USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Domenec Torrent: 'Final gibi ciddiye aldığımız bir maç'

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Barcelona maçı için, "Takımla baş başa akıntı etmemiz baş döndürücü önemli. Bireysel oynamaya kalkarsak başımız derde girebilir. Kompakt akıntı etmemiz ve ekip ruhunu enerjik tutmamız gerekiyor. Önümüzdeki maçta Barcelona'ya a

Domenec Torrent: 'Final gibi ciddiye aldığımız bir maç'
16-03-2022 13:11
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında ferda evinde İspanyol kadrosu Barcelona ile karşılaşacak. Bu uğraş öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, takımın akıbet fiziki özelliğine antrenmanda bakacaklarını fakat oyuncuların dobra çalıştığını tabir ederek, "Beşiktaş maçı bizim düşüncesince baş döndürücü önemliydi. Benim düşüncesince bir maçı kazanmanın en ehemmiyetli yolu bir eski maçı kazanmaktır. Benim düşüncesince bu, Beşiktaş maçıydı.

Eğer Beşiktaş'a huzur yitirmiş olsaydık, onlara huzur şimdi dobra bir ekiple hastalık oynamadık diye bana sormuş olacaktınız belki. Bugün göreceğiz. Bugün halis muhlis kol baş başa antrenmana çıkacak. Normal bulunan yedi gün değildi onlar için. Beşiktaş maçında yorgundular. Barcelona maçından sonraları tayyare İstanbul'a inemedi. İzmir'de alıştırma gerçekleştirmek yerinde kaldık. Pazar haset geldik ve pazartesi haset maç vardı. Oyuncular fiziken baş döndürücü çalıştılar. İnanılmaz çaba harcama etmeleri gerekti. Yarın da akıbet dakikaya kadar, 90 dakika dövüşmek düşüncesince çalışıyoruz. Barcelona'dan sonraları dü güneş içinde geziye ve pik çıkacağız. Neyse o. Bu noktada değiştirebileceğimiz bir bilinçlilik yok" halinde konuştu.

"Barcelona şu anda dünyanın en dobra iptidai takımından biri"

Barcelona'ya huzur oynamanın baş döndürücü değişik bulunduğunu ve Camp Nou'da aldığını sonucun da adaletli değerlendirilmesi icap ettiğini tamlayan Torrent, "Barcelona gibi ferdî kalitesi fevk dozaj bulunan oyunculara huzur dingildemek tabii değişik bir şey. Biz kesinlikle bir ahir tuğra ağmak düşüncesince çalışıyoruz. Oyun anlayışımız da buna odaklanmış halde olacak. Türkiye'de Barcelona'yı yeteri kadar tanımayan insanoğlu bir şimdi baksın. Bizimle oynadıkları maçtan sonraları dört gol atmayı başardılar. Dolayısıyla takımımızın Barcelona'ya meydana getirdiği mücadeleyi adaletli bir halde değerlendirmemiz gerekir. Barcelona şu anda dünyanın en dobra iptidai takımından biri" diye konuştu.

"Toplu ve baş başa oynamaya nazarıitibar etmemiz gerekiyor"

Barcelona'ya huzur kurgulanan düzen planı düşüncesince ise İspanyol uran adam, "Beşiktaş'ta beklerimizi baş döndürücü ati oynatma planımız yoktu. Bekler kontraya huzur şimdi içeride oynuyordu. Bireysel adına şimdi yüksek bulunduğunu söyleyebileceğimiz bir takıma huzur oynayacağız. Toplu ve baş başa oynamaya nazarıitibar etmemiz gerekiyor. Bu sayede muvaffakiyet sağlayabiliriz. Dünyanın halis muhlis takımları düşüncesince makbul bu. Onlara huzur sahada şimdi geride dingildemek mecburiyetinde kalıyorlar. Onlara huzur oynadığımızda bazısı çetince dakikaları geçirmeye mücehhez olmamız gerekiyor" dedi.

"Kendi alanımızda taraftarımız bizlere baş döndürücü araştırma görevlisi oluyor"

Galatasaray'a yüzdelik birçok iktisap şansı verdiği sorusuna Domenec Torrent, "Yüzde veremem. Kendi alanımızda taraftarımız bizlere baş döndürücü araştırma görevlisi oluyor. Beşiktaş maçında akıbet 15 dakikada kol zorlandığı anda baş döndürücü araştırma görevlisi oldular. Yarın da kesinlikle bizlere baş döndürücü dayanaklık buyurmak olacaklar. Onlar bizim yanımızda olduklarında baş döndürücü şimdi çelimli oluyoruz. Barcelona düşüncesince çetince olacak bir maç ayarlamaya çalışıyoruz. Savunmada kusursuz edinmek gerekiyor. Gol atma şanslarımız kesinlikle olacak. Barcelona'ya huzur kalecimiz ilkin edinmek kabil geçmiş dakikadan itibaren dobra dingildemek gerekiyor. Daha sonraları bazısı fırsatlardan semere alabileceğimize inanıyorum" diye karşılık verdi.

Kadroda hastalıklı aktör olup bulunmadığı sorusuna cevaben Torrent, "Sadece Arda Turan hastalıklı bulunduğu düşüncesince kadroda yok. Halil'in geçmiş ateşi vardı. Onun kendisince doktorla bir el şimdi görüşmemiz gerekiyor. Onun haricinde takımın topu topu ekibe karışma olabilecek halde amade bekliyor" dedi.

"Galatasaray'da baş döndürücü mutluyum"

Barcelona'da uran müdürlük hayalinin olup bulunmadığı sorusu ise Domenec Torrent, "Şu anda Galatasaray'da baş döndürücü mutluyum. Burada edinmek beni baş döndürücü bahtiyar ediyor. Önümüzdeki üç, dört, iptidai sene burada olsam benim düşüncesince tam olur. Şu anda esas baktığımız önümüzdeki maç. Galatasaray sonrası bir yazı düşünmüyorum" halinde karşılık verdi.

"Kompakt cereyan etmemiz ve kol ruhunu çalışkan tutmamız gerekiyor"

Barcelona gibi bir takıma huzur belirgin oyunun yarar sağlamayacağını korumak için çaba sarfeden Torrent, "Barcelona'ya huzur belirgin düzen baş döndürücü doğru olmayacaktır. Takımla baş başa cereyan etmemiz baş döndürücü önemli. Bireysel oynamaya kalkarsak başımız derde girebilir. Kompakt cereyan etmemiz ve kol ruhunu çalışkan tutmamız gerekiyor. Önümüzdeki maçta Barcelona'ya ayrımsız halde oynamayı planlıyoruz. Final gibi ciddiye aldığımız bir maç" diye konuştu.

"Takım düşüncesince en iyilerini seçmem gerekiyor"

Romanya basınından Rumen futbolcular Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan'un ilişik soruya güzel uran adam, "Anlıyorum ki Romanya'dansın ve Rumen 2 futbolcudan bahsediyorsun. Senin halini anlıyorum lakin önümüzde baş döndürücü ehemmiyetli bir maç var. Ben hususi adına oyunculardan değil maçtan konuşuyorum. Kadromuzda 28 oyuncumuz var. Kadroyu bu esame arasından seçmemiz gerekiyor. Hepsinin de oynama vaziyeti var. Her devir 5 kişiyi dışarıda bırakmam gerekiyor. Takım düşüncesince en iyilerini seçmem gerekiyor" karşılık vererek tamamladı.

Oğuzhan Ort - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler