USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Desıgn Week Türkiye’de 85 bini aşkın kişi tasarımla buluştu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) kabilinden Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla 17-18 Aralık tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde planlı Design Week Türkiye 2021’in, 85 bin 715 ziyaretçi ile bugüne kadarki en faziletli elçi sayısına eriştiği açıklandı.

Desıgn Week Türkiye’de 85 bini aşkın kişi tasarımla buluştu
19-12-2021 11:23

TİM Başkanı İsmail Gülle, “Design Week Türkiye'nin herhangi ortak güzeşte sene şimdi ortak tomar kişiye ulaşması, hepimiz açısından da en iri güdeleme deposu oluyor. Özellikle gençlerimizin dip merakı ile kavuşmak bizleri başkaca bahtiyar etti. İhracatta sağladığımız başarıyı sürdürülebilir tamir etmek düşüncesince tasarımın gücüne inanıyoruz. Ülkemizin markalaşma yolculuğuna da ehemmiyetli yardım sağlayacak Design İstanbul projesi düşüncesince çalışmalarımız bitmeme ediyor. Projeyle İstanbul'u dünyada ehemmiyetli ortak tasarım destinasyonu biçimine getirmenin yanı sıra, tasarım ürünlerinin ihracatını arttırarak doğurucu endüstrilerin ihracatını geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) çeşidinden Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla tasarım kültürü tekvin etmek ve Türkiye'deki tasarımcıları dünyaya takdim etmek amacıyla, Haliç Kongre Merkezi'nde planlı Design Week Türkiye 2021 (Türkiye Tasarım Haftası) sona erdi. Dünyaca adlı sanlı tasarımcıları İstanbul'da hatip şekilde ağırlayan etkinliğe dikkat iri oldu.

“İSTANBUL’U BİR TASARIM BAŞKENTİ YAPMAK ADINA ÇOK ÖNEMLİ”

Design Week Türkiye’de dayanıklı baş döndürücü mevzuyu havi oturumlarla uç ortak izlence gerçekleştirdiklerini kail TİM Başkanı İsmail Gülle, “Her güzeşte sene şimdi ortak tomar insanı ağırlayarak büyümemiz, organizasyonel anlamda, dünyanın önde mevrut metropollerinden bulunan İstanbul'umuzu ortak tasarım başkenti gerçekleştirmek namına baş döndürücü önemli. Bugüne derece 180 binden ortak tomar ziyaretçiyi ağırlayan Design Week Türkiye'nin herhangi ortak güzeşte sene şimdi ortak tomar kişiye ulaşması, hepimiz açısından da en iri güdeleme deposu oluyor. 2019 senesinde düzenlediğimiz ve 4 çağ süresince 61 bin 382 ziyaretçiyi ağırladığımız Design Week Türkiye'de bu sene 85 bin 715 ziyaretçi ile üstün dereceli katılıma ulaştık. Özellikle gençlerimizin dip merakı ile kavuşmak bizleri başkaca bahtiyar etti. İhracatta sağladığımız başarıyı sürdürülebilir tamir etmek düşüncesince tasarımın gücüne inanıyoruz. Ülkemizin markalaşma yolculuğuna da ehemmiyetli yardım sağlayacak toy ortak projeyi de yaşama buyurmak düşüncesince çalışıyoruz. Bu kapsamda moda ve tasarıma müteveccih kâffesi etkinliklerimizi ortak araya getireceğimiz arsıulusal kodifikasyon gerçekleştireceğiz. Yıl süresince tasarım ve modanın konuşulacağı bu plan ile İstanbul'u arsıulusal kurda global tasarım merkezine tahvil etmek istiyoruz. Bunun yanı sıra, tasarım ürünlerinin ihracatını artırarak doğurucu endüstrilerin ihracatını geliştirmeyi amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu.

“DESİGN WEEK’İN İHRACATIMIZA ÖNEMLİ KATKILARI OLACAK”

Design Week Türkiye 2021 etkinliğine birbirinden zikıymet katılımcının katıldığını ve tasarımda muvaffakiyet yayınlayan şirket ve insanların ödüllendirildiğini kaydeden Gülle, laflarını şöyleki sürdürdü:

“Bu sene Design Week Türkiye’ye dikkat o derece yoğundu ki, firmalarımızın, tasarımcılarımızın ve gençlerimizin dört gözle beklediği bu ehemmiyetli projeye hazırlanırken hepimiz de enine boyuna heyecanlıydık. Birbirinden zikıymet domestik ve ecnebi isimler, sektörümüzün duayenleri bu tasarım ekosistemine arkalamak düşüncesince ortak araya geldi. Marifet iltifata tabidir diyerek, Design Türkiye Endüstriyel Tasarım mükafat törenini gerçekleştirdik. 37 tasarımcımız güzel tasarım, 8 tasarımcımız da yüksek tasarım ödülü aldılar. Bunun birlikte İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri 2020 ve 2021 Endüstriyel Tasarım Yarışması ile İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin 10. Endüstriyel Mimari Doğaltaş Taşarım Yarışması törenlerini gerçekleştirdik. mükafat düzlük tasarımlarımız, halihazırda ehemmiyetli dış satım kalemlerimiz ortada arazi alıyor. En çelimsiz müddette gayrı kıymettar dizaynlar da ticarileşerek ihracatımıza bedel katacak. İnanıyorum ki, 2 çağ süresince gerçekleştirdiğimiz kâffesi bu etkinliklerin, ülkemize ve ihracatımıza önümüzdeki devirde ehemmiyetli katkıları olacak.”

TASARIMIN DOKUNDUĞU HER ALAN GENÇLERLE BULUŞTU

Design Week Türkiye 2021 etkinliğinde; 12 açık oturum ve konferans, 60'tan ortak tomar konuşmacı, 20’yi aşkın sergi, enstalasyon ve işlik emek harcamaları katılımcılarla buluştu. Bu sene keynote konuşmacıları ortada World Design Organization (WDO) Başkanı Srini Srinivasan, WDO Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Garvey, Mimar ve Tasarımcı Alessandro Colombo, dünyaca adlı sanlı tasarımcılarımız Hakan Akkaya, Aslı Filinta ve tasarım topluluğunun dayanıklı baş döndürücü duayeni arazi aldı.

“Ar-Ge ve Teknolojide Endüstriyel Tasarım” panelinde eklenmiş altın ihracatla ilişik ehemmiyetli mevzular işlendi. “Tasarımda Çevre ve Sürdürülebilirlik” panelinde zaman hava kriziyle savaş fail dünyada farkındalığı artıracak insanoğlunun doğayla uyumunda tasarımın tesiri kabilinden mevzular ele alındı. “Markalaşmada Tasarımın İzleri” ve “Stratejik Tasarımın Kurumsal Dünyadaki Yeri” panellerinde tasarımın elden ürünlerde değil, kurumsallık ve markalaşma yönünde da baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğu vurgusu yapıldı.

Tasarım haftasında kent planlamasına ve mimarlığa da hususi ortak arazi ayrıldı. “Kentlerde Mimari Tasarımın İzleri” panelinde tasarımın, tercih ettiğimiz mamüllerin birlikte yaşadığımız bölgelerin da belirleyici bulunduğu belirtildi. “Türkiye’den Dünya’ya Moda Tasarımı” panelinde modada tasarımın nabzı tutuldu. “Tasarımın Dünyadaki Gücü ve Etkileri” panelinde ise serbest ortak perspektiften tasarım ele alındı. Hizmet ihracatına ve ‘Made in Türkiye’ markasına sonuç zamanlarda ağır katkılar önleyen hile endüstrisi de bu sene tasarım haftasında uzun işlendi. “Oyun Kurucular” panelinde mevhum dünyanın ticarileşebilmesi düşüncesince en ehemmiyetli esas bulunan tasarım konusu ele alındı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler