USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ersin Destanoğlu: 'Milli Takım beklediğim bir yer'

Beşiktaş'ın canlı ağ bekçisi Ersin Destanoğlu, hedefinin Beşiktaş'ta güzel olup Avrupa'ya görmek bulunduğunu söyleyerek, Galatasaray maçında kurtardığı ceza atışı ile ilgilendiren kendisine da, "Maçtan geçmiş rakipte ceza atışı kullanan aktörleri çözümleme etmişti

Ersin Destanoğlu: 'Milli Takım beklediğim bir yer'
27-10-2021 17:29
Galatasaray derbisinde kurtardığı penaltıyla galibiyetin baş yapıcılarından bulunan Beşiktaş ağ bekçisi Ersin Destanoğlu, bugün meydana getirilen egzersiz öncesinde matbuat personellerinin sorularını yanıtladı. Derbi galibiyetini değerlendirerek laflarına süregelen Ersin, “Bizim düşüncesince derbi dobra geçti. Derbiler rastgele devir ehemmiyetli bir şeydir ve tığ de elleme netice ile sahadan ayrılmasını bildik. Benim adıma da dobra geçti. Kırılma aceleten ceza atışı kurtarışım galibiyeti getirdi. Takım şeklinde elleme oynadığımız bir maçtı ve galip geldiğimiz düşüncesince mutluyum” ifadelerini kullandı.

Kurtardığı ceza atışı düşüncesince hâlâ ilkin çözümleme yaptıklarını kail gailesiz kaleci, “Maçtan ilkin en baş döndürücü nereye ne anlama vuruyorlar niteleyerek halis muhlis aktörleri izlemiştim. Mustafa Muhammed hepsi alınca hislerim ağız ağıza tuttuğum köşeydi, o da oraya vurdu. Analiz gerçekleştirmek baş döndürücü önemli. Ben de halis muhlis rakipleri karşılaşma öncesinde izliyorum. Bu sayede penaltıyı kurtarmış oldum" dedi.

“Mert abi bana sonsuz dayanak noktası oluyor”

İyi kalecilerin devir hin çirkin goller yemesi dair sorulan suali cevap veren Ersin Destanoğlu, “Muslera nice gencin dayanıklı almış bulunduğu baş döndürücü şişman kaleci. 10 senedir burada. Büyük kaleciler ihtimal girintisiz çıkıntısız goller yiyorlar fakat bir fazla fazla şişman kalecinin tartışılmaz kabiliyeti var. Basit gol yenilebiliyor. Eleştiri de alıyorsunuz fakat öbür maçta elinizden geleni gine yapıyorsunuz” dedi.

Takımın bir öbür ağ bekçisi Mert Günok ile baş döndürücü elleme anlaştıklarını da kail Ersin, “Rekabet rastgele aktör için, rastgele semt düşüncesince önemli. Ne derece elleme oynarsanız performansınız o derece artıyor. Mert abi bana baş döndürücü dayanak noktası oluyor. Rakipleri etraflıca anlatıyor. O oynadığında ego ona başarılar diliyorum. Rekabet ortamı takıma yansır, takıma yansıyınca da elleme neticeler alırız. Kim talih bulursa elinden geleni yapıyor. Herkes müddet buluyor. Burada hacısı hocası takımın başarısı düşüncesince var. Oynayan, oynamayan ehemmiyetli değil. mühim bulunan performansımız, karşılaşma düzeltmek ve taraftarı bahtiyar etmek” niteleyerek laflarını bitmeme etti.

“Milli Takım benim de beklediğim bir yer”

Milli Takım'dan çağırma beklediğini de laflarına ekleyen Ersin Destanoğlu, “A Milli Takım beklediğim bir yer. Birçok gailesiz aktör ulusal takıma gitti. Ben de 20 yaşındayım. Milli kol benim de beklediğim bir yer. Sahada elimden geleni yaptıktan sonradan er ve ya geç çağrılacağımı biliyorum” ifadelerini kullandı.

Galatasaray galibiyetinin peşi sıra Rıdvan Yılmaz'ın sevinirken kulağını çekmesi kendince da mütekellim kalburüstü eldiven, “Rıdvan'la etraflıca yıllara dayalı dostluğumuz var. Aynı lisede okuduk, evlerimiz yakındı, burada bu arada kalıyoruz. Maçtan sonradan niçin kulağımı çekti bilmem fakat anlaşılan eli oraya derece uzanabildi. Öyle bir şenlik yaşadık” niteleyerek konuştu.

Alman kaleci Manuel Neuer'i dayanıklı alması kendince da izahat işleyen Ersin, “Birçok ligi izliyorum, nice ekibi strateji ediyorum. Beni dayanıklı meydan kardeşlerim olmaktadır belki. Onlar da emek harcamayı bırakmasınlar. Ellerinden geleni yapsınlar. Ben tek yılmadım. A takıma çıktığımda dördüncü ve ya beşinci kaleciydim. 19 yaşlarında önceki maçıma çıktım. Ekstra idmanlar yaptım. Kaleye geçince de tutmak düşüncesince çalışmamaya bitmeme ediyorum” şeklinde konuştu.

“Avrupa'da ayak hepsi oynama hayalim var”

Beşiktaş'ın peşi sıra kariyerine Avrupa'da sürdürmek istediğini de kail Ersin Destanoğlu, “16 yaşından beri bunu istiyorum. Şimdi Beşiktaş'ta oynuyorum. Bu yıl de şampiyonluğa odaklandık. Kötü revan bir resim vardı. İyi oynuyorduk fakat ürün alamıyorduk. Sonuç almaya da başlayacağız. mühim bulunan Beşiktaş'ın başarısı. Birkaç yıl sonradan Avrupa hayalimi gerçekleştirebilirim. Beşiktaş'ta kupalar düzeltmek istiyorum. Zamanı erişince de Avrupa hayalim var” dedi.

Sergen Yalçın'ın da bugüne derece rastgele daim peşinde durduğunu aktaran Ersin, “19 yaşlarında kaleyi hasretmek ve oyuncunun peşinde ara hasretmek şişman iş. Sergen hocaya teşekkürname kılmak lazım. Hocamız rastgele devir arkamızda durdu. Konuşarak, diyalogla bizi maçlara hazırladı. Geçen saat bizim düşüncesince baş döndürücü dobra ve çetince bir seneydi. Üst üstüne üstlük maçlar oynuyorduk. Bu yıl de güzeşte sezonki üzere arkadaşlığın yukarı dozaj bulunduğu bir müstevi mevcut burada. İki sezonki Ersin'i kıyaslayacak olursam, bu seneki Ersin güzeşte senekinden az buçuk hâlâ iyi. Sergen hocanın bir programda 'Geçen sezonun en elleme oyuncusu Ersin'di' demesi hâlâ da özgüven verdi. Zaman devir eleştirildim, övme de aldım. Hocanın hakeza demesi nice insanoğlunun bana bambaşka halde bakmasına etmen oldu. Hocanın bu fikri beni bahtiyar etti” dedi.

Genç ağ bekçisi akıbet olarak, kendisini bugüne derece en baş döndürücü zorlayıcı ileri uç oyuncusu oyuncularının da Cenk Tosun ve Burak Yılmaz bulunduğunu söyleyerek, “Zaten ikisi de ne derece birinci sınıf bulunduğunu gösterdi. Birisi İngiltere'de başkası Fransa'da şekil giyiyor” ifadelerini kullandı.

Bozhan Memiş - Mehmet Şirin Topaloğlu

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler