USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

‘Engel Tanımayanlar’ın gücü dünyaya örnek oluyor

Turkcell, ‘erişilebilirlik' emekleri kapsamında sakat bireylerin, toplumsal hayatlarına korumak düşüncesince hal sunuyor. Şirket, ‘Engel Tanımayanlar' çatısı altında Engelsiz Eğitim Programı, İçimdeki Hazine Projesi, Turkcell Diyalog Müzesi, Engelsiz Spor, Engelsiz Akademi, Ha

‘Engel Tanımayanlar’ın gücü dünyaya örnek oluyor
03-12-2021 15:13

Engelli bireylerin maşeri yaşama kusursuz katılımını bildirmek düşüncesince icraat işleyen Turkcell, ‘erişilebilirlik' prensibi ile yaşama geçirdiği maşeri vebal projelerinin odağına vesile eşitliğini koyuyor. Kuruluşundan buyana sakat bireylerin önündeki maşeri bariyerleri kaldırmayı, maşeri yaşama denktaş ve kusursuz katılımları düşüncesince vesile eşitliği sağlamayı hedefleyen şirket, ‘Engel Tanımayanlar' çatısı altında Engelsiz Eğitim Programı, İçimdeki Hazine Projesi, Turkcell Diyalog Müzesi, Engelsiz Akademi, Engelsiz Spor, Hayal Ortağım ve İşaret Dilim uygulamalarıyla değişen teknolojinin yaşamı kolaylaştırıcı enerjisini topluma yansıtıyor.

“Engel tanımayan dünyalar mümkün”
Erişilebilirlik uygulamalarında mürşit şirketlerden birisi olduklarını tamlayan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Yenilikçi teknolojilerimiz ve maşer yararını gözeten maşeri vebal projelerimizle sakat bireylerin maşeri geçinme denktaş ve kusursuz katılımlarına imkân bildirmek düşüncesince mevcut gücümüzle çalışıyoruz. Bu bilinçle Türkiye'de GSMA'in (The GSM Association) Engelli Bireyler düşüncesince Dijital Kapsayıcılık ve Erişilebilirlik Prensipleri'ne imza atan geçmiş müşareket olduk. Ayrıca dünya çapında bu imzayı atan geçmiş 8 şirketten de biriyiz. Herkes düşüncesince henüz erişilebilir müşterek dünya bina kılmak hesabına hakeza müşterek projede arazi almaktan ötürü talih duyuyoruz. Bu projenin paydaşlarından birisi olarak, şirketimizin topu topu platformlarını hem sakat alıcılarımız bununla ortak çalışanlarımız düşüncesince arsıulusal onama edilen erişilebilirlik standartlarına layıkıyla geliştireceğimizin ve cansiparane çalışacağımızın mesajını veriyoruz. Turkcell'liler olarak; engelliliğin fiziksel değil maşeri bariyerler kararında ortaya çıkan müşterek boyut bulunduğunun bilinciyle, erişilebilir verim ve çözümlerimizin sayısını artırmaya, henüz eşitlikçi hizmetler sunmaya ve bariyer tanımayan dünyalar düşüncesince değişen teknolojinin manivela tesirini kullanmaya bitmeme edeceğiz” biçiminde konuştu.

‘Engelsiz Eğitim' programı sakat evlatları topluma kazandırıyor
Turkcell'in hususi tahsile gereksinim duyan sakat evlatların yetkinliklerini bırakmak ve maşeri geçinme katılımlarını bildirmek amacıyla 2015 senesinde Millî Eğitim Bakanlığı himayesinde başlatmış olduğu ‘Engelsiz Eğitim' Programı, sakat öğrencilerin terbiye ve istihdama müteveccih gelişimlerine dayanak oluyor. Türkiye genelinde hususi Eğitim Merkezi'nde kurulan sistem atölyelerinde bol zihnî sakat öğrenciler, mektep sonrası iş yaşamına hazırlanıyor. Bu kapsamda 2015'ten buyana 60 ilde 112 okulda, 100 binden aşkın öğrenciye ulaşıldı. 2021'de ise projeden toplanmış 20 bin mektepli faydalandı.

Otizmli ayrıntılar ‘İçimdeki Hazine' Projesi'yle engelleri aşıyor
Otizmli evlatların eğitimine arkalamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı himayesinde başlatılan ‘İçimdeki Hazine' Projesi, okullara kurulan hususi sınıflar ve parasız sayısal uygulamaları hususi çocuklarla buluşturuyor. Proje kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı'na ilişkin 18 ildeki okulda, Turkcell'in kurduğu 21 nüsha İçimdeki Hazine hususi sınıflarında 10 bine benzeyen içe yöneliklik çeşitlilik bozukluğu yahut öğrenme zorluğu canlı çocuğun eğitimine dayanak olunuyor. Proje, 2021 senesinde online şekilde bitmeme etti ve terbiye içerikleri EBA üstünden öğrencilere ulaştı.

‘Turkcell Diyalog Müzesi' değişik dünyaların kapılarını açıyor
İstanbul Social Enterprise ortaklığıyla yaşama geçirilen ‘Karanlıkta Diyalog' sergisine, ‘Sessizlikte Diyalog' sergisinin de eklenmesiyle baş başa ‘Turkcell Diyalog Müzesi' ismi altında temelli müşterek müze oluşturuldu. Turkcell yardımıyla ziyaretçileri rüyet ve sema sakat rehberler eşliğinde değişik müşterek dünyaya haiz proje, İstanbul'da 50'ye benzeyen rüyet ve sema engelliye istihdam sağlıyor. Müzenin ziyaretçi sayısı 2021'de 10 bini bulurken; ılımlı vadede 65 bin, derinliğine vadede ise 75 bin ziyaretçiye muvasala hedefleniyor.

‘Engelsiz Spor' ile 10 bine benzeyen bireye muvasala sağlandı
2021 senesinde ‘Engelsiz Spor' Projesi kapsamında pandemi çağında evde bulunan sakat sporculara dayanak düşüncesince terbiye programı hazırlandı. Toplamda 40 değişik videodan oluşan engin terbiye programında; görme, işitme, bedenî sakat bireylerin ve otizmli evlatların kişi gereksinimlerine hususi şekilde hazırlanmakta bulunan içerikler, Turkcell Engelsiz Akademi ve Turkcell YouTube kanalı üstünden ulaştırıldı. Proje kapsamında 10 bine benzeyen sakat bireye muvasala sağlandı.

Engelsiz Spor Projesi kapsamında geçtiğimiz zamanlarda Millî Eğitim Bakanlığı himayesinde 11 spor sınıfı kuruldu, 10 bine benzeyen sakat öğrenciye muvasala sağlandı. Pandemi çağında engin terbiye ile öğrencilere dayanak bitmeme etti.

‘Engelleri Aşan Filmler' TV+'ta
Türkiye'nin sayısal monitör platformu TV+, sakat kullanıcıları düşüncesince 2019 senesinde açmış olduğu ‘Engelleri Aşan Filmler' kategorisini bu sene da yenilemeyi sürdürüyor. Görme ve sema sakat seyircilerin de platformdan denktaş halde faydalanması düşüncesince etkin TV+; filmlere detaylı altyazı, ayraç dili ve ünlü betim alternatifleri ilaveten kullanıcılara sunuyor. Engelli efrat düşüncesince makul duruma getirilen 20'nin üstünde film, Engelleri Aşan Filmler kategorisinin yanı esna 555. kanalda ve Plus salonlarda arazi alıyor.

Engelsiz Akademi sakat insanlara yararlı içerikler sunuyor
Turkcell Akademi, sakat insanlara hususi eğitimlere herhangi müşterek sene değişik içerikler ilaveten engin tahsile yardıma bitmeme ediyor. Platformda bugüne denli teknolojiden ferdî gelişime, iş dünyasından liderliğe, inovasyondan girişimciliğe denli ayraç dili ile eğitimler ve ‘Türk İşaret Dili' eğitimi sema sakat insanlara işlev veriyor. Görme sakat efrat düşüncesince IOS ve Android eğitimleri, sakat insanlara yaklaşım dair ‘Engelsiz Yaşam' eğitimleri ve bu sene katılan spor eğitimleri ile sakat bireylerin yararlı içeriklerle buluşması sağlanıyor.

Görme sakat efrat düşüncesince dünyada müşterek ilk: ‘Hayal Ortağım'
Turkcell'in rüyet sakat insanlara müteveccih geliştirdiği ‘Hayal Ortağım' uygulaması, dünyada müşterek geçmiş şekilde ilgi çekiyor. Görme engellilerin bilgiye ve teknolojiye erişimini bedava duruma getiren uygulama; kullanıcılarına beyaz perdede ünlü betimleme, gündeş kenar yazısı ve haber, mestur bölgelerde yönleme servisi sunuyor. Hayal Ortağım, topu topu operatörler üstünden parasız indirilebiliyor.

Yüz Yüze Müşteri Hizmetleri'nde ayraç diliyle görüntülü dayanak alınabiliyor
Turkcell, 2019'da başlatmış olduğu Yüze Yüze Müşteri Hizmetleri marifetiyle Turkcell ve Turkcell Superonline sema sakat müşterilerinin yaşamına suhulet getiriyor. Turkcell Dijital Operatör ve İşaret Dilim uygulamaları hizmetine Mayıs 2020'de BiP kanalının da eklenmesiyle baş başa bu uygulamalardan Turkcell ve Superonline mağazalarında iken Yüz Yüze Müşteri Hizmetleri'ne ulaşılarak, haftanın herhangi müşterek haset 10.00-01.45 saatleri ortada ayraç diliyle görüntülü işlev alınabiliyor. Bu kapsamda maaş kısaca 3 bin sema sakat alıcıya görüntülü davet cihazı merkezinden işlev veriliyor.

Spor bariyer tanımıyor
Turkcell'in Bedensel Engelli Spor Federasyonu'nun ayak topu branşı ile 2016 senesinde başlatmış olduğu iş birliği; fevk fazladan dü Avrupa şampiyonluğu ve müşterek dünya ikinciliğine erbap bulunan ampute futboldan güç güreşine, okçuluktan haltere, danstan eskrime denli 18 branşa yayıldı. Bu sponsorluklarla baş başa topu topu branşlarda 9 bin 289'u erkek, bin 819'u avrat sportmen kazanmak neredeyse toplanmış 11 bin 108 lisanslı sportmen desteklendi. Bu sene Tokyo'da gerçekleşen Paralimpik Oyunları'nda sakat sporcular; 1 altın, 3 sim ve 6 tunç kazanmak neredeyse toplanmış 10 olimpiyat madalyasını ülkemize getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler