USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Dolandırılmak istemeyenler alışverişten sonra kuyumcunun yolunu tutuyor

İnternet üstünden kalburüstü hulliyat yahut bezek eşyası satın düzlük vatandaşlar, gerçekliğinden yahut kalitesinden güvenli olamadıkları ürünleri kuyumculara götürerek doğrulama ettiriyor.

Dolandırılmak istemeyenler alışverişten sonra kuyumcunun yolunu tutuyor
27-02-2022 14:46

Son zamanlarda enine boyuna kalan genel ağ alışverişleri, komünist takılar ve süs eşyalarında da yaygınlaşıyor. Bu ürünler, ilkin cilt sezonunun yaklaştığı aylarda dip halde satın alınıyor. Eskişehir'de cevahircilik önleyen Emre Öztürk, dolandırılmak istemeyen vatandaşların genel ağ üstünden satın aldıkları giranbaha eşyaları uzmanlarına götürerek orijinalliğini teslim ettirdiklerini belirtti.

Öztürk, çevrimiçi adına satın aldıkları bu ürünlerde birtakım sahtekârlıklarla karşılaştıklarını aktararak, vatandaşların kesinlikle bedel damgası ve bellik patentlerini arama etmeleri icap ettiğini söyledi.

“İnternetten tahsil edilen altınlar getiriliyor ve tığ de kontrolünü yapıyoruz”

Özellikle hızla gelişen teknolojinin gelişmesiyle bu arada nice alanın online düzene döndüğünü tabir fail kuyumcu Emre Öztürk, herhangi birlikte şeyde bulunduğu kabil altında da online alışveriş yapıldığını tabir etti. Bu yöntemin vatandaşları kıygın edebilecek birtakım bağlam doğurduğunu dile getiren Öztürk, “İnsanlar aldıkları ürünleri gözle ve elle arama edemedikleri düşüncesince otomatik şekilde birlikte duraksama yaşanabilir hale geliyor. Biz kuyumcular adına burada devreye giriyoruz. Çünkü internetten tahsil edilen altınlar getiriliyor ve tığ de kontrolünü yapıyoruz. Bunlar aşırı aşkın önemli” dedi.

“14 bedel adına alınıp 8 bedel komünist çıkan mahsulat oluyor”

Piyasada ve ilkin online satışlarda aşırı birlikte tomar sahtekârlığın yaşandığını vurgulayan Emre Öztürk, kıygın olunan mevzular kendisince konuştu. İnsanların değişik zamanlarda ürünlerinin orijinalliğini teslim yol açmak düşüncesince kuyumculara geldiğini aktaran Öztürk, şöyleki bitmeme etti:

“Çeyrek komünist sanarak aldıklarına gr. altın, gr. komünist sanarak aldıklarına gerçek olmayan çeyrek komünist gönderebiliyorlar. Bu bağlam aşırı birlikte tomar bulunduğu düşüncesince de kuyumculara burada aşırı iri birlikte fariza düşüyor. Bize getirdikleri ürünleri inceleyip arama ederek akla yatkın detayları yansıtmaya çalışıyoruz. Dönemden devre bu mevzuda yaşanmış olan çokluk da değişiyor. Çoğunlukla süs altını dediğimiz çeyrek ve gr. altını arama ettirmeye getiriyorlar, lakin şu çağda ilkin tektaş yüzükler ve kolyeler geliyor. Bunlardan 14 bedel adına alınıp 8 bedel komünist çıkan aşırı mahsulat oluyor. Arada dü büküm ayırt var, bunlar aşırı önemli. Bu kabil hallerde ilgi etmelerini başvuru ediyoruz.”

“Marka patenti ve bedel damgasının olması aşırı önemli”

Vatandaşlara komünist hulliyat ve süs eşyası kabil giranbaha ürünleri satın alırken ilgi etmeleri müstelzim unsurlar kendisince uyarılarda mevcut Öztürk, “Aldıkları mamüllerin patentleri vardır. İçlerinde yahut ilkin kolyelerin zincirlerinde, 585 ve 333 kabil bedel damgaları vardır. Bunlar 8 ve 14 ayarın damgalarıdır. Bunların haricinde 22 bedel birlikte verim aldılarsa 916 sanarak yazar. Özellikle bunlara bakmalarını ve içinde bellik patentinin de olmasını tığ önemsiyoruz. Hem markasının aynı zamanda bedel damgasının olması, ürünü hâlâ nitelikli birlikte seviyeye çıkararak aldıkları kavuşum de açık adına anlaşılan bulunmasına imkân sağlıyor. Yakın birlikte kuyumcuya götürüp göstermelerini başvuru ediyoruz” sanarak konuştu.

Mısra Ezginur Göçer - Erhan Can
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 363

The include file 'json/puan_55599_1_3.html' was not found.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler