartak Moskova bugün 17.30'da oynuyor. Biz erte 22.00'de oynuyoruz. Zaman devir bizim federasyonumuza benzeşim şeyler söylüyoruz fakat burada UEFA'nın bu mantığını çok anlamış değilim. Futbolun koşulları her neyse ona uyarınca cereyan etmek” niteleyerek cevap verdi.

"Onları tashih etmek çok havadan olmadı"

Forvet oyuncularının güzel formu ve Mostafa Mohamed'in geleceğin yapılanması içerisinde toprak alıp almayacağı ile ilgilendiren soruya Galatasaray'ın fen patronu, “Onları tashih etmek çok havadan olmadı açıkçası. Umarım hakeza bitmeme ederler. Henüz bizim istediğimiz kıvamda değiller. Onlar gelişigüzel dakika atıp gol atabilen oyuncular. Onlar o derece güveniyorum ve henüz güzel olmalarını bekliyorum. Çalışıyorlar. Mostafa da inşallah gollerle buluşur. İnşallah henüz çok goller atacak. Attıkça da bizim Ocak ayındaki düşüncemiz elhak o devir kesin ortaya çıkar. Daha çağımız var. Biz Mustafa'yı elhak o niyetle izledik ve aldık. Oynadıkça henüz güzel olacağını düşünüyorum. Hepsine de muhtemel merhale talih vermeye çalışıyorum; fakat birlikte dubara anlayışı ortamında arada birlikte hepsine talih veremiyoruz. Az da olsa o denli da olsa bütünü talih buluyor ve rastgele birlikte maneviyat bozukluğu yaşamadan mükemmel birlikte ekipman oyuncusu üzere aracısız derişik olmaları da hoşuma gidiyor. mükemmel Daha çağımız mevcut fakat güzel gidiyor Mostafa. Ondan memnunum” yanıtını verdi.

“Gisdol güzel birlikte hoca"

Lokomotiv Moskova'nın acemi fen direktörü Markus Gisdol'ün kendisi kendisince icra ettiği ‘kurt hoca' benzetmesine cevap namına Terim, “Benim hakkımdaki düşünceleri düşüncesince teşekkürname ederim. Kendisine başarılar diliyorum. Yeni birlikte ekipman ve acemi birlikte öğretmen Almanya'dan tanıyorum elbette ki kendisini. İyi birlikte hoca. Muhakkak ki öğretmen değişimleri takımlara zait yansır. O da dirimsel gelmez bence takımda bulunan değişikliklerinin sinyallerini ön maçında seyrettik ve gördük. Başarılar diliyorum. İyi birlikte öğretmen bulunduğunu biliyorum Almanya'da Schalke engelleme birlikte çok takımda çalıştı. Meslektaşıma başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Kurt öğretmen demekle kastettiği herhalde deneyimli buyurmak istemiştir. Kendisi de esasında Almanya'da muhtelif görevlerde bulunmuş birlikte hoca. Köln'de, Stuttgart'ta ve Schalke üzere nice takımda çalıştı. O da güzel birlikte öğretmen ve başarılar diliyorum” yorumunu yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler