USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Erman Kunter: Basketbolun iyi yönetilmediğini ve kaynakların iyi kullanılmadığını düşünüyoruz

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Adayı Erman Kunter, düzenlemiş olduğu matbuat toplantısıyla seçilmeleri şeklinde gerçekleştirecekleri projeleri anlattı. İstanbul'da müşterek otelde planlı toplantıya, Erman Kunter'in dümen oturmuş sıralamasında arazi düzlük Efe Ay

Erman Kunter: Basketbolun iyi yönetilmediğini ve kaynakların iyi kullanılmadığını düşünüyoruz
13-10-2021 17:38

Zor birlikte intihap olacağını tabir fail Erman Kunter, Hidayet Türkoğlu ve Harun Erdenay'a başarılar dileyerek, "Üç adayız ve ağır birlikte süreçten geçiyoruz. Yarışta arazi meydan halis muhlis adaylara başarılar dilerim. Çok ilginç birlikte yarışma olacak. Hidayet Türkoğlu 1997 senesinde önce kat benim tarafımdan A Milli Takım'a çağırıldı, sonradan da birlikte evren yıldızı oldu. Bu benim düşüncesince alım çalım nedenidir. Diğer sözlü Harun Erdenay. Babası Kemal ağabeyin benim üzerimde baş döndürücü emeği vardır. Basketbola İTÜ'de başladım. Kemal ağabeyle basketbolumu baş döndürücü geliştirdim. O vakitler sahanın kenarında ferde oynayan önemsiz birlikte çocuk, Avrupa'nın en ehemmiyetli oyuncularından biri oldu, en skorer adı oldu. Türkiye'nin bu dü ehemmiyetli ismiyle yarışa çıktık. Bu görüngü benim düşüncesince mevki verici. Basketbolun içerisinden mevrut üç adayız. Her dü adaya da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

"BİZDEN DAHA MÜTEVAZI BÜTÇELERLE TAKIMLAR AVRUPA ŞAMPİYONU OLUYOR, OLİMPİYATLARA GİDİYOR"

Basketbolda kutuplaşmaların yaşandığını kail Kunter, "Kiminle konuştuysak problemlerin gün günden büyüdüğünü görüyoruz. Kapanan kulüpler var, kapanmaya yaklaşan kulüpler var. Bu da değişimin mübrem bulunduğunu gösteriyor. Bir yegâne nesne söyleyebilirim ki, sepet topu maatteessüf baş döndürücü namüsait birlikte bölgeye sıkışmış durumda. Anadolu'da basketbolun şişman birlikte eksikliği var. Bizim değiş hareketimizin ehemmiyetli noktalarından biri bu. Basketbolun iyi yönetilmediğini ve kaynakların iyi kullanılmadığını düşünüyoruz. Bir müsriflik var. Anadolu'da karınca kabilinden etkin birlikte güruh kişiye kulak verdiğimizde değiş talebinin de ne genişliğinde çelimli bulunduğunu görüyoruz. 4 esas unsurumuz var. Şeffaflık, liyakat, gümrahlık ve katılımcılık. Başta kulüpler peyda etmek kıl payı halis muhlis sepet topu ailesindeki paydaşlar, federasyonun bütçesini bellemek istiyorlar. Bu sebeple denetim kuruluna şişman birlikte ehemmiyet veriyoruz ve kendilerine izin veriyoruz. Ayrıca dek şeklinde olduğumuz birlikte arsıulusal kuruluşun da denetlemesini istiyoruz. Herkes sepet topu federasyonunun harcamış olduğu paranın nereye gittiğini bilecektir. Şeffaflıktaki en ehemmiyetli noktamız bu. Liyakat eksikliğini sonuç devirde baş döndürücü çekiyoruz. Basketbol ailemizin kutuplaşma problemine düştüğünü görüyoruz. Böyle birlikte gidişat olduğunda da akilane grup kuramıyorsunuz. Özellikle evlatların yarınlara hazırlanması düşüncesince en akilane kadroları kurmaya hazırlanıyoruz. Yurt haricinde baş döndürücü çalıştığım için, Avrupa'da basketbola ayrılan bütçelerin ne işe yaradığını biliyorum. Türkiye bugün Avrupa'da bu mevzuda önce 3 yada önce 4'ün içindedir. Buna rağmen gümrahlık sonuç etap düşük. Bizden hâlâ alçak gönüllü bütçelerle ekipler Avrupa şampiyonu oluyor, olimpiyatlara gidiyor. Bu gidişat bizim verimliliğimizin akilane olmadığını gösteriyor. Bu genişliğinde şişman fondan gümrahlık alamıyoruz. Bu sebeple savurganlıktan kaçmamız gerekiyor. Basketbolu iyi kumanda etmek için, basketbolun tamamı paydaşlarına kulak vermemiz lazım. Herkesin düşüncesi baş döndürücü önemli. Herkes bu işe katılacak. Emekçilerin üretimi yapılmaksızın birlikte yere varamayız. Tepeden damla değil, tabandan iştirakı destekleyen birlikte hile lafı veriyoruz" niteleyerek konuştu.

"MİLLİ TAKIMLARDA ANA HEDEFİMİZ 2024 PARİS OLİMPİYATLARI'NDA HEM KADIN HEM ERKEK TAKIMLARIYLA YER ALMAK"

Milli takımlardaki anne hedeflerinin 2024 Paris Olimpiyatları'nda hem eş aynı zamanda eş takımıyla arazi kabul etmek bulunduğunu tamlayan Kunter, "Ama devir kısıtlaması dolayısıyla birlikte kısmından feragat edeceğiz. En baş döndürücü dile getirilen konu, pakt gelirlerinin artırılmasıydı. Bu varidat ehliyetli kurda değil. Bu kulüplere vereceğimiz ve sonuna genişliğinde gerisinde duracağımız sözdür, ortaklık bedellerini kaldıracağız. Bu halde bütçedeki açığı elbette kapatacaksınız diyorlar. Savurganlıktan kaçınacağız. Kaynakları akilane kullanmıyoruz. Basketbol federasyonunun ehliyetli deposu vardır. Mutlaka savurganlığı ortadan kaldıracağız. Bunun devamında birlikte sponsorluk var. Görüştüğümüz ve şu anda anlaşmaya vardığımız 4 destekleyici var. Bizim ihtiyacımız üstünde birlikte sponsorluk anlaşması yaparsak, bunu da behemehâl kulüplere aktaracağız. Kulüplerin klasman koordinatörünün kulüpler kabilinden seçilmesini istiyoruz. Bunun birlikte sportmen yetiştirirken yargıcı de esermek zorundayız. Milli takımlarda anne misyonumuz 2024 Paris Olimpiyatları'nda hem eş hem eş takımlarıyla arazi almak. Biz 'Oyunu değiştir' diyoruz. Çünkü senin aldatmaca değiştirir. Bizim anne prensibimiz bu" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler