USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Engin Fırat: 'Türkiye hakkında tek hedefim A Milli Takım’ı çalıştırmak'

Kenya Milli Takım Teknik Direktörü Engin Fırat, “Benim Türkiye hakkında tek hedefim mevcut o da A Milli Takım. Bir gündüz olacak zaten” dedi. Fırat, A Milli Takım'ın başına uran yönetmen Stefan Kuntz'un getirilmesi hakkında de, “Kuntz baskıdan ötürü düşüt itimat ile ba

Engin Fırat: 'Türkiye hakkında tek hedefim A Milli Takım’ı çalıştırmak'
15-10-2021 11:19

Kenya Milli Takım Teknik Direktörü Engin Fırat, Kenya Milli Takımı'nın başına intikal süreci ve nice bap hakkında İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

İran'da çalıştırdığı kulüplerin peşi sıra Moldova'nın başına sabık ve kariyerini Kenya Milli Takımı'nı çalıştırarak sürdüren Engin Fırat, taşınmazlar ortamında emek harcamayı hedefsizlik şekilde gördüğünün altını çizerek, “Genç çalıştırıcı şekilde Türkiye'de levent boylu müddet araştırma görevlisi çalıştırıcılık yaptım. Fenerbahçe, Samsunspor, Antalyaspor olsun. O süreçte birtakım tecrübeler edindim. Büyüklerime baktım ki Türkiye'de ortak kulüpten öbür kulübe gidiyorlar. Aslında ego orada ortak hedefsizlik gördüm. Ben özlük adıma apayrı şeyler gerçekleştirmek istedim. Hedefimi ayırt geçirmek istedim. Yurt dışındaki Portekizli, İspanyol hocalara bakarak dünyanın rastgele durumunda olduklarını gördüm. O gündüz değişmeyen vermiştim ve kendime ‘Engin apayrı ortak yoldan git' dedim. Türk'ün rastgele yerde değerli olabileceğini rastgele yerde Türkiye'yi en elleme biçimde temessül edebileceğini açıklamak istedim. O manada da baştan sona arsıulusal olmaya çalıştım. Türkiye'ye yönelmedim, Türkiye'yi kovalamadım. Hep taşınmazlar haricinde neler yaparım, kendimi kesinlikle kanıtlayabilirim, onun peşindeydim. Bunun devamında elde edilmiş başarılar, kişilerde bıraktığınız izlenimler arsıulusal bölgede konuşulduğuna gereğince rastgele devir rastgele yerde gündeme geliyorsunuz. Bugün Afrika oluyor, ferda Malezya oluyor, öbür gündüz ABD oluyor. Futbolda evren aşırı ıvır zıvır ha şu anda. Siz de arsıulusal başarıyı kazanmış olduğunuz zaman, naşir bugün Kenya evet ferda apayrı ortak toprak olur, dünkü devletlerin bana insancasına şekilde katmış bulunduğu tecrübeleri aşırı seviyorum. Bu sebepten taşınmazlar haricinde emek harcamayı aşırı seviyorum” halinde konuştu.

“Moldova, kendimi Avrupa'ya tanıtlamak düşüncesince önemliydi”

Kenya Milli Takımı ile endamsız vadeli ortak sözleşmeye imza attığını aktaran Fırat, ilerleyici çağda kavil uzatabileceğini de belirterek, “Moldova benim düşüncesince şu manada cazipti; bu süreçte dünyanın en iyileriyle oynama şansım vardı. Fransa olsun, İtalya olsun... Dünya listesinde evvela 15'te bulunan takımların çokları ile oynamış oldum. Benim düşüncesince kendimi Avrupa'ya tanıtlamak namına aşırı önemliydi. Özgüvenim de en yukarıdaydı. Fransa maçında taktiksel manada aşırı eneze rakiple kazanım sağlamam, bunun Avrupa basınına yansıması, bunların bütünü özgüven şekilde ehemmiyetli konulardı. Ben Katar'da ortak takımla görüşüyordum. Kenya aradı ondan evvela de Afrika'dan ortak iki kadro gelmişti. Kenya benim az buçuk çocukluk aşkım safariler bunlar rastgele devir büyüleyiciydi. İkinci bap da hayatınızda birtakım şeyleri sonraları ayırt ediyorsunuz. Asya'da ulusal kadro çalıştırdım, Avrupa'da çalıştırdım, bu üçüncü ana kara olacak. Dünyada müteaddit kıta öğretmen buna ulaşabildi bilemiyorum. Allah büyük, ihtimal de 4. ana kara üstüne gelecek. Bunlar imge artırmak düşüncesince ‘Engin birtakım şeyleri yaptın' eyitmek düşüncesince aşırı önemli. Başkanla konuşurken ‘Ben levent boylu vadeli sözleşmeye imza alaşağı geçirmek istemiyorum' dedim. Afrika futbolunda neler dönüyor, kesinlikle olmakta bilmediğim düşüncesince evvela evvelce ortak göreyim benim kafama yatıyor mu, yatıyorsa hemen sonra levent boylu vadeli planlamayı deneyelim deyip hakeza ortak kavil yaptık” açıklamasını yaptı.

“Afrika'da Avrupa'ya gereğince elan şişman ayırt var”

Afrika futbolunda futbolcuların öğrenmeye belirgin olduklarını tabir fail Engin Fırat, “Konsantrasyon diyorlar, dubara disiplini diyorlar. Burada fenomen az buçuk elan derinde. Biraz kültürel olaylar. Hayat felsefelerinde şen oldukları düşüncesince birtakım mevzuları güya aşırı ciddiye almıyorlar gibi. Onu da evvela maçta az buçuk küçümsedim. Onu orada öğrendim. Benim düşüncesince öğüt oldu. misal vereyim duran toplarda cümle yerini biliyor ancak meydan uygulamasına ortak bakıyorum özlük kafalarına gereğince akıntı ediyorlar. Ders aldıktan sonraları buradaki sıkıntıları nakız imkanım oldu. 2. maçta evvela pik gereğince aşırı ayrı ayrı ortak kadro vardı. Basında olsun başbuğ olsun ifadeleri ‘çok levent boylu müddet hakeza oynayan kadro görmedik' oldu. Çocuklar bellemek istiyor. Buna da müsaitler. Mali ile oynadığınız devir halis muhlis oyuncuların Şampiyonlar Ligi'nde oynaması dezavantaj oluyor. Türkiye'de oynayan Malili oyuncular ulusal kadro ekibine giremiyorlar. Avrupa'da oynadıkları düşüncesince taktik şekilde sizden aşırı üstün. Bizim oyuncularımız domestik oyuncular. Oradaki nüansları bloke geçirmek gerek. Afrika'da Avrupa'ya gereğince elan şişman ortak ayırt var. Ben bu farkı kapatabilirsem aşırı elleme ortak kadro ortaya çıkabilir” değerlendirmesini yaptı.

“Türk hocalar taşınmazlar dışına kabarmak istiyorsa menfaatlerini taşınmazlar haricinde kanıtlamaları gerek”

"Türkiye gizli ortak ayak topu ülkesi" diyen Engin Fırat, “O gizli ayak topu ülkesinde nice mevzuda birbirimizi şişiriyoruz, şişman görüyoruz peşi sıra tokadı yiyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda, Avrupa kupalarında gördük. Siz o denli gizli kalırsanız taşınmazlar dışındaki ölçülere gereğince akıntı edemezseniz. O devir Avrupa sizi unutuyor. Türk hocaları düşüncesince bu sıkıntı. Yabancı dil, taşınmazlar haricinde ortak yerde idman istiyorsanız temeldir. İkincisi Avrupa'da ne yaptı. O bulunmadığı düşüncesince doğrusu yeğleme edilmez. Bu Hırvat öğretmen Avrupa kupalarında oynadı, aşırı karşılaşma kazandı, bu alımlı geliyor ve onun düşüncesince alıyor. Türk hocalar kendini tanıtlamak ve taşınmazlar dışına kabarmak istiyorsa kesinlikle arsıulusal bölgede kendini ortak biçimde kanıtlayacaklar. Yurt dışındaki insanoğlu şöyleki bakıyor. Ahmet-Mehmet ile oynamış şu kazanmış. Bundan bana ne diyor. Bu gerçekleri cezaevi önüne benimseme geçirmek lazım. Bazen Türkiye'de Fatih Terim'i, Şenol Güneş'i aşırı eleştiriyorlar taşınmazlar haricinde maruf nadir Türk hocalar bunlardır. Bunu değiştiremezsiniz. Türkiye'de ünlü kabil ancak sınırı geçtiğiniz devir eş ‘ben tanımıyorum, cv'de ne yazıyor göster' diyor. Bunları aşmadığımız sürece Türk hocaların taşınmazlar dışına açılması aşırı zor” niteleyerek konuştu.

“Türkiye'de maatteessüf levent boylu vadeli fikir yok”

Deneyimli uygulayım adam, Türk kulüplerinin levent boylu vadeli düşünerek, dinç ecnebi oyunculara takımlarda elan aşırı toprak vermesi icap ettiğinin altını çizerek, “Türk futbolunun mali şekilde aşırı ağır halde bulunduğunu cümle benimseme ediyor ancak şu anki sayılara bakın gine de yüksek. Ne denli insanoğlu bundan bahsederken pratikte gine aşırı şişman rakamlar dönüyor. Bu kişilerin bu sayıları ne denli adalet etmiş bulunduğu tartışılır. Türkiye'de maatteessüf levent boylu vadeli fikir yok. Çok dirayetli aktörleri önerebilirsiniz ancak pakt diyor ki ‘Bana günce muvaffakiyet lazım. Hemen değerli olmam lazım.' Şu an Mali'nin santrforu 21 yaşlarında ve bu bebek 18 yaşlarında Türkiye'ye gelmiş. Bizimkiler de bundan ortak nesne olanaksız niteleyerek göndermiş. Şu anda çevre kıymeti 15 milyon Euro. Bu bebek 40-50'yi bulacak. Bizimkiler dinç yabancılara kapıyı açmıyor. Geldiği devir da ortak tomar ilgilenmiyor. Kenya hakkında ortak kalıp vereyim. Benim ekibe almadığım, buğulu oynayamaz söylediğim oyuncuyu Süper Lig ekibi aldı. misal şekilde Yunanistan futbolu battı. Rakamlar aşağıya düştü. Yabancı oyuncular da dinç geldi. Üretip satmaya başladılar. Türk futbolunun da kurtuluşu o olacak. Bu sistemi değiştirerek levent boylu vadeli düzene geçersek Türk futbolu elan elleme yere gelecek” ifadelerini kullandı.

“Kuntz inşallah işin içerisinden çıkar”

A Milli Futbol Takımı'na uygulayım yönetmen şekilde Stefan Kuntz'un getirilmesiyle ilgili de düşüncelerini aktaran Engin Fırat, şu ifadelere toprak verdi:
“Biraz şaşırtı ortak değişmeyen oldu. Bu değişmeyen hem Hamit Altıntop aynı zamanda Kuntz üstünde emniyetsiz ortak bası oluşturdu. Bazı mevzular mevcut ki değişmeyen verdiğiniz devir her insanın benimseme edeceği ortak öğretmen getirirsiniz. O krediyle başlar. Kuntz'un ne denli kredisi mevcut tartışılır. Kuntz baskıdan çevre az itimat ile başladı. O işin içerisinden inşallah çıkar. Türk vatandaşıyım, ulusal takımın değerli olmasını aşırı istiyorum ancak eleştiriye aşırı belirgin ortak değişmeyen oldu. Kendisini Almanya'dan tanıyorum. Çok elleme ortak insanoğlu inşallah değerli olur.”

“Türkiye ilgili tek hedefim A Milli Takım'ı çalıştırmak”

Engin Fırat, ilerleyici çağda A Milli Futbol Takımı'nın başına geçmeyi hedeflediğini söyleyerek, “Türkiye'de rastgele nesne şişiriliyor niteleyerek bahsettim. Bu mevzuda medyaya andıran bulunan elleme şişiriliyor. Benim hakeza ortak imal yok. Belli kişilerin arkasından koşayım yok. Yaptıklarım ortada, benim yaptıklarımı tek dayanaklık geçirmek ortada olmaksızın yapanları görelim. Benim Türkiye hakkında tek hedefim var, o da A Milli Takım. Bir gündüz olacak zaten. İnsanlar beni cezaevi gerisi edemez. Bu işler hakeza olmuyor. Medyada beni önceleme edecek insanlarım bulunmadığı düşüncesince olabilir. 15 yıl evvela ortak nesne demiştim. Yeter ki evren beni tanısın Türkiye'de kimesne beni tanımasın” açıklamasını yaptı.

“Afrika ve Asya futbolunu baştan sona izleme ederim”

Milli takımlarda fariza önleyen uygulayım direktörlerin arsıulusal futbolu rastgele devir izleme geçirmek durumunda bulunduğunu kail Fırat, “Uluslararası çalıştığınız devir rastgele şeye bilge olmanız lazım. Özellikle ulusal kadro hocalarının doğrusu apayrı tek şansı yok. Kadroya ki girebilir, ne olabilir... Altyapılardan insanoğlu network oluştuğu düşüncesince hocam hakeza ortak bebek varmış bununla görüşün diyorlar. Ben de izleme ediyorum. Afrika olsun, Asya olsun baştan sona izleme ederim. Çalışmadığım devir kendim gezerim. Arnavutluk hem tatilimi yaparım hafta sonu da halk maçları izlerim. Gözüme batan varmı bakarım. Ben bu işi dünyalık düşüncesince yapmıyorum, sevdiğim düşüncesince yapıyorum” dedi.

“Süper Lig'deki hocayı ego ne yapayım”

“Genç uygulayım direktörlere de seslenen Engin Fırat, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:
“Umarım benim yolumdan giderler. Birçok mevzuda değişiyorlar. Bilime andıran olmakta dünkü nesil. Yabancı dilleri oluyor. Hedefleri büyüyor. Mail geliyor, telefon geliyor benim tecrübemden faydalanmak istiyorlar. O arkadaşlardan aşırı umutluyum. Türk futbolunda nice şeyi değiştirecek potansiyeli orada görüyorum. Genç hocalarımız vazgeçmesinler, ısrarla bitmeme etsinler. Hüsrana uğruyorlar ancak bırakmasınlar. İnşallah yöntemler açılır. Her devir yanıma ortak Türk aldım. Bu defa geldiğimde endamsız müddet bulunduğu düşüncesince Türk öğretmen yanıma almadım ancak ondan evvela baştan sona yanımdaydılar. Moldova'da emektar Fenerbahçeli Nuri vardı. İran'da Şenol vardı, Şener vardı. Hep yanıma aldım. Süper Lig'deki hocayı ne yapayım ki ben! Onlar doğrusu ortak yere gelmişler. 2, 3. ligdeki hocanın yanıma gelip faydalanmasını rastgele devir isterim, dayanaklık geçirmek olurum.”

Mustafa Karagöl
 

İLGİLİ HABER
Emin Müftüoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığına baştan aday Emin Müftüoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı'na baştan aday
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler