USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Eski rekortmen atlet Ayaz, TAF başkanlığına adaylığını açıkladı

Eski ulusal sportmen ve rekortmen atlet Necdet Ayaz, Türkiye Atletizm Federasyon (TAF) Başkanlığına aday bulunduğunu açıkladı.

Eski rekortmen atlet Ayaz, TAF başkanlığına adaylığını açıkladı
27-09-2021 14:09

Türkiye Atletizm Federasyonu, 31 Ekim - 1 Kasım tarihlerinde riyaset seçimine gidecek. Gelecek ay gerçekleştirilecek intihabat öncesinde başkan adayları da adaylıklarını açıklamaya başladı.

Eski müşterek rekortmen atlet bulunan ve şimdi geçmiş Gençlik ve Spor Eski İl Müdürlüğü vazifesinde de mevcut Necdet Ayaz, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'te mevcut özek binasında matbuat mensuplarıyla müşterek araya gelerek, TAF Başkanlığına aday bulunduğunu belirtti.

Atletizm sporunun problemlerini ve bu sorunları nite çözeceklerini elleme bildiklerini anlatım fail Necdet Ayaz, "Spor müşterek oyundur ve kuralına uyarınca oynanmalıdır. Ben, 1975 senesinde atletizme başladım. Merkeze uzaklığı 22 kilometre bulunan merkeze koşarak harcama ve egzersiz yapardım. Atletizm yapmasaydım, Elazığ'da yaşadığımız ilçeyi caba göremeyebilirdim. Ben atletizm sebebiyle hem Türkiye'nin değme yerini müşahede şansı yakaladım, bununla beraber dünyada nice ülkeye gittim. Bu sebeple ben, atletizme verecekli biriyim. Bu borcumuzu yapmak istiyoruz. Mesafeler koordinatörlüğü yaptım, hile oturmuş üyeliği yaptım, değme yaptığım görevde oluşturduğum ekiple ehemmiyetli işlere imza attık. 5 ilde de Gençlik ve Spor İl Müdürü adına fariza yaptım. Olimpiyatların peşi sıra federasyon tarzı yapılacağı açıklandı. 3 ay zarfında gerçekleşecek. Son adına 31 Ekim-1 Kasım adına seçimin yapılacağı açıklandı. Ben de toplumun önde mevrut adları ve arzusuyla aday olmaya değişmeyen verdim. Biz sorunları ve çözümleri biliyoruz. Bu seçimden artma müşterek yarış. Ben de sporcuyum ve bu yarışa gireceğim. Bir yarışı nitelikli kılan dijital çoğul ve katılımdır. Bazı federasyonlarda bulunduğu gibi, bizim federasyonumuzda da Danıştay sonucu uygulansa ve aşırı isim yarışa girebilse. Ben adaydan artma aday adayıyım. Çünkü elçi sayısının yüzdelik 15'i derece imza toplanması gerekiyor. Ancak delegelerin ki bulunduğunu hâlâ bilemiyoruz. Ülke adına spora aşırı elleme kazanımlar sağlandığını biliyoruz. Cumhurbaşkanımızın da spor asıllı olması, biz düşüncesince şişman şanstır. Bu doğrultuda tesisleşme ve olanak açısından şişman defa kıvrım ettik. olanak derken bütçeden bahsediyorum. Ama bu bütçe akıllıcasına kullanıldı mı? Doğru kullanılsaydı, Olimpiyatlardan madalya ile dönülürdü. Biz, müşterek yola çıktık ve yola çıktığımız kadrosu de önümüzdeki süreçte açıklayacağız. Önceliğimiz 3-12 gözyaşı arasındaki küçüklere müteveccih düzen grupları peyda etmek ve gelecekteki şampiyonların bulunması olacaktır. Bunun birlikte dopingle uğraş dair 'Sıfır tolerans' sloganına ilişkin cereyan edeceğiz. Uluslararası ilişkilerimizi hatırlı biçimde yürüteceğiz. İnşallah şerait elleme harcama ve kılıç de ekibimizle ne derece elleme şeyler yapabileceğimizi her insana ifşa etmek isteriz" ifadelerini kullandı.

"DELGE SAYISININ YÜZDE 15'İNİN İMZASINI TOPLAYABİLMEMİZ LAZIM"

Aday olabilmek düşüncesince elçi sayısının yüzdelik 15'i derece imza toplanması gerektiğine uyanıklık çekici Ayaz, "300 delegeyi aşmayacak biçimde kaide var. Bunun yüzdelik 15 imzasını toplayabilmemiz lazım. Danıştay'ın kararını oylayıp resmi gazetede yayımlatan federasyon, bu rakamdan muaf. Sadece yüzdelik 15 imzanın dışında, aday olacakların müşterek de muhtemelen müşterek değer yatırması gerekiyor" niteleyerek konuştu.

"KULÜPLERE CİDDİ ORANDA MADDİ ÖDÜL DE VERECEĞİZ"

Başarılı bulunan kulüplere ağırbaşlı miktarda maddesel ihsanıhümayun vereceklerini tamlayan Necdet Ayaz, "En şişman paydaşımız kulüplerdir. Kulüplere ağırbaşlı miktarda maddesel ihsanıhümayun de vereceğiz. Biz kulüpleri finansal desteklemezsek, atletizme katkıları aşırı müşterek tomar olmaz. Atletizm Federasyonu aşırı ehemmiyetli başarılar elde etmiştir. Bu sebeple kılıç de yola özlük sporcularımızla bitmeme edebiliriz. Yabancı sportmen dair fakat ve fakat gösteriş manken bulunan sporculara kapıyı açacağız. Dünyanın değme muhik dinlenme kampı yapmayacağız, 365 devir de dinlenme kampı yapmayacağız. Bu manken aşırı tuhaf. Spor müşterek manzume değildir, müşterek hobidir. Bir müddet sonradan bitecektir. Tasarruf ederek aşırı şimdi elleme şeyler yapacağız" biçiminde konuştu.

"ADAYLIĞINI SOSYAL MEDYADA AÇIKLAYAN BİR ARKADAŞIMIZ OLDU"

Başkanlık düşüncesince müşterek bireyin içtimai iletişim araçları hesabı üstünden adaylığını açıkladığını anlatım fail Ayaz, "Adaylığını içtimai medyada açıklanan müşterek arkadaşımız oldu. 60'a DOĞRU imza toplamış bulunduğu söyleniyor. Ama bu töre bilimi değil. Biz elçi isimlerini alamıyoruz. Böyle müşterek vaziyette delegeler ihtimal koşa imza vermiş olacak ve tekrarlanmış imza muhik da aşırı imzası olandan az, az imzası olandan aşırı gidecek. Bir nevi şarki açıkgözlülüğü yapılıyor. Bakan Yardımcımız Hamza Yerlikaya bu mevzuda aşırı kaba müşterek uyarıda bulundu. Yarından itibaren bakanlığımıza, umumi müdürlüğümüze mevzuyla ilgilendiren yazışmalarımızı başlatacağız" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler