USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fatih Terim: 'Bu gruptan 1. çıkmak için Lokomotiv maçı stratejik önem taşıyor'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, gruptan bir numara çıkmak için Lokomotiv maçının stratejik önem taşıdığını belirterek, "Grup liderliği doğrudan gittiği ortamda ikinciler Şampiyonlar Ligi'nden mevrut rakiple oynayacak. Grup birinciliğin pozitif yanları aşırı olacak

Fatih Terim: 'Bu gruptan 1. çıkmak için Lokomotiv maçı stratejik önem taşıyor'
03-11-2021 19:38

UEFA Avrupa E Grubu 4. maçında Galatasaray ferda bölgesinde Rus kadrosu Lokomotiv Moskova ile karşılaşacak. Mücadele öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde matbuat toplantısı düzenledi. Hayaller yapılmaksızın tek şeyin olmayacağını tabir fail Terim, "Bu gruptan çıkarsak bizim de söyleyeceğimiz aşırı nesne olacak demiştim. Şu anne denli da dobra gidiyoruz. Eğer gruptan çıkarsak nice şeyi elde edebiliriz, sebep olmasın? Çok kızgın grupta yarışıyoruz. Neredeyse Şampiyonlar Ligi grubu çektik. Buradan çıktığımız devir 16'ya kalıyoruz. Geçersek kılıç alçak fevk bundan ahir çıkma bulunan rakibimiz elhak burada karşılaştığımız rakipler ayarında olacak. İkili maçlarda değme nesne olabilir" niteleyerek konuştu.

"Bu gruptan 1. çıkmak için Lokomotiv maçı stratejik önem taşıyor"

Lokomotiv Moskova'nın Teknik Direktör Markus Gisdol'un gelişinden sonraları yukarıya akla yatkın ortak ivme kazandığını tabir fail değerli uygulayım adam, "Oynadıkları 5 maçta hoppadak bizlere yenildiler. 3 maçta 7 benek aldılar. Bu da dobra yere gittiklerinin göstergesi. Göreve geldikten sonraları hoppadak 1 mağlubiyetleri var. Bu maçın hazırlop geçeceğini kime beklemesin. Biz de beklemiyoruz. 1 puanları var. Matematiksel adına iddiaları var. Orada oynadığımız maç planladığımız kabilinden gitti. Bu gruptan 1. çıkmak için Lokomotiv maçı stratejik önem taşıyor. Bizden sonraları Marsilya - Lazio maçı var. Eğer kazanırsak 10 benek yapıyoruz. Oradan çıkma sonucun da önemi var. Hangi kâr çıkarsa bizim için avantaj. Grup liderliği doğrudan gittiği ortamda ikinciler Şampiyonlar Ligi'nden mevrut rakiple oynayacak. Grup birinciliğin pozitif yanları aşırı olacak. Bireysel adına becerikli oyunculara sahip. Özellikle baskıyı muhip takım. Topu kendinde kalmasını muhip pasa mebni oynayan ortak ekip. Nerede zayıf, nerede çelimli yanları mevcut dobra belirleme ettiğimizi düşünüyorum. Bu maçın ön pik uyarınca hâlâ mütekait geçeceğini kestirim ediyorum. Buna uyarınca çalışmalarımızı yaptık. Ona uyarınca de oynayacağız" biçiminde konuştu.

"4 Kasım er düşünmek ki"

Maçı mükemmel sığa ile oynama isteklerinin reddedilmesinin sorulması için Fatih Terim, "Bizi Galatasaray adına pandemi süreci başlandığından itibaren düpedüz tamamı mevzuatlara uyduk. Uymaya da bitmeme ediyoruz. Rakiplerimizin 3-4 bin adlığı dönemlere Ali Sami Yen'de TFF ne dediyse uyduk. TFF'nin bu sonucuna da uyarız. Yüzde yüze düşünmek ki 9 Kasım'da geçiliyor. 4 Kasım'da geçilmiyor. 5 günde bilmiş bulunduğu bulunur federasyonun. 5 gündüz için hürmet ile karşılıyoruz. Her zamanki kabilinden uyacağız. 5 gündüz için iptila etmiyoruz değiliz ancak uyacağız. 4 Kasım er düşünmek ki. Ben ferda kestirmece 20-25 bireyin yüzdelik 50 bin şahsiyet efekt yapacağını düşünüyorum. Ali Sami Yen'de bunlara alışkınız. 50 binlik neva çıkacaktır. Hepimiz heyecanlıyız. Onların da hararetli bulunduğunu düşünüyorum. Yarınki pik bizim gücümüz gün süresince kazandığımız tamamı kupalarda en iri oranı bulunan taraftarımızla bu arada olacaktır" dedi.

Galatasaray'ın akıbet senelerde ihtimal de ön kere şakak adına çıktığını tabir fail Fatih Terim, "Bu caba bizim ne olduğumuzu, nereye gittiğimizi gösterecek ortak şey. Onun için duramayız. Ocak ayında, başkanımızla da konuştuk. Bazı yazı ve projelerimiz var. Teknik ekibimiz ve scoutlarımızla hazırız bazısı şeylere. Herkes de mübadele apiko olmalıdır. Alma, ödeme yönünde hadiselere apiko olmadılar. Doğrusu da budur. Mevcut takımımızdan memnunuz. Her devir ortak hâlâ iyisi vardır. Onu da o hikmet ile fikren hanuman ayında akım edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Kulübün tasarrufu seni ne ilgilendirir"

Kulüpler Birliği'nin 7+4 ecnebi kuralının kaldırılmasıyla ilişik açıklamalarının hatırlatılması için Terim, "Bunu kadem topu direktörü iken uygulayan, planlayan ekibin başlangıcında bulunan bir tanesi olarak, 50'den ortak tomar oyuncunun Avrupa'da en erdemli kulüplerde oynadıkları düşünecek olursak, bu mevzuyu kulüplere anlatırken de 3-4 ehemmiyetli madde üstünde durmuştum. Bir tanesi, aşırı iri paralarla redif artan Türk oyuncuların dışarıya değerlendirmek istememesi. Dışarı oynama zorunluğu olacak dedik, oldu. Bu kuralın anne hedefinin 14 Türk bulunduğunu ortak çeşitli anlatamadım. Yabancı serbestti. Bu ortak denetim açısı. Bu ortak anlayış. Yasaklarla tek yere varamayız. Bugün Rusya gine ecnebi başıboş salıverme aşmasında. Oyuncu Türk, ecnebi adına fark edemezsiniz. Ben güzeşte yıl 10-15 pare Türk oynattım. Serbest değil miydi? Birçok hakeza oynayan dostum var. Sadece ego değil. Dolayısıyla parayı kulüplerin verdiği ortak yerde sonucu da onların vermesi gerek. Yeter ki bunun için UEFA, TRFF kriterleri var. Yoksa karşılığında ukubet görüyorsunuz. Cezamız hâlâ toy bitti. Ben bu denli ecnebi ortak tomar bulunduğu devir Türk aktör yetişmiyor anlayışına tek gündüz inanamadım. O devre buradan dokunca görecek bulunan da bendim.

2016'ya gittik. Bugün bakıyorsunuz AB vatandaşlarının dolaşımı başıboş bulunduğu Avrupa'da tamamı ecnebi oyuncular serbest. Ben Türk oyuncuların kaybolmasına cezaevi yumabilir miyim? Hayatım boyuncu o oyuncularla muvaffakiyet nail bir tanesi olarak, yabancı-yerli adına söylememek lazım. Acaba bugün Anadolu takımları bu kuraldan çevre hepimize karın tutmuyorlar mı? Daha leziz geçmiyor mu?. En kazançlı fiyata aktör buluyorlar. Favoriyi kaldırdılar az hâlâ maçtan önce. Hepsi de Türk aktör oynatıyor. Böyle ortak endişe elbette olabilir. Çok doyurucu değil. Bugün dünyanın en ehemmiyetli takımlarında Türk aktörleri oynuyor. Futbol anca ortak düzen ki devim bilimi ortak oyun. Her gündüz değişime kadem uydurmalısınız. Her gündüz değişiyor. Kulübün tasarrufu seni ne ilgilendirir. UEFA karışıyor mu, hayır. Yapmazsan ego sana ukubet veririm diyor. İnandırıcı olmaktan artma kulüplerin kandırma olması lazım. Rekabet olması lazım. Avrupa şampiyonu olduğumuz devir 4+2 ile oynadım. Ağzımızı da açmadık. Yine açmıyoruz. İnandırıcı, mantıklı, akıllıca iktisap etmek lazım. Ortak ortak değişmeyen kabul etmek lazım. Bu Türk futboluna dokunca verici fenomen değil asla" açıklamasında bulundu.

Sacha Boey ve Arda Turan'ın keyif durumu

Sacha Boey'un pot vaziyeti ile ilişik bilgelik verici değerli uygulayım adam, "Kas sakatlığından çevre Marsilya maçına denli oynamadı. Marsilya maçında kendisi biçim giydi. 65 dakika aşırı dobra oynadı. O dakika ayraç etti, ağrısı olduğunu. Riske girmeden oyundan aldık. Çünkü ulusal maçlar ortada kendine getiririz niteleyerek düşündük. Beşiktaş maçında da muhtemel niteleyerek ego söylemiştim. Tedavisi tamamlanmıştı. Biz Rusya'dayken başarım ekibimizle çalışırken akıbet testlerine girdi. Oyunun bu kimse adale sakatlıkları dönüşünde mahsus hızlarla cisim reaksiyonlarının dobra arama edebilmesi lazım. O testlerde hızlara çıkmış bulunduğu az buçuk dert hissetti. Bir müddet hâlâ faydalanamayacağız. Maalesef kadem topu süresince bu kimse sakatlıklar ve şanssızlıklar var. Sacha dinç ortak aktör ve kendisinden beklentilerimi büyük. Sezonun en er açan ekip biz. Buna karşın minimum adale sakatlığı canlı ekip da biziz. İnşallah bitmeme eder. Ben müsaade verdim. ‘Paris'te otama muhtemel miyim?' dedi. Bazen oyuncunun kendini dobra hissetmesi için hakeza ortak şeye gerekseme duyabilir. Ben de akıllıca karşıladım" dedi.
Sakatlığından çevre tedavisi bitmeme Arda Turan için ise Terim, “Bilek sakatlığı denince ferah ortak nesne kabilinden anlaşıldı herhalde. Çok ağırbaşlı ortak pot geçirdi. Ters vaziyette insanın altında kaldı ayağı, bileği. Sağlık heyetimize sorduğumda cevapladığı, Arda koşmaya başladığı an ağrısı var. Alçısı çıktı. Her gündüz tedavide, değme gündüz çalışmada. Böyle ortak vaziyette aşırı ıvır zıvır ortak eşik var. Ağırlarla o eşiği atladığımızda 1 hafta kabilinden endamsız ortak müddette takıma caba verebiliriz dediler. Biz de onu bekliyoruz. Çok üzülüyor. Onun arada ortak olması müstelzim maçlar vardı. Sahanın süresince halledebileceği maçlar vardı. Oynamasa da vazifesini olağandan yapıyor. Biz de özledik. İnşallah ortak an önce gelecek" biçiminde konuştu.

"Sadece sahaya mütekâsif iktisap etmek istiyorum"

Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir'in Beşiktaş maçıyla ilişik yorumunun sorulması için ise Fatih Terim, "Ben Gaziantep maçından sonraları madde ile ilişik yorumumu yaptım. Üzerine söyleyebileceğim toy ortak nesne yok. Rakiplerimizin kaybetmiş bulunduğu haftada elde eden ortak Galatasaray var. Avrupa grubunda gol yemeden önder bulunan Galatasaray var. Oynadığı futbolla, dinç ekibiyle Avrupa'da kendiliğinden gır ettiren ortak Galatasaray mevcut özen çeken. İlk kere Avrupa maçına akıbet vakitte şakak adına çıkan Galatasaray var. Ben bunun konuşulması icap ettiğini düşünüyorum. Müsaade ederseniz hoppadak sahaya mütekâsif iktisap etmek istiyorum" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Bora Akyol - Mehmet Şirin Topaloğlu

İLGİLİ HABER
Marcao: Defansif ve ofansif adına üç maçtır yaptığımız şeyleri yapacağız Marcao: 'Defansif ve ofansif adına üç maçtır yaptığımız şeyleri yapacağız'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler