USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fatih Terim: 'Gol yüzdemizin artması lazım'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Marsilya maçının ardından, "Gerekirse formasyonda başkalık yapacağım. Çünkü gol yüzdemizin artması lazım. Benim halis muhlis takımlarımda gol kralları bizlerden çıkmıştır” dedi.

Fatih Terim: 'Gol yüzdemizin artması lazım'
01-10-2021 09:39

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nun 2. haftasında deplasmanda Fransız takımı Marsilya ile golsüz berabere kaldı. Maçın peşi sıra Teknik Direktör Fatih Terim, Galatasaray Televizyonu'na açıklamalarda bulundu. Mücadeleyi değerlendiren Terim, “Maç önceleri hazırlıklarımızda Marsilya'nın degaje bölgede Cengiz ve öteki cenah oyuncusuyla hamle ettiklerini ayırt ettik. Onların teras oyunlarına izin etmedik. Berkan'ın Patrick'e yanaşmasıyla o taraftaki müselles yada dörtgenle bu arada hem Payet'i hem Cengiz'i önce yarıda sert hamle ettirmedik. Çabuk çıkışlarımızla ortak iki pare de gol konumu yakaladık. İlk nısıf topla ortak tomar oynadık. İkinci nısıf az buçuk hâlâ sıkıştık. Doğaldır. Marsilya takımının gireni ve çıkanıyla baş döndürücü elleme ortak takımı var. Onlarla korkmak ne burada ne içeride emeksiz değil. Ben gençlerimi ölçüm ediyorum. Her güzeşte gündüz onların lehine olacaktır. Bu meydan içinde meydana getirilen elleme şeyler ve hatalar onları ortak ahir hamleye görmüş geçirmiş götürecektir. Kaybetmediğimiz sürece inanma de gelecektir. Çok ağırbaşlı ve donanımlı ortak teras oyununa ihtiyacımız var. Orada az buçuk başağrısı yaşıyoruz. Çünkü birtakımı oyuncularımızın topla ilişkisinde sıkıntımız var. Fazla ferde kaybında teras oynayamazsınız; ancak ehemmiyetli ve çelimli ortak teras oynamalıyız. Böylece hem rakibi oraya hapsedelim aynı zamanda en elleme opsiyonu yakalayıncaya sincap bu seti oynayalım. Düşündüğümüz birtakımı taktik anlayışları da orada uygulayabilelim. Burada az buçuk kem kaldık. Bunu güçlendireceğiz. Gerekirse formasyonda ayrım yapacağım. Çünkü gol yüzdemizin artması lazım. Benim halis muhlis takımlarımda gol kralları bizlerden çıkmıştır” diyerek konuştu.

“Mücadeleyi ölçüm etmemiz lazım"

Genelde önce yarıda sonuç dakikalarda gol yediklerini vurgulayan Terim, “Bu kez Kerem'le atabilirdik. Kerem'in dönüşünde Alex yersiz kaleye atabilirdi ancak sayın hakemimiz çirkin ortak kısmet kendisine orada duruyordu. O da bizlere bedel geldi. Devre kapanırken bu oldu. 1-0 önde girseydik ikinci yarıda alelacayip ortak aldatmaca oynanacaktı. Arkadaşlarımız sonuna derece dobra uğraş ettiler. Böyle maçlarda tahsil edilen ortak nokta önemlidir. Daha elleme oyunlar giderek oynarsınız; ancak buradan puansız değerlendirmek bizi liderlikten edebilirdi. Marsilya deplasmanını atlattık. Marsilya ile ne burada ne de maada yerde korkmak emeksiz değil. O nedenden bugünkü oyunu ve mücadeleyi önemsememiz, ölçüm etmemiz lazım. Bu derece gözyaşı averajı güre ortak ekipman burada çıkıyor ve elinden gelenin en iyisini yaparak oynamaya çalışıyor. Biraz hâlâ rakip kalede ortak tomar konum bulmaya başladığımız devir gelişigüzel obje domestik adına oturacak inşallah” ifadelerini kullandı.

“Kimseye ağırlık eğmediler, Galatasaraylılara yakışan budur"

Tribünde çıkan vakalara karşın Galatasaraylı taraftarların sergilediği yalman duruşun takdire layık bulunduğunu anlatım fail uzman fen adam, şu lafları gider etti:

"Bu derece şişman yığın karşısında ortak ekipman Galatasaraylı vardı; ancak her insana bellek dokunabilecek yürekte ve Galatasaray sevgisiyle komple arkadaşlarımızın dokunca görmemesi düşüncesince ego de gittim. Orada kımıldatma edici unsurlar bulunduğu düşüncesince arkadaşlarımız bunu yaptığını söylediler. Bu arada neva bombaları da geliyordu. Onlara bravo! Teşekkür ediyorum. Hiçbir şeyden çekinmediler ve takımlarını arslan kabil desteklediler. Kimseye de ağırlık eğmediler. Tahriklere kapılmadılar. Cevaplarını verdiler. Çok şişman ortak dijital kalabalıktan kem kalmadılar. Galatasaraylılara yakışan budur. Onlar hocalarını dinlerler. Ben de onları dinlerim. Birbirimizi sevip sayarız. Güzel bulunan da bu. Orada ihtimal Galatasaraylı sıfır da vardı. Tüm Türklere teşekkürname ederiz."

 

İLGİLİ HABER
UEFA Avrupa Liginde şişman sonuçlar UEFA Avrupa Ligi'nde şişman sonuçlar
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler