USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Devletin korumasındaki kemankeş Sena Sönmez'in ulusal kol hayali

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü (ÇEKOM) Çocuk Evleri'nde küsurat 16 yaşındaki Sena Sönmez, okçulukta elde etmiş olduğu başarılarla ulusal formayı geçirmek istiyor.

Devletin korumasındaki kemankeş Sena Sönmez'in ulusal kol hayali
25-07-2022 13:03
Adana

Devlet koruması altındaki Sena, 3 senedir ÇEKOM Çocuk Evleri'nde kalıyor.

Kaldığı bebek evinde okçuluk kabiliyeti keşfedilen Sena, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü içerisinde kurulan spor kulübünün lisanslı sporcusu oldu.

Kulübünde 2 yıldan beri çalışmalarıyla okçulukta iri inkişaf kaydeden Sena, şehirde planlı turnuvalarda dereceler elde etti.

Sena, sonuç şekilde 15-17 Temmuz'da Bursa'da meydana gelen ve 15 ülkeden 580 sporcunun katılmış bulunduğu 1. Uluslararası Akıncılar Geleneksel Okçuluk Turnuvası'nda kategorisinde üçüncü oldu.

Yeni amaç ulusal takım

Antrenmanlarına geceli gündüzlü bitmeme fail Sena, ulusal grup amacı düşüncesince arak döküyor.

Sena Sönmez, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, dü senedir okçuluk sporuyla ilgilendiğini söyledi.

Kaldığı kurumda tanıştığı okçuluğu aşırı sevdiğini özetleyen Sena, "Okçuluk zor, her insanın yapabileceği müşterek spor değil. Ben de zoru başarabilmeyi muhip müşterek insanım. Zor da olsa ağababa sporumuz bulunduğu düşüncesince okçuluğu yeğleme ettim." dedi.

Sena, namına dayanaklık etmek sağlayan Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer'e, ÇEKOM'a, arkadaşlarına ve hocalarına teşekkürname etti.

Her devir amacı 12'den vurabilmek düşüncesince çalışmalarını geceli gündüzlü sürdürdüğünü aktaran Sena, "Şu an yarışmalara hazırlanıyorum. İleride ulusal takıma girmeyi ve darülfünun bitirdikten sonradan da çalıştırıcı olmayı aşırı istiyorum." sanarak konuştu.

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer de evlatların bilimsel niteliği olan başarıların yanı sıra sportif faaliyetlerini de yakından izlem ettiklerini söyledi.

Kurum şekilde badminton, futbol, voleybol, okçuluk, yüzme ve masa topu branşlarının bulunduğu müşterek spor kulübü kurduklarını tamlayan Özer, Sena'nın da bu kulüpte okçuluk dalında antrenmanlarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Özer, Sena'nın başarılarının çıkarlarını de bahtiyar ettiğini anlatım etti.

Geleneksel ve Atlı Okçuluk Antrenörü Emel Özdeş ise Sena'nın elde etmiş bulunduğu başarıların çıkarlarını gururlandırdığını kaydetti. ​​​​​​​​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler