USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Emine Erdoğan: 'Kadın girişimciliğin desteklenmesi umut verici'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, ''Sürdürülebilir kalkınma hanımefendilerin kazançlı ve içtimai namına güçlenmesiyle gibi olacaktır'' dedi.

Emine Erdoğan: 'Kadın girişimciliğin desteklenmesi umut verici'
08-10-2021 18:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, avrat girişimcilik ekosistemini beslemek üzere Halkbank çeşidinden planlı ‘Halkbank Üreten Kadınlar Türkiye Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan, meydana getirmiş bulunduğu konuşmada sürdürülebilir kalkınmanın hanımefendilerin iktisadi ve içtimai namına güçlenmesiyle beklenir olacağını söyledi.

''Kadınların çabucak etkin değil girişimci namına da karşımıza çıkmasını istek ediyoruz''

Kadın girişimciliğinin destekleniyor olmasının umut verici bulunduğunu tabir fail Emine Erdoğan, ''Ekonomik ve içtimai güçlenme birbirini tetikleyen unsurlar. Kadınların iktisadi namına giderek güçlenmesi çabucak mal kazanmakla kalmamalıdır. Kadınlar, doğacak nesillerin ulaşması ve ailenin idame ettirilmesinde en ehemmiyetli unsurdur. Kadınların giderek güçlenmesi kuvvetli olması camiası şekillendiriyor. Sürdürülebilir kalkınma hanımefendilerin iktisadi ve içtimai namına kalkınmasıyla beklenir olacaktır. Kadınların çabucak etkin değil girişimci namına da karşımıza çıkmasını istek ediyoruz'' dedi.

Dünyayı şekillendiren şahısların girişimciler olduğuna ilgi çekici Emine Erdoğan, ''Dünyamızı şekillendiren şahıslar girişimcilerden oluşuyor. Kadınların girişimcilik ekosistemde arazi alması bu manada ehemmiyet bildirme ediyor. Kadınların girişimcilikte mevcut olmasıyla dünyamıza birlikte avrat eli değmiş olacak. Kadınlar bu ekosistemde müstahsil ve tasar çizimci namına arazi almalı. Kadınlar tasarlayan, değişmeyen verici tarafta olursa kendilerine ilgilendiren değerler bütününü iş ortamına taşıyacaktır. Bunu gerçekleştirdiğimizde istihsal anlayışının ağız ağıza değişeceğine inanıyorum'' sanarak konuştu.

''Hayatın avrat fikriyle baştan yorumlanmasına punt verelim''

Dünyada abuhava krizi kabil ehemmiyetli birlikte madde olduğuna da yer veren Emine Erdoğan hanımefendilerin hayatı, dünyayı avrat fikriyle baştan yorumlamasının müfit olacağına ilgi çekti. Emine Erdoğan, ''İklim değişikliğiyle savaş en ehemmiyetli madde durumuna geldi. Küresel ısınmanın yepyeni seviyeye gelmesinin insanoğlu kaynaklı bulunduğu görülmektedir. Değişmesi müstelzim biz ve yaşantımızdır. Zihinsel ve sınai değişime gerekseme var. Son zamanlarda küsurat yangınlar, seller ve baş döndürücü abuhava vakaları kâffesi dünyada tahripkâr neticelere faktör oluyor. İklim krizi ve ehliyetsiz kaynaklar, savaşlardan şimdi birlikte tomar insanı yerinden edecek. Tüm bunlar kaynaklarımızın çabucak tükendiği anlamına geliyor. Tabiatın medet çığlığını duymalıyız.

Kadınların da denk biçimde arazi almış bulunduğu iktisat dünyası kaynakları şimdi adaletli kullanacaktır. Kadınlar doğacak nesillerin tabii kaynaklar üstündeki haklarını şimdi güzel gözetecektir. Toplumun ihtiyaçlarının giderilmesinde bunalım ve afetlerde hanımefendilerin iri birlikte güce dönüştüğünü nice kat gördük. ‘Sıfır Atık Projesi' en birlikte tomar hanımlarda yanıt buldu. Çevreye bakir dokunca ilkesiyle büyüyen firmalar hanımefendilerin yapıtı olacaktır. Yeter ki avrat girişimciliğini en fevk ölçüde destekleyelim. Hayatın avrat fikriyle baştan yorumlanmasına punt verelim'' ifadelerini kullandı.

Pandeminin getirmiş bulunduğu sorunlardan ve avrat çalışanlara etkisinden de uydurma fail Emine Erdoğan, ''Pandemi nice bölgede sarsıcı el oluşturdu. Bu aksi etkisinde bırakır en birlikte tomar ekonomide oldu. Bu kabil krizlerin aksi tesirleri avrat ve baylarda denk olmuyor. Kadınlar şimdi birlikte tomar etkileniyor. Aile içerisindeki fariza paylaşımındaki adaletsizlik, işini evinden yürütmeye etkin hanımefendilerin yükünü artırdı.

Küresel krizlerin geçirilmesinde hem içtimai hem iktisadi düzelme düşüncesince dünkü politikalar üretmemiz gerekiyor. Ülke namına yaşlılardan sakat insanlara derece kimseyi geride bırakmayan insanca yaklaşımımız gün sayfalarına geçecek düzeydedir. Şimdi kâffesi evren ekonomiyi ayağa kaldırmanın dünkü yolu arıyor.İnanıyorum ki çelimli Türk hanımlarımız bu hedeflere iktiran etmek düşüncesince kılavuz kaptan işler yapacaktır. Güçlenen rastgele kadının dünyanın kâffesi hanımlarına yardım sağlayacağına inanıyorum'' açıklamalarında bulundu.

Murat Ergin - Muhammed Fırat Aksoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler