USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Elektrik teknikeri namına başladı, 55 ülkeye ihracat işleyen firmanın patronu oldu

Bursa'da 27 sene ilk elektrik teknikeriyken biriktirdiği parayla 60 metrekarelik bölgede 3 tür sınai elektrik ekipmanı imal ederek kişi işini kuran Şinasi Güneş, ahit 55 ülkeye ihracat yapıyor.

Elektrik teknikeri namına başladı, 55 ülkeye ihracat işleyen firmanın patronu oldu
28-12-2021 14:34
Bursa

Çocuk yaşlarda köyüne elektrik gelmesinden etkilenerek bu işi hazırlamaya değişmeyen verici Güneş, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) 11 bin metrekare boğunuk bölgede müesses şirketinde, 5 bin türlü sınai elektrik ekipmanı üretiyor.

BEMİS Teknik Elektrik AŞ kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Güneş, AA muhabirine, demin rustik mahalle statüsündeki Mustafakemalpaşa ilçesi Hacıali köyünde kimsesiz birlikte ailenin evladı namına imkansızlıklarla ağır koşullarda yetiştiğini söyledi.

Hayatını yöneltmek düşüncesince mücadeleler verdiğini, çobanlık yaptığını tamlayan Güneş, "Elektrikle baş döndürücü önemsiz yaşlarda tanıştım. Köyümüze elektrik geldiğinde, köyün elektrik işlerini dayımın evlatları yaptı. Onlar yaparken ego de yanlarında çıraktım. Elektrik, elbette önceki kere gördüğüm birlikte şeydi. Çok çarpıcıydı gerçekten. Beni de çarptı. Vuruldum ego elektriğe. 'Bunu kesinlikle öğrenmeliyim' dedim. Serüven hakeza başladı ve elektrik teknikeri oldum." ifadelerini kullandı.

Elektrikçi namına çıraklık, kalfalık, beceriklilik yaptığını aktaran Güneş, imdi sonraları şehirde istihsal özne birlikte elektrik firmasında laboratuvar sorumlusu namına işe başladığını dile getirdi.

Güneş, bu iş durumunda yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

"Laboratuvar sorumlusu namına başladığım ahacık önceki 3 ayda eksiksiz işletmenin mesuliyeti bana verildi. Her şeyi öğrenme, imdi iyisini etme isteğim vardı. Hayatım süresince daim mesaili işleri yeğleme ettim. Mesaili çalışmak, mal depolamak ve tarihi yöneltmek düşüncesince ehemmiyetli birlikte avantajdır. Elektrik teknikeriydim. Bu etapta 1,5 sene takside de çalıştım ve 5,5 sene böylecene işten ayrıldım. Son 3 taban denli işten ayrılıp da acemi birlikte toprak ihdas düşüncem yoktu. Ancak birlikte cerrahi müdahale geçirdim. Patronumun yaklaşımı, birey bağlarımı kopardı, birlikte 'geçmiş olsun'a caba gelmedi. Son senelerde satışa da çıkmaya başlamıştım. Satışla ilgilendiren birlikte sesletim düzenleyip yapılması gerekenleri patronuma sundum. Bu söylediklerim yapılmadı. Yapılmayınca, birey bağlarım da kopunca 'Bu işi kendim yapabilirim. Ürünü elhak ego üretiyorum, satışı da başarabiliyorum' dedim."

"İş kurduktan sonraları yeteneksiz olma korkusuyla oldukça birlikte tomar çalıştım"

Güneş, taksicilikten de birlikte hacim mal biriktirdiğini ve bunun verdiği cesurca infirak sonucu aldığını fakat sonrasında ne işi yapacağını bilmediğini tabir etti.

Bildiği işi hazırlamaya değişmeyen verdiğini, firması 1994'te 31 yaşlarındayken kurduğunu tamlayan Güneş, "İş kurduktan sonraları yeteneksiz olma korkusuyla oldukça birlikte tomar çalıştım. Tasarruflu ve müdebbir davrandım ve kararında da buralara geldim. Hiçbir yerden dayanaklık etmek almadım. 'İleride birlikte şeyler yaparım' düşüncesiyle mal biriktirmiştim. Bana 'Neden bu denli baş döndürücü çalışıyorsun? Ne yapıyorsun bu paraları?' dediklerinde 'Bilmiyorum. Para biriksin, kafamız çalışır' diyordum. Hakikaten de anca oldu." sanarak konuştu.

"İhracat yaptığımız 55 ülkeyi 155'e çıkarmayı hedefliyoruz"

Firmasının "emekleme" devrinde yaşadıklarına ve bugüne denli mevrut sürece yer veren Güneş, şunları kaydetti:

"Biz, 3 tür ürünle 60 metrekarede, birlikte habbe altında başladık. Sürekli patron yatırımı yaptık ve acemi mahsulat üretmeye bitmeme ettik. Birçok çöküntü atlattık. Hiçbir krizde yatırımımızı kesmedik. Bugün geldiğimiz aşamada, Türkiye'nin önceki örgütlü endüstri bölgesi bulunan Bursa OSB'de 11 bin metrekare boğunuk alanda, 5 bin türlü ürünle 55 ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye'de kol lideriyiz. Durmadan, önceki günkü heyecanımızla dünyada önder birlikte şirket olgunlaşmak amacıyla çalışmalara bitmeme ediyoruz. Avrupa özellikle olgunlaşmak az daha Rusya, Mısır, Cezayir, İngiltere, Amerika, Çin'e denli mahsul gönderiyoruz. Endüstriyel elektrik ekipmanları üretiyoruz. Ana mahsul gruplarımızda fiş, priz, kablo taşıyıcı, elektrik üleştirme panosu bulunuyor. Fabrikalara, şantiyelere, mermer ocaklarına, iletişim araçları sektörüne, defans piyasasına müteveccih istihsal yapıyoruz. İşletmemizle, istihsal tesisimizle, satı modelimizle, ticari duruşumuzla, rastgele şeyimizle benzer olmaya çalışıyoruz. Alanımızda ihtisaslaşmak, kaliteyle anımsanan, dünyada bildik birlikte bellik olgunlaşmak istiyoruz ve ihracat yaptığımız 55 ülkeyi 155'e çıkarmayı hedefliyoruz. Çevreye duyarlı, dişi istihsal yapan, çatısındaki devir enerjisinden istihsal yapan, rahmet suyu arka kazanımı olan, tek atığı sıfır çevreci birlikte firmayız."

Güneş, bütünleşmiş birlikte kuruluş kimliğiyle bünyelerinde patron dizaynı yapmış olup ürettiklerini, başkaca defans piyasasına müteveccih mahsul ihya çalışmalarının bulunduğunu laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler