USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Domenec Torrent: "Negatif şeylere odaklanmak yerine pozitif şeylere bakmalıyız"

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Trabzonspor maçından sonraları icra ettiği açıklamada, "Çok defa gol şansı yakaladık. Gayet iyi defans yaptık. Sonuç istediğimiz kadar bitmedi. Maçı doğrultmak düşüncesince oynadığımızı açık müşterek biçimde gösterdik" d

Domenec Torrent:
24-01-2022 00:16

Spor Toto Süper Lig'in 23. Haftasında Galatasaray bölgesinde karşılaşmış olduğu Trabzonspor'a 2-1 yenik oldu. Maçın arkası sıra planlı matbuat toplantısında konulmuş bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, "Öncelikle kaybımız var. Kulübümüz emektar başkalarından Selahattin Beyazıt yaşamını kaybetti. Bu halden çevre üzüntümü göstermek istiyorum. Kalbimiz ailesi ve sevdikleri ile birlikte. Herkesin maçı kesin ortak biçimde anlayarak izlediğini düşünüyorum. Futbolun bizimle adaletli olmadığını söyleyebiliriz. Bu nice kere takımların başına gelebiliyor. Bence oyuncular güvenilmez ortak çaba harcama etti. Maçın nice acilen düzen bizdeydi. Ceza bölgesinde 36 kere topla buluşmuştuk. Karşı kol ise 16 kez. İkili mücadelede Babel'i öne sürüm ihtimali oldu. Birkaç vesile yakaladı. Çoğu devir ayak topu yanlışlar oyunudur diyoruz. Bizim şanssızlığımıza, bizi cezalandırdı. Oyunculara söyleyeceğim biçimsiz tek şey yok. Özellikle Taylan'ın oynamasından baş döndürücü memnunum. 89. dakikada süresince mükemmeldi. Hem savunmada hem hücumda ondan ne istediysek yaptı. Her devir vebal önleyen oynayan kişidir. Oynamadan vebal yapamazsınız. Genel adına bu şekildeydi maç. Çok kere gol şansı yakaladık. Gayet elleme defans yaptık. Sonuç istediğimiz denli bitmedi. Maçı doğrultmak düşüncesince oynadığımızı kesin ortak biçimde gösterdik" niteleyerek konuştu.

"Negatif şeylere odaklanmak yerine pozitif şeylere bakmalıyız"

Şu anda 10 gündür takımın başlangıcında bulunduğunu tabir fail Torrent, "10 zarfında 3 karşılaşma yaptık. Takım ne denli geliştirebilecekse o denli evolüsyon sağlıyor. 6-7 pare baş döndürücü ehemmiyetli oyuncumuz kimi maçlarda oynayamadı. 7-8 pare ecnebi ile oynamış ekipler tığ de 7-8 pare Türk aktör ile oynamaya alışığız. Bu ayrımlı sebeplerden çevre eksikliğimiz oldu. 2 hafta var. Oyuncularımızın art gelmesi için. Bugün Babel ve Feghouli geldi. Muhammed başlamak üzere. Takımı beğendim. Sonuç istediğimiz denli değil. Gelişmeler olacaktır. Önümüzdeki 15 haset aklık idman yaparak geçireceğiz. Normal koşullarda maçtan sonradan biliyorsunuz ki idman yapmazsınız. Kendine hulul emek harcaması olur. Futbol ışığı açtım haydi çalışsın haydi kapadım çalışmasın denli ortak gidiş değil. Zamana ihtiyacımız var. Bundan haberdardır. 7 günde 3 karşılaşma olacağından. Bunu bile bile geldik. Ben de Galatasaray denli iri ortak kulübün hakeza ortak şeyi onama etmemesini anlıyorum. Kesinlikle onama etmemeli. Biz kategori düşecek niteleyerek aksi şeylere odaklanmak yerine pozitif şeylere bakmalıyız. Hemen benek kazanmaya başlayalım, benek kazandıktan sonradan bunu bitmeme ettirelim. Bugün baş döndürücü elleme hislerim oldu. Doğru yolda olduğumuza inanıyorum. Şu anki hale baktığımızda bulunduğumuz pozisyondan çıkmamız önemli. Aynı devir da doğacak düşüncesince katı asliye oluşturmalıyız. Buraya geldiğimden buyana en elleme mücadeleydi. 70-75. dakikadan sona iş yaşıyoruz ve bu gerçek" halinde konuştu.

"Son 3 maçtaki bulunan şeylerle ilişik kendimi mesul hissediyorum"

Sonuçlarla ilişik bası hissetmediğini tabir fail İspanyol uran adam, "Gerçekliği görüyorum. Belli ortak yaşta ve deneyimdeydim. Çok mesul hissediyorum kendimi. Öncelikle bası tek kimesne düşüncesince elleme değil. Ben taraftarlarımızdan elimizdeki oyuncularımıza dayanaklık etmek olmaları diliyorum. Hep beraberce baş döndürücü hâlâ güçlüyüz çünkü. Neredeyse dört başı mamur karşılaşma süresince bizim yanımızdalardı. Oyuncular uçuyordu. Bu akıbet 3 maçtaki bulunan şeylerle ilişik kendimi mesul hissediyorum. Damarlarımızdaki akıbet damlaya denli çalışmaya bitmeme edeceğiz. Bizden hâlâ ortak tomar idman olanaksız denli ortak şey. Biz 12 sayaç falanca çalışıyoruz tesiste. Yeterince çalışmıyorsunuz niteleyerek kimesne söyleyemez. Bazı detaylar bulunmaktadır arama edilemez akıbet gol gibi. Bizim yapacağımız şey oyunculara dayanaklık etmek olmak. Hep beraberce olduğumuzu devir baş döndürücü elleme biçimde sonuçlanır" niteleyerek konuştu.

"Bu alan okumayı onama ederek geldim"

Futbolun alengir ortak şey bulunduğunu aktaran Domenec Torrent, "Bugün maçı kazanabilirdik. Daha elleme oynayabilirdik. Bunu ilerleteceğiz. 20 gündüz sonradan olacak diyemem. Ben mazeret anmak istemiyorum. Ben gerçekleri söylüyorum. Maç yapıldığı devir maçta oynayan oyuncularla devrisi gündüz idman yapamıyoruz. Ne yaptık, eş idman yaptık. Bütün takımla yaptığımız idman sayısı 5'tir. Bu alan okumayı onama ederek geldim. Bu sonucu aldığım düşüncesince baş döndürücü mutluyum. Sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en elleme takımlarından biri. Baskı beni etkilemiyor fakat baş döndürücü güvenilmez ortak sorumluk" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler