USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Derin Toparlak: İstiklal Marşı okunduğu andaki hislerim bana yorgunluğu unutturdu

Dünya şampiyonu ulusal yüzücü Derin Toparlak, “Madalya aldıktan sonraları baş döndürücü yorgundum lakin kürsüye çıkmadan esbak heyecanım ve İstiklal Marşı okunduğu andaki hislerim bana yorgunluğu unutturdu” dedi.

Derin Toparlak: İstiklal Marşı okunduğu andaki hislerim bana yorgunluğu unutturdu
30-09-2021 18:00

Kolombiya'da 23-27 Eylül tarihleri ortada planlı CMAS Paletli Yüzme Açık Su Dünya Şampiyonası'nda 43 dakika 50 saniye ve 88 saliselik derecesiyle evren şampiyonu bulunan ulusal yüzücü Derin Toparlak ve antrenörü Canberk Babaoğlu matbuat toplantısı düzenledi. İBB Florya Sosyal Tesisleri’nde planlı matbuat toplantısına Derin Toparlak ve Canberk Babaoğlu’nun yanı esna Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, Bakırköy Ataspor Kulübü Başkanı Murat Bülbül, Bakırköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, Bakırköy Ataspor Kulübü Kurucusu Sait Babaoğlu ve müzahir May Optik Sahibi Mehmet Yinanç katıldı.

SAİT BABAOĞLU: BİR GÜNDE 17-18 KM YÜZEREK ÇALIŞTILAR

Bakırköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, Bakırköy Ataspor Kulübü Kurucusu Sait Babaoğlu, 1997 yılından buyana meydana getirilen icraat kendisince bilgiler vererek, 2014-2015 yılından itibaren paletli yüzmenin iri ortak ivme kazandığını anlatım etti. Babaoğlu, Derin’in antrenörü Canberk ile baş başa ortak günde 17-18 kilometrelik mesafeyi yüzdüklerini dile getirdi.

DERİN TOPARLAK: ŞARTLAR MÜKEMMEL DEĞİLDİ ANCAK BİRİNCİ OLDUM

Dünya şampiyonu ulusal yüzücü Derin Toparlak, bundan ahir hedefinin şu anda bulunduğu noktayı arkalamak ve arkadan mevrut gençlere sabah yeli iktisap etmek istediğini anlatım ederek, “Kolombiya on paralık gitmediğimiz ortak yerdi. Zorlu olacağını biliyorduk fakat ego yarışmaya gittim. İşimi yapmam gerekiyordu. 5 bin m. düşüncesince amacım büyüktü. Yarışma zamanındaki iklim koşulları da dört dörtlük değildi fakat ortak numara olduğum düşüncesince sevindim” dedi.

“İSTİKLAL MARŞI OKUNDUĞU ANDAKİ HİSLERİM BANA YORGUNLUĞU UNUTTURDU”

Madalya aldıktan ahir hislerini dile getiren Derin Toparlak, “Madalya aldıktan sonraları baş döndürücü yorgundum fakat kürsüye çıkmadan geçmiş heyecanım ve İstiklal Marşı okunduğu andaki hislerim bana yorgunluğu unutturdu. Federasyonumuz bizlere baş döndürücü dayanak oldu. Sponsorumuz herhangi ortak ihtiyacımızı karşıladı, Ataspor Kulübü, Canberk ağa ve akrabalarım bana herhangi ortak devir dayanak oldu” diyerek konuştu.

CANBERK BABAOĞLU: MADALYANIN HARİCİNDE SAYGI DA KAZANDIK

Zorlu ortak süreçten geçtiklerini dile getiren Derin Toparlak’ın antrenörü Canberk Babaoğlu, “4 sene ve hâlâ da önceleri levent boylu ve sabırla beklenmesi müstelzim ortak proses hatası ve hatayı benimseme etmeyecek ortak süreç. Derin, 2019 senesinde paletli yüzmede eskiden madalyasını aldı. Sonrasında Avrupa şampiyonluğu elde etti. Şöyle ortak esas var, ortak sportmen ve antrenörle yapılacak ortak obje değil. Herkesin yardımı ile bulunan ortak şey. Bu desteği alabiliyorsak madalyadan hâlâ iri kazanç. Madalya kazandık fakat hürmet da kazandık. İnsanların inanılmış bulunduğu yolda ortak kudret oluyorsunuz. Aşağıdan doğacak kaç sporcu, hayallerine hâlâ iri ortak yerden bakabilirler. Dünya şampiyonu iktisap etmek bundan böyle görüntü değil, yapabiliyoruz. Birbirimize dayanak olursak herhangi ortak şeyi yapabiliriz, inanmamız gerekiyor. Elbette ki çirkin anlarımız he fakat vazgeçmedik. Aileme daim yanımda oldukları düşüncesince teşekkürname ederim” dedi.

“SU SPORLARINDA BU BAŞARIYI DAHA İLERİYE GÖTÜREBİLİRİZ”

Su sporlarında bu janr başarıları hâlâ da ileriye götürebileceklerini kaydeden Canberk Babaoğlu, “İnşallah kaç arkadaşımız bu başarıyı hâlâ da ileriye götürecektir. Derin Toparlak’a da bu başarısı ve gayreti düşüncesince teşekkürname ediyorum” diyerek konuştu.

ŞAHİN ÖZEN: ULUSLARARASI YARIŞMALARA SPORCU VE ANTRENÖR TRANSFER EDEN BİR ÜLKEYİZ

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, 2011 senesinde federasyon şekilde başladıkları ortak plan ile endamsız müddette evren şampiyonu çıkardıklarını anlatım ederek, “50 metreden 1500 metreye denli madalyalar kazandık. Uluslararası yarışmalara sportmen ve çalıştırıcı aktarma fail ortak ülkeyiz. Bu güçlü süreçlerde baş başa kararlar alarak buralara geldik. Derin’in bu güçlü sürecinde ailesi usanmadan, inanarak dayanak verdiler. Hiç boşluk vermeden antrenmanlarına bitmeme ederek neticeye ulaştı. Kulüp şekilde ehil kabarmak da baş döndürücü önemli. İmkanlar kadar en iyisini vermeye çalıştılar kılıç de federasyon şekilde dayanak vermeye çalıştık. Burada ülkemizin akıbet yıllardaki tesisleşme anlamındaki emekleri da bu başarıları getiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, Spor Bakanımız ve Bakırköy Belediyesi’ne teşekkürname ediyorum. Devlet bu tesisleri yapar fakat oralara sportmen giymek ve değerli sportmen boşaltmak da bizlerin görevi. Yunanistan’da 3 sene ilkin değerli Avrupa şampiyonumuzdu. Derin’e ve Canberk hocamıza federasyonumuz namına teşekkürname ediyorum” dedi.

FİSUN TOPARLAK: DÜNYA ŞAMPİYONU OLACAK DİYE HEDEF KOYMUŞTUK

Dünya şampiyonunun anası olmanın iri alım çalım bulunduğunu dile getiren Derin Toparlak’ın anası Fisun Toparlak, “Ciddi ortak karı desteği mevcut Derin’in etrafında. Bu yolculukta kılıç evren şampiyonu olacak diyerek gaye koymuştuk. Herkes bizlere ‘9’uncu sınıfta başladı yüzmeye, bu kesinlikle hedef’ dedi. Bu yolda yanımızda bulunan her insana teşekkürname ediyorum” diyerek konuştu.

MEHMET YİNANÇ: 15 AY SÜRE ZARFINDA BU KARDEŞLERİMİZE AYLIK BİR BÜTÇE AYIRDIK

Derin Toparlak’ın sponsoru May Optik'in kurucusu Mehmet Yinanç ise Amatör pakt düşüncesince acemi inam baş döndürücü emek harcamayı gerektiriyor. Amatörlük özveriyi gerektirir. Dün konuştuk ve idare şekilde 15 ay müddet ortamında bu kardeşlerimize maaş ortak bütçe ayırdık. Her ay hesaplarına aktaracağız. Onlar da bayrağımızı kaç şampiyonalarda göndere çektirecektir” dedi.

Basın toplantısının peşi esna hazırlanmakta bulunan pastayı Derin Toparlak ve antrenörü Canberk Babaoğlu baş başa kesti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler