USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fatih Alper Tuncal: 'Ebrar Karakurt bir dünya yıldızı'

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Kadınlar 2. Lig 3. Grup'ta savaş fail Bahçelievler Voleybol Kulübü'nün başantrenörlüğünü ve bire bir sürede başkanlığını karşıcı Fatih Alper Tuncal, bir çevrim Bahçelievler Voleybol Kulübü forması giymiş bulunan ulusal voleybolcu Ebrar

Fatih Alper Tuncal: 'Ebrar Karakurt bir dünya yıldızı'
19-02-2022 13:14

TVF Kadınlar 2. Lig 3. Grup'ta savaşım fail Bahçelievler Voleybol Kulübü'nde reis bey ve ayrımsız sürede başantrenör şekilde fariza karşıcı Fatih Alper Tuncal, İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Bahçelievler Voleybol Kulübü'nün kuruluşu ile ilgilendiren mütekellim Tuncal, “2006 senesinde muallimlik yaptığım okulda ekipman seçmeleri yaptım. Oradan yola çıktım. Sonra baktım meslek maçları kifayetli olmuyor. Kulüp kurmaya değişmeyen verdik. Kulübü kurduk. Başkan bulamadık. Başkanlığını da ego yaptım. Öğretmenlik bir taraftan reislik bir taraftan derken ekipman bir güzel iyiye gitmeye başladı. Sonra evlatların yaşları büyümeye başladı bundan böyle ve hevesli liglere girelim dedik.

Profesyonel lige müracaat yaptık. Sonra Bölgesel Lig, arkası sıra 2. Lig'e ve 1. Lig'e yükseldik. 1. Lig'de belli başlı müddet kaldık lakin paramız yetmediği düşüncesince kulübü durdurmak durumunda kaldık. Şimdi desteklerimiz elan da arttı, altyapıdan sporcularımız elan bir tomar gelmeye başladı. Onlarla baş başa bu yıl yeniden 2. Lig'deyiz. Şu anda da play-off'ları kovalıyoruz. Pazar haset de Galatasaray ile aşırı ehemmiyetli bir maçımız var. Grup emniyetsiz bir kol oldu. Sonuna derece savaşacağız. Galatasaray'ı yenip play-off'lara görmek istiyoruz” cümlelerine toprak verdi.

“Büyük ihtimalle play-off oynayacağız”

TVF Kadınlar 2. Ligi'nde piyasa haset oynayacakları Galatasaray maçını kazanmaları şeklinde play-off turuna katılmaya doğruluk kazanacaklarının altını çizen Fatih Alper Tuncal, bu yarışmanın hazırlıklarının dobra gittiğine değinerek, “Takımdaki iklim aşırı güzel. Sakatımız namevcut aşırı şükür. İnşallah sakatımız olmaz. Antrenmanlar aşırı velut geçiyor. Kızlar aşırı istiyorlar ve hevesliler. Bizi bahtiyar fail de bu, onların aşırı istemesi ve azmi. Antrenmandan kaçmıyorlar. Antrenman bittiği zaman; ‘biraz daha, az buçuk daha' diyorlar. Bu beni aşırı bahtiyar ediyor. Çocuklarıma da inanıyorum. Büyük ihtimalle tığ play-off oynayacağız” sanarak konuştu.

“Ebrar Karakurt, Türkiye'nin gururu”

Kulüplerinde altyapıdan nice oyuncunun A takımda oynama şansı bulabildiğine de yer veren Tuncal, “Altyapılar bir kulübün dirilik damarı. Altyapılar olmasa o kulüpler barınamaz. Çünkü dışardan transferlerle bu iş yürüyecek boyutu geçti. Maliyetler yükseldi. Muhakkak ki altyapıdan sportmen gelmesi gerekmekte. Ebrar, bizlere 1 yıl VakıfBank'tan erişmesi düşüncesince gönderildi. Hatta oradan 3 aktör çabucak geldi. Şu anda 2'si VakıfBank'ın A takımında oynuyor. Ebrarımız da İtalya'ya gitti. Ebrar emniyetsiz bir sporcu. İnanılmaz dinamit bir sporcu. Onunla idman aşırı keyifli. Zor bir sporcudur lakin antrenörünü severse yapmayacağı iş yoktur. Bizim 1. Lig'deki geçmiş sezonumuzda bizi sırtlamıştı, 1 puanla play-off'u kaçırdık. Ebrar, emniyetsiz gayreti ve hırsıyla ehliyetli bir sporcudur. Türkiye'nin gururu zaten. Çok dobra noktalara gelecek. Son 2 haftadır MVP seçiliyor. Çalıştığım nadir güzel oyunculardan birisidir” ifadelerini kullandı.

“Ebrar ehliyetli bir dünya yıldızı ve ümit ederim onu dobra değerlendiririz”

Fatih Alper Tuncal, elan evvela Bahçelievler Voleybol Kulübü'nde baş başa çalışmış olduğu ulusal voleybolcu Ebrar Karakurt'la ilgilendiren düşüncelerini de şu şekilde aktardı:

“Ebrar bana daima şurası söylerdi; ‘Ben 22 yaşına geldiğim devir Avrupa'ya görmek istiyorum, Avrupa'da Türkiye'yi özümleme geçirmek istiyorum.' Sürekli konuşurduk. Ben de Türkiye liginin, İtalya'dan sonraları dünyanın en dobra ligi olduğunu, burada oynamasının namına elan aşırı ulama sağlayacağını söylerdim lakin sonsuz İtalya'da korkmak istediğini söylerdi ve gitti. Çok iri başarılar sağlıyor. Maçları seyrederken gururla izliyoruz. Milli takımımız düşüncesince altyapıdan aşırı bir tomar aktör çıkmıyor lakin Ebrar ehliyetli bir dünya yıldızı ve inşallah onu dobra değerlendiririz. İnşallah onu kırmayız. Türk voleybolu düşüncesince aşırı nadir yetişen sporculardan birisi. Milli takımımız düşüncesince aşırı faydası olacağını düşünüyorum. Avrupa'da da göğsümüzü gere gere izleyebileceğimiz bir sportmen bunun derece bir iki sporcumuz elan var. Bunlar da ümit ederim Avrupa'ya masraflar ve bizi Avrupa'da özümleme ederler.”

Bora Akyol - Uygar Aydın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler