USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve İslam Gıda Güvenliği Teşkilatı teşrikimesai mutabakatı imzalandı

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile İslam Gıda Güvenliği Teşkilatı (IOFS) ortada düet teşrikimesai mutabakatı imzalandı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve İslam Gıda Güvenliği Teşkilatı teşrikimesai mutabakatı imzalandı
26-11-2021 10:59
İstanbul

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ve İslam Güvenliği Gıda Güvenliği Teşkilatı Genel Direktörü Yerlan Baidaulet'in katılımıyla imza töreni düzenlendi.

Dağlıoğlu, törende icra ettiği konuşmada, "Türkiye yerine İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve ilişkin müesseselerinin en deli dolu üyelerinden birisiyiz. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yerine tığ de elimizden geldiği derece deli dolu olmaya çalışıyoruz." dedi.

İİT ve ilişkin müesseselerinin baş döndürücü ehemmiyetli platformlar bulunduğunu ve Yatırımın Ofisi'nin İİT ile icraat gerçekleştirdiğine dikkati çekici Dağlıoğlu, 2019 senesinde İİT devletleri düşüncesince Yatırım Zirvesi örgütlü ettiklerini, İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ortaklığıyla İstanbul'da Uluslararası Girişimcilik Merkezi kurulacağını duyurduklarını hatırlattı.

Dağlıoğlu, sabık ay ICYF ve Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Ajansı (KOBİA) kabilinden örgütlü edilen Azerbaycan Yatırım ve Kültür Zirvesi düşüncesince Azerbaycan'da olduklarını söyledi.

Bugün IOFS ile uyuşma zaptı imza kılmak kıl payı burada bulunduklarını tabir fail Dağlıoğlu, şunları kaydetti:

"Gıda temini, toptan yerine baş döndürücü ciddi müşterek konu. Biz İİT üyesi devletler yerine bu mevzuda dip iş birlikleri yapmalıyız. Üye devletlere baktığımız devir bağdaşık müşterek çatı yok. Bazı devletlerin dev su kaynakları ve serbest toprakları mevcut fakat maatteessüf mali pınar ve uygulayım bilimi açısından eksiklikleri var. Bazı devletlerin ise mali kaynakları mevcut fakat saf pınar dair sıkıntıları var. Bazı devletlerde ise tüketimi üretimden fazla. Sonuç olarak, bu devletlerin bütünü ayrımsız değil bu yüzden çevre tığ unsur devletler ortada şimdi dobra teşrikimesai ve entegrasyonun olması gerektiğine inanıyoruz."

Dağlıoğlu, Türkiye'nin ekincilik ve besin el işi endüstrisi açısından güzel ülkelerden birisi bulunduğunun altını çizdi.

2003 yılından bu yana Türkiye'nin 235 bilyon dolar direkt ecnebi envestisman çektiğini anımsatan Dağlıoğlu, "Bu rakamın 10 bilyon doları ise besin ve ekincilik şirketleri kabilinden yapıldı. Bu gidiş hemen evcil kuruluşların değil arsıulusal kuruluşların de Türkiye'de besin ve gıdayla ilgilendiren sektörlerde çalışkanlık yaptığını gösteriyor. Türkiye ekincilik piyasası açısından branşında müşterek çelim merkezi. Bu kapsamda, uzmanlığımızı ve besin sektörüne envestisman çekilme mevzusundaki tecrübelerimizi unsur ülkelerle büzüşmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Türk Hükümeti ve Türk iş adamları Afrika'da baş döndürücü aktif"

IOFS Genel Direktörü Yerlan Baidaulet de konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile IOFS arasında, Afrika ilkin peyda eylemek üzere, insanca evolüsyon göstergelerinin ceninisakıt bulunduğu unsur devletlerde zirai envestisman fırsatlarını geliştirmeye müteveccih tam ve akıbet odaklı müşterek teşrikimesai başlatmak üzere, Yatırım Ofisi'nin umumi merkezinde bulunmaktan sevinme duyduğunu söyledi.

İİT'nin uzmanlaşmış müşterek kuruluşu olarak, besin ve ekincilik sektörlerinde gereksinim duyan unsur devletlere muktezi katkısı gelmek dair amade olduklarını tamlayan Baidaulet, "Türk Hükümeti'nin ve Türk iş adamlarının Afrika'da baş döndürücü deli dolu olduklarını biliyorum ve görüyorum. TİKA kıl payı organizasyonlar alanda nice çalışkanlık gerçekleştiriyor." dedi.

Baidaulet, Müslüman devletlerin birbirine iane ika noktasında nice obje yapabileceğini kaydederek, "Başarılı peyda eylemek ve İslam Medeniyeti'ni şimdi da arttırmak için, tığ Müslüman devletler ve şirketler yerine şimdi fazlasını yapmalıyız." şeklinde konuştu.

İmzalanan uyuşma zaptının, Türkiye Cumhuriyeti'nin IOFS'deki deli dolu üyeliğine müteveccih taahhüdünün müşterek başka ehemmiyetli göstergesi olduğuna aksan karşılayıcı Baidaulet, şunları kaydetti:

"Ulusal besin sektörlerinin mevki envestisman kuruluşları ile teşrikimesai içre geliştirilmesinin, dü kurumun, evcil besin el işi bedel zincirleri, satı ağları peydahlamak ve asliye ekincilik ve geri hizmet müdahale peyda eylemek kıl payı besin kümeleri yetiştirmek düşüncesince İİT'nin dahilinde ticareti ve yatırımları artırmaya müteveccih eş programlar başlatarak beraberce çalışabileceği geçmiş izlence olduğuna inancım tamdır. Bu nedenle; Yatırım Ofisi besin ile ilgilendiren plan yatırımları dair İİT rehberini yetiştirmek düşüncesince kalburüstü deneyimlerini paylaşır ve evcil besin kümelerini beslemek düşüncesince makul envestisman heveslendirme stratejilerinin projelendirilmesine asistan olursa gönül borçlusu oluruz. Bu bağlamda, ihtimal de şimdi az ümranlı IOFS unsur devletlerinin tarım-gıda sektörüne arsıulusal direkt yatırımları heveslendirme eylemek düşüncesince sığa ihya programları düzenleyebiliriz."

Baidaulet, teşrikimesai düşüncesince müşterek başka ehemmiyetli alanın da, IOFS'nin yüzdelik 100 iştiraki ve B2B kolu bulunan Uluslararası İslami Gıda İşleme Derneği'nin İİT branşında besin endüstrisini güçlendirmeye müteveccih faaliyetleri bulunduğunu tabir ederek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Böylelikle, Uluslararası IFPA, plan malikleri ve kurumsal yatırımcılar ortada muktezi bulunan ahenk periyodunu düzenleyecek ve İİT unsur devletleri arasındaki envestisman akışlarını harekete geçirecektir. Bu hususta kesinlikle müşterek sefer izleneceği dair Yatırım Ofisi'nin görüşlerini almaktan sevinme duyarız. Bu bağlamda, kalburüstü ekibiniz, imzalanan uyuşma zaptı kapsamında bu detayları beledi envestisman kuruluşları ağımızla büzüşmek kıl payı kâr getirebilecek müşterek dal film film tarım-gıda projesini bizimle paylaşırsa mutlu oluruz."

IOFS Gıda Dengesi Veritabanı kapsamında yatırımcı data tabanı yapmaya müteveccih müşterek projeyi avlu geçireceklerini özetleyen Baidaulet, "Bu sayısal platform, akıllıca verileri kullanarak ve tarım-gıda sektöründeki mukayyet yahut aldırmaz şirketleri alkan ve esmer dizelge şeklinde sıralayarak etkisiz müşterek yaklaşımla İİT içerisinde eş müşterek Uluslararası Doğrudan Yatırım vizyonunu beklenen kılacaktır. Bu sebeple Yatırım Ofisi'nin bu konudaki desteğini ölçüm ediyoruz." şeklinde konuştu.

Baidaulet, IOFS'nin 2022'yi "Afrika Yılı" yerine seçtiğine aksan yaparak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu bağlamda, Türkiye Cumhuriyeti'nin diplomatik işlev sayısını biraz sene içre 46'ya çıkardığı Afrika'da oynadığı ehemmiyetli görevi de dikkate alarak, IOFS Yönetim Kurulu’nun 8 Aralık 2021'deki toplantısında değerlendirilmesi ve onaylanması düşüncesince tasarladığımız programları başarıyla uygulayabilmek düşüncesince Yatırım Ofisi'ni IOFS’nin kalburüstü iane ellerinden birisi olmaya çağırma ediyoruz. Bu nedenle, IOFS'nin Nijer Cumhuriyeti ve Mozambik Cumhuriyeti ile imzaladığı uyuşma zaptlarını operasyonel bir duruma getirerek işe başlamayı öneriyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler