USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Etimesgutspor, Türkiye Ampute Kupası Şampiyonu oldu

Ampute Futbol 2021 Türkiye Kupası müsabakaları Diyarbakır'da gerçekleşti. Süper Lig ve 1'inci Lig'den bütün 6 takımın şampiyona düşüncesince uğraş etmiş olduğu müsabakalarda Etimesgut Belediyesi Ampute Spor, Şahinbey Belediye Gençlik Spor’u 1-0 yenerek kupanın sahibi o

Etimesgutspor, Türkiye Ampute Kupası Şampiyonu oldu
23-10-2021 15:08

Ampute Futbol 2021 Türkiye Kupası müsabakaları, Etimesgut Belediyesi Ampute Spor Kulübü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genç ve Spor Kulübü ortada oynanan maçla Diyarbakır'da başladı. Süper Lig ve 1'inci Lig'den bütün 6 takımın şampiyona düşüncesince savaş etmiş olduğu müsabakaların bitiş maçında Etimesgut Belediyesi Ampute Spor Kulübü ile Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü finale kaldı. Diyarbakır Seyrantepe Spor Kompleksi'nde meydana getirilen müsabakaya sporseverler derin nazarıitibar gösterdi. Diyarbakır Valisi ve Belediye Başkanı Münir Karaoğlu’nun izlediği karşılaşmada, Etimesgut Spor Türkiye Ampute Kupası Şampiyonu oldu.

6’NCI KEZ KUPAYI KAZANDI

Etimesgut Belediyesi Spor Ampute Kulübü Teknik Direktörü İsmail Temiz karşılaşma sonrası icra ettiği açıklamada, Diyarbakır evvel kere planlı Türkiye Ampute Kupası Şampiyonasında 6'ncı kere kupayı kazanmanın ve müzeye götürmenin mutluluğunu ve gururunu ekipman yerine yaşadıklarını belirtti. Temiz, burada almış oldukları başarılarını ve gelinin yeri değerlendirmesinde ise şunları söyledi:

“2001 senesinde mayına basması sonucunda Ampute oldum. Rehabilitasyon merkezinde rehabilite sırasında nezdinde spor branşı ile ilgilenmem söylendi. Benim ve dostlarım ile beraberce 5 insan nezdinde ayak topu ekibi kurduk. Türkiye'de de Ampute Futbol ekibi yoktu. Böyle nezdinde işe giriştik. 3 yabanlık 5 yabanlık nezdinde ekipman oluşturduk bu işi ek sonucunda aldık. Daha sonraları ulusal ekipman gayeli savaş verdik. Sadece gaziler üstünden değil kâffesi Türkiye'de engellilere de yayalım istedik. İl, il gezdik ekipler kurduk ve birleştirme ettik. Sonrasında da nezdinde küme oluştu ve akabinde de ligimizi oluşturduk. Birincilik, ikincilik ve şu an 3'üncü Lig ile Süper Lig 1, 2, 3 oldu... nedeniyle yayınlıyoruz. Türkiye'de bilinen 10 milyona DOĞRU insanlarımız engelli. Bunun 5 milyona DOĞRU ortopedik engelli. Dolayısı ile gizil baş döndürücü bunları dobra gitmek gerekiyor.”

"DİYARBAKIR’DA AMPUTE TAKIMI KURULSUN"

Diyarbakır'da nezdinde Ampute ekibi kurulmasını istediklerini kail Temiz, “Doğuda ve Güneydoğu'daki sakat yurttaşlarımız bu işe engelleme olsun istiyoruz. İnşallah bundan böyle da nezdinde nebze bizim yararımız olmuştur” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler