USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Demir Grup Sivasspor - Fenerbahçe maçının ardından

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 23'üncü haftasında Demir Grup Sivasspor, branşında misafir etmiş olduğu Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Teknik direktörler karşılaşmanın ardından planlı matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu.

Demir Grup Sivasspor - Fenerbahçe maçının ardından
22-01-2022 19:58

Karşılaşmanın ardından planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ikinci nısıf maçı kazanacak futbolu oynadıklarını belirterek, "İlk yarıda maatteessüf istediğimiz oyunu tutturamadık. İlk yarıdan 1-0 aşınmış ortak halde ayrıldık. Ama gine de evvela yarıda savaş düşüncesince dobra şeyler yaptık fakat aşırı azdı. Ama ikinci nısıf hem aktör bununla beraber taktik değişikliği yaptık. Kanatlarımızı aşırı elleme kullandık. Kayode’yi ileri uç gerisi kabil kullandık. Yani bu maçta gol atıp elleme ortak halde ayrılmamız gerekiyordu. Bunun da bilincindeydik. Defansımız da anca rastgele topumuzun bulmadığı aşırı dobra ortak halde oyuna soktular. Orta sahamız gine bire ortak halde oynadı. Kontra ataklarımız aşırı dobra ve can alıcı oldu. Bir gol attık fakat maçın ikinci ½ si 2-3 gol atmamız gerekiyordu. Çok dobra pozisyonlarımız oldu. 2 kıta direkten dönen topumuz oldu. Kalecinin kurtardığı aşırı dobra pozisyonlar oldu. Yani futbolda ikinci nısıf yöneltmek düşüncesince ne gerekiyorsa rastgele şeyi işleyen ortak Sivasspor vardı. Maçın ikinci yarısında ortak kıta golle yetinebildik. Ama gerçekten ikinci nısıf oynadığımız oyunla maçın galibi olmamız gerekiyordu. Çünkü Fenerbahçe'ye gol konumu bile vermedik. Ta ki gol attıktan sonradan az buçuk üstümüze geldiler. Çok sakıncalı ve nitelikli oyunculara ehil ortak takım. Ama topu topu mücadeleyi verip maçı berabere bitirdik. Tabii ki halis muhlis hedefimiz el birliği değildi. Ne olursa olsun hedefimiz maçı kazanmaktı. İkinci nısıf oynadıkları oyundan çevre arkadaşlarımız kutlama kartı ediyorum. Kazanmak düşüncesince ne gerekiyorsa rastgele şeyi yaptılar" dedi.

İSMAİL KARTAL: FENERBAHÇE HER ZAMAN KAZANMAK İÇİN SAHADA İŞİNİ YAPAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, başta evvela nısıf aşırı elleme oynadıklarını belirterek, "Maça aşırı elleme başladık. Çok elleme hazırlanmıştık. Buraya yöneltmek düşüncesince gelmiştik. Fenerbahçe rastgele devir özlük oyununu rakibe benimseme ettirmeye meşgul ve yöneltmek düşüncesince sahada işini yapar. İlk nısıf öne geçtik. 2-3 kıta aşırı ehemmiyetli pozisyonumuz vardı, bunları değerlendiremedik. İkinci nısıf dubara dengede giderken Novak'ın sakatlanması ve orada kök ortak oyuncumuzun olmamasından çevre hücumdaki can alıcı oyuncumuz Osayi'yi o alana tefriş buyurmak durumunda kaldık. Oyun gücümüz zayıfladı. Farklı adım yapmayı düşünürken, kusur olduktan sonradan dubara gücümüz azalınca Sivasspor üzerimize gelmeye başladı. O ara sıra gol yedik. Daha sonradan meydan içre 4 kıta yerel aktör var, 1'ini alınca 3 aktör kalıyor. O'nun hesabına aktör koyamamak kabil durumlarla karşılaşıyorsunuz. Son kısımda el birliği ile yetinmediğimizi belirtmek hesabına hamleler yaptık fakat olmadı. Benim istediğim Fenerbahçe evvela yarıdaki. Bu oyunu geliştirerek kere büküm buyurmak gerekiyor. Bu antipatik havada rastgele dü grup da aşırı elleme savaş etti. Sivasspor'a da başarılar diliyorum" dedi.

Novak'ın sakatlandığı pozisyondan evvela oraya Gustavo'yu düşündüklerini fakat onun aşırı dişi olamayabileceğini söylemesi ilişkin Samuel'i o alana çektiklerini tamlayan Kartal, "Bugün siz de gördünüz. İlk nısıf özlük evimizde oynar kabil oyunu domine eden, beklentilerin üstünde ortak Fenerbaçe vardı. Güzel de ortak ayak topu ortaya koyduk. Ön tarafta rakibi zılgıt edecek oyuncuyu mecburen arkaya çektik. Bugün akıbet şekilde yenilmedik, 1 benek aldık. Oyuncularımı kutlama kartı ediyorum" diyerek konuştu.

"SOL BEKE TRANSFER İSTİYORUZ"

Fenerbahçe'nin riyazi şekilde nerede olursa olsun rastgele devir hedeflerinin mevcut bulunduğunu tamlayan Kartal, "Bu takımın şuncacık geliştiğini görürseniz 3 kulvarda da gidileceğini kestirim edebilirsiniz. Bazen elinizden mevrut ortak bilinçlilik olmuyor. Sakatlık, ceza, dert oluyor. Başkanım ve yöneticilerimizle görüşüp neler yapabiliriz, onların kararını vereceğiz. Novak'ın sakatlığı ağırbaşlı görünüyor. Başkanımızla görüşüp o alana ortak para aktarımı yapacağız. Belki de kaçınan fakat bakalım, bilemiyorum" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler